Στα χνάρια των μεγάλων λαϊκών συνθετών του παρελθόντος, όπως οι Γιάννης Παπαϊωάννου, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιώργος Ζαμπέτας, Μαρκος Βαμβακάρης κ.α, βαδίζει ο Εβρίτης συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Ευριπίδης Νικολίδης.

Το νέο ορχηστρικό του κομμάτι, «Νοσταλγία» που μόλις κυκλοφόρησε, κάνει να επιστρέψουν οι αναμνήσεις στις κορυφαίες στιγμές του λαϊκού μας τραγουδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευριπίδης Νικολίδης, που έχει καταγωγή από την Καβύλη Ορεστιάδας και είναι συνθέτης και μόνιμος μπουζουξής του Σταμάτη Γονίδη τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε ένα λαϊκό, έντεχνο χασάπικο.

Το «Νοσταλγία» είναι ξεκάθαρα ένα κομμάτι που αποτελεί συνέχεια των μεγάλων λαϊκών συνθετών μας με γνήσιο λαϊκό, καθαρό ήχο.

Ο Ευριπίδης Νικολίδης με το μπουζούκι του μας ταξιδεύει μέσα από τη «Νοσταλγία» σε αλλοτινούς καιρούς, όμορφους καιρούς, αλλά με σύγχρονο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός συνθέτης με τις πολλές επιτυχίες που τραγούδησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες, τώρα προσθέτει άλλη μία, ορχηστρική αυτή την φορά.

Η ενορχήστρωση, ο προγραμματισμός και η μίξη ήχου είναι του σπουδαίου μουσικού Γιάννη Κουρκουμέλη, μαέστρου του Σταμάτη Γονίδη, που έπαιξε επίσης πιάνο και βιολιά και έβαλε τη ψυχή του στο κομμάτι.

Ακουστικές κιθάρες και μπάσο παίζει ο συγχωριανός του από την Καβύλη, Απόστολος Μυρτσίδης.

Για την δημιουργία του «Νοσταλγία» συνεργάστηκαν:

Ενορχήστρωση, προγραμματισμός, μίξη ήχου και πιάνο: Γιάννης Κουρκουμέλης

Συνθέτης και σολίστ μπουζουκιού: Ευριπίδης Νικολίδης

Πηγή: evros-news.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης