Ο Μάρτιος έρχεται πιο μουσικός από ποτέ στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου, με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για όλο τον μήνα.

DM Trio + Πέγκυ Ζάρρου – Πέμπτη 01.03.2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 9.00 μ.μ.

Η άνοιξη μπαίνει στο café του Νομισματικού Μουσείου με το DM trio. Ο παλιός μας γνώριμος και γνωστός μουσικός, Δημήτρης Μουτάφης με το ηλεκτρικό του μπάσο, παρέα με τον Ανδρέα Γυφτάκη στο ηλεκτρικό πιάνο και τον Γιώργο Σαρίκο στα ντραμς, θα μας παρουσιάσουν original κομμάτια και διασκευές. Στα plus της βραδιάς θα είναι η Πέγκυ Ζάρρου που θα ερμηνεύσει επιλεγμένα κομμάτια. Τους περιμένουμε την 1η του Μάρτη, στις 9 μ.μ.



Παίζουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης Μουτάφης | ηλ. μπάσο
Ανδρέας Γυφτάκης | ηλ. πιάνο
Γιώργος Σαρίκος | ντραμς
Πέγκυ Ζάρρου | τραγούδι

Lia Hide Live – Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η Lia Hide είναι ένα φωτεινό κορίτσι που γράφει σκοτεινά κομμάτια, παίζει πιάνο και τραγουδάει. Την περιμένουμε στις 8 Μαρτίου, στο café του Νομισματικού Μουσείου να μας ταξιδέψει με τη φωνή της στη μουσική σκηνή των 90’s που τόσο αγαπά. Με την pop επιρροή στο αίμα της, η Lia Hide θυμίζει κάτι από Tori Amos, Muse, PjHarvey και Portishead και έχει βάλει ως τώρα τη σφραγίδα της στην εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή με δισκογραφία που έχει αγαπηθεί και συνεργασίες που έχουν συζητηθεί.

Συγκεκριμένα ο πρώτος της δίσκος «HOME» έχει κυκλοφορήσει από την EMI-Universal το 2013, και ο δεύτερος το Μάϊο του 2017 (self-released) σε παραγωγή Ευριπίδη Ζεμενίδη. Το πρώτο single, με τίτλο Rembrant, έχει γίνει το αγαπημένο παιδί των ραδιοφώνων από το Δεκέμβρη του 2016 (Jumping Fish artist). Έχει ταξιδέψει με τη μουσική της μέχρι το Μόντρεαλ, το Λονδίνο, το Μπαθ, την Πολωνία, τη Νορβηγία, την Καλιφόρνια και το Σακραμέντο ενώ οι εμφανίσεις της αποσπούν πάντα ενθουσιώδεις κριτικές.

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τους: Κ. ΒΗΤΑ, Tricky, Kovacs, Anneke, Joseph Van Wissem, Molly Nilson, Active Member, Keep Shelly in Athens, Sleeepin Pillow και Universe217.

Μαζί της στο café του Νομισματικού Μουσείου θα εμφανιστούν ο Aki’ Base στο μπάσο, ο George Rados στα ντραμς και ο Πάνος Παπάζογλου στην κιθάρα.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Στις 9 μ.μ.

Παίζουν οι:

Lia Hide | φωνή
Aki’ Base | μπάσο
George Rados | ντραμς
Πάνος Παπάζογλου | κιθάρα



«Προσωπικό» – Με τους Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Στις 9 μ.μ.

Μέσα από το «προσωπικό» τους ταξίδι, οι νέοι δημιουργοί, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, με μία κιθάρα και δύο φωνές, μας ταξιδεύουν στα μονοπάτια της ποίησης και της μουσικής, μας διηγούνται τις δικές τους αναζητήσεις μέσα από το πρωτότυπο πάντρεμα των παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών με τα ερωτικά ποιήματα του Ρεμπώ αλλά και μοναδικές μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο – cd

Είναι δίδυμοι. Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από την Κρήτη που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο. Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ως τραγουδοποιοί και το πρώτο τους τραγούδι «Αυτοί παιδί μου δεν», σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Σήμερα, η Μικρή Άρκτος με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό, την πρώτη δισκογραφική εργασία των δύο νέων τραγουδοποιών, που πιστεύουμε πως αποτελεί μια νέα, σημαντική και ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση.

