Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος στη Σφίγγα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 15:54
Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος στη Σφίγγα
Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος παρουσιάζει τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο «Φωνάζει ο νους» που κυκλοφορεί από τη «Modum records», την Κυριακή 22 Απριλίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα Music Theatre.

Μετά από δύο χρόνια περίπου από την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού δίσκου «Λόγια της σιωπής» από τις εκδόσεις «Μετρονόμος», ο τραγουδοποιός Γιώργος Μητρογιαννόπουλος επιστρέφει με το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, θεματικό αυτή τη φορά, με τίτλο «Φωνάζει ο νους» με πέντε καινούργια τραγούδια στα περισσότερα από τα οποία, η μουσική και οι στίχοι είναι του ίδιου. Στο δίσκο υπάρχουν και δύο μελοποιημένα ποιήματα, ένα της Αγγελικής Ραυτοπούλου το «Συναξάρι» και ένα του Ναζίμ Χικμέτ, σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου, το «Η πιο όμορφη θάλασσα» (έχουν προστεθεί και κάποιοι στίχοι του ιδίου). Το ομότιτλο τραγούδι «Φωνάζει ο νους» είναι επηρεασμένο από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη. Στην ερμηνεία των κομματιών πέρα από τον ίδιο συμμετέχει η Γεωργία Κοκορίγκου.

Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος μας συστήθηκε το 2014, με την κυκλοφορία του πρώτου CD-single της «4ης Ακρόασης» της «Μικρής Άρκτου», απ' όπου και διακρίθηκε με το τραγούδι του ''Ο Δράκος''. Οι στίχοι των κομματιών είναι κυρίως κοινωνικοπολιτικοί , με διάθεση περιγραφής των γεγονότων που εκτυλίσσονται στις μέρες μας. Σε αυτόν τον θεματικό του δίσκο, η λέξη ''ξενιτιά'' αποτελεί τη βασική έννοια. Διατρέχει το δίσκο έχοντας διπλή ερμηνεία, από τη μία θέλει να περιγράψει και να επισημάνει το ξεριζωμό λαών, περιγράφοντας τις αρνητικές συνέπειες που αυτός επιφέρει. Από την άλλη, η λέξη «ξενιτιά», αφορά τη «διαφυγή» προς ένα καλύτερο, ελπιδοφόρο αύριο.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης του νέου δίσκου του τραγουδοποιού θα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Γιώργου Μητρογιαννόπουλου «Λόγια της σιωπής», καθώς και αγαπημένες διασκευές ενορχηστρωμένες με τη μουσική αισθητική του Γιώργου Μητρογιαννόπουλου, αλλά και των μουσικών που θα τον πλαισιώσουν.

Μαζί με το Γιώργο Μητρογιαννόπουλο την Κυριακή 22 Απριλίου θα εμφανιστούν οι:

Γεωργία Κοκορίγκου: ερμηνεία, ακορντεόν, μεταλόφωνο
Στέφανος Χατζηαναγνώστου: φλάουτο, ενορχηστρώσεις
Άκης Κώτας: μπάσο
Βασίλης Καραμπελόπουλος: ντραμς
Σταύρος Παργινός: τσέλο
Νίκος Σαρρής: τρομπέτα

Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)
Σφίγγα Music Theatre
Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα (Πεζόδρομος Κιάφας 13)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211-4096149 & 6987-844845

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 15:55