Μουσική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 10:11
Μουσική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα
Το Θέατρο Άλφα.Ιδέα ξεκινάει τη Μουσική Σκηνή του κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαργαρίτας Μυτιληναίου.

Ποδαρικό κάνουν ο Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ενώ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου θα μας ταξιδέψει μουσικά ο Γιώργης Χριστοδούλου στα άγνωστα τραγούδια του Αττίκ κατά την περίοδο που ζούσε στο Παρίσι

Κι όλα αυτά σε συνθήκες απόλυτης ακρόασης! Χωρίς ηλεκτρισμό. Απλά, καθαρά και ακουστικά!

«Προσωπικό»

Πρώτη live Παρουσίαση του Βιβλίου-CD των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη.

Με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη


Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Το Θέατρο Άλφα.Ιδέα σε συνεργασία με την Μικρή Άρκτο παρουσιάζουν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 21.00 τη νέα δουλειά των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη με τίτλο «Προσωπικό», με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη.

Σε μια εποχή άνυδρη και εξαιρετικά δύσκολη, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης επιστρέφουν στη μελοποιημένη ποίηση, με έναν τρόπο όμως ζωντανό, απλό και χαρούμενο, αναζητώντας στην παράδοση μιας ισχυρής πολιτιστικής μας αναφοράς σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο έκφρασης. Και το επιτυγχάνουν περίφημα.

Μελοποιώντας ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Γκρέγκορυ Κόρσο, Παντελή Καλογεράκη, Μηνά Δημάκη, Γιάννη Ευθυμιάδη, Πάμπλο Νερούδα, Ντίνου Σιώτη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάουλ Τσέλαν, Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί.

Παίζουν οι μουσικοί:

Σπύρος Λούκος, πιάνο
Αλέξανδρος Μυλωνάς, μπάσο
Τάσος Λούκος, κρουστά

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις
Τηλέφωνο κρατήσεων 210 76 10 616 και 620

«Ο Αττίκ στο Παρίσι»

Μουσική παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου.

Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

Το Θέατρο Άλφα.Ιδέα σε συνεργασία με την Μικρή Άρκτο παρουσιάζουν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 21.00 τη συναυλία του Γιώργη Χριστοδούλου με τίτλο «Ο Αττίκ στο Παρίσι», με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς.

Συμμετέχει η Πολυξένη Καράκογλου

Μια συναυλία που μας αποκαλύπτει τα χαμένα τραγούδια του Αττίκ από την περίοδο που ζούσε στο Παρίσι.
Ο Γιώργης Χριστοδούλου το φθινόπωρο του 2013 βρήκε στο Παρίσι την πρώτη παρτιτούρα και ξεκίνησε την έρευνα για να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος από το διάσπαρτο αυτό υλικό το οποίο όλοι έως τώρα, θεωρούσαν χαμένο. Η διαδρομή που πέρασε μέσα από αρχεία, βιβλιοθήκες, συλλέκτες και εκδοτικούς οίκους, κατέληξε στη δημιουργία ενός βιβλίου-cd με τίτλο Ο Αττίκ στο Παρίσι.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, με τη ζεστή φωνή του, τραγουδά στα γαλλικά, ισπανικά, ελληνικά, αναδεικνύοντας όλη τη χρωματική γκάμα των συνθέσεων.

Παίζουν οι μουσικοί:

Χάρης Σταυρακάκης, πιάνο – ακορντεόν
Κώστας Σηφάκης, κοντραμπάσο

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στις 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10ευρώ προπώληση
12ευρώ στα ταμεία του θεάτρου (την ημέρα της παράστασης)

Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Πατησίων 37, Πολυτεχνείο
Τηλ.: (210) 5238742, 5221444

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 10:11