Σε μια εποχή άνυδρη και εξαιρετικά δύσκολη, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης επιστρέφουν στη μελοποιημένη ποίηση, με έναν τρόπο όμως ζωντανό, απλό και χαρούμενο, αναζητώντας στην παράδοση μιας ισχυρής πολιτιστικής μας αναφοράς ένα σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο έκφρασης. Και το επιτυγχάνουν περίφημα.

Μελοποιούν ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Γκρέγκορυ Κόρσο, Παντελή Καλογεράκη, Μηνά Δημάκη, Γιάννη Ευθυμιάδη, Πάμπλο Νερούδα, Ντίνου Σιώτη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάουλ Τσελάν, Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί.

Στο πρώτο ολοκληρωμένο τους δισκογραφικό εγχείρημά τους τιμά, συμπράττοντας με τη συμμετοχή της η Μαρία Φαραντούρη, την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Γιώργος Ανδρέου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και την διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος.

Το βιβλίο – CD κοσμούν έργα του ζωγράφου Βασίλη Πέρρου.



Stratum3 Live την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Στις 9 μ.μ.

Stratum στα λατινικά σημαίνει «επίπεδο» και με αυτόν τον τρόπο οι Stratum3 μιλάνε για τη δική τους μουσική jazz πρόταση που ορίζεται από τους μουσικούς χώρους και τα επίπεδα που δημιουργούν.

Οι Stratum3 μάς συστήνονται ως ένα καθαρά αυτοσχεδιαστικό Jazz Modal σχήμα, με ηχητικές ρίζες στη Αμερική του John Coltrane, του σαξοφωνίστα των ’60 Archie Shepp και του Miles Davis καθώς και στη νεότερη βορειοευρωπαϊκή jazz avant-garde σκηνή. Τρεις νέοι μουσικοί που τολμούν να φλερτάρουν με τις μεγάλες προσωπικότητες της τζαζ και ταυτόχρονα να ζωντανεύουν το τζαζ ρεπερτόριο με δικές τους καθαρά δημιουργίες. Στους αγαπημένους τους συγκαταλέγονται και o ντράμερ Elvin Jones, o νεαρός Νορβηγός σαξοφωνίστας Hakon Kornstadt, o Charls Mingus, κ.ά.

Θα τους απολαύσουμε για μια βραδιά στις 22 Μαρτίου στο café του Νομισματικού Μουσείου στις 9 μ.μ. όπου θα μας παρουσιάσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά (ένα debut cd με πολύ ωραίο εξώφυλλο) καθώς και νέα κομμάτια.

Παίζουν οι:

Παναγιώτης Χριστοφής | τενόρο και μπάσο σαξόφωνο
Αλέξιος Αντωνόπουλος |τύμπανα
Τόλης Μετζιδάκης | μπάσο

«Μελωδίες από εικόνες»

Βικτώρια Ταγκούλη | Χρίστος Θεοδώρου, Πέμπτη 29.03.2018

Στις 9:00 μ.μ.

Μια ξεχωριστή πρόσκληση σε ένα μουσικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο τους κινηματογράφου μάς κάνει η Μικρή Άρκτος στο café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Τραγούδια που άφησαν εποχή μέσα από τις ταινίες τους. Κλασικά τραγούδια του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου αλλά και γνωστές μελωδίες από μιούζικαλ συγκεντρωμένες όλες μαζί.

Ερμηνεύει η εξαιρετική Βικτωρία Ταγκούλη και στο πιάνο τη συνοδεύει ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου.

«Better Love», «Les choristes», «City of stars»,
«Mi par d’ udir ancora», «Once upon a December», αλλά και τα soundtracks των ταινιών «Sweet movie», «La la land», «Mary Poppins» είναι μερικά από τα μουσικά στιγμιότυπα της συναυλίας.

Παίζουν:

Βικτώρια Ταγκούλη | τραγούδι-ερμηνεία

Χρίστος Θεοδώρου | πιάνο

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 |e.nma.garden@gmail.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης