Ίσως λίγοι  γνωρίζουν ότι ο Προκοφιεφ, σε ένα από τα πιο διάσημα έργα του, έχει δώσει τον τίτλο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»το ίδιο και ο Τσαϊκόφσκι και άλλοι συνθέτες.

Κορυφαίοι συνθέτες κλασικής μουσικής  δημιουργήσαν μουσικά αριστουργήματα εμπνευσμένοι  από τη πιο σπαρακτική και διασημότερη, ιστορία αγάπης όλων των εποχών, τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα», του Σαίξπηρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποσπάσματα αυτών των έργων θα παρουσιαστούν ανάμεσα σε θεατρικά κείμενα.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον θεατή ακροατή  και η σπανιότητα της παράστασης είναι ότι θα ακούσουμε και θα δούμε  συνδυαστικά σε εναