Ο Έλις Μαρσάλις Τζούνιορ, Αμερικανός πιανίστας τζαζ από τη Νέα Ορλεάνη, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης από επιπλοκές του κορωνοϊού, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο γιος του, Μπράνφορντ Μαρσάλις. Ήταν 85 ετών.

Εκτός από τη δική του εξέχουσα μουσική καριέρα, ο Έλις Μαρσάλις Τζ. βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τέσσερις από τους γιους του, Γουίντον, Μπράνφορντ, Ντελφέγιο και Τζέισον να εισέλθουν στη μουσική βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γουίντον είναι τρομπετίστας, καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Τζαζ στο  Lincoln Center (Κέντρο για τις Παραστατικές Τέχνες). Ο Μπράνφορντ παίζει το σαξόφωνο. Ο Ντελφέγιο παίζει τρομπόνι και ο Τζέισον τύμπανα.

«Ο μπαμπάς μου ήταν ένας γίγαντας της μουσικής και δάσκαλος, αλλά ένας ακόμη σπουδαιότερος πατέρας. Έδωσε ό,τι είχε για να μας κάνει τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να γίνουμε. Και  να αναφέρω τον φίλο μου και καθηγητή Νομικής του Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Ουίλκινς, ο οποίος μόλις μου έστειλε το ακόλουθο κείμενο:

“Μπορούμε όλοι να θαυμάζουμε το απόλυτo θάρρος ενός ανθρώπου που πίστευε ότι μπορούσε να διδάξει στα μαύρα αγόρια του να είναι άριστα σε έναν κόσμο που απέρριπτε αυτήν την πιθανότητα και στη συνέχεια να τα παρακολουθεί να επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει αριστεία για πάντα”» αναφέρει ο Μπράνφορντ Μαρσάλις στη δήλωσή του που δημοσίευσε το Variety.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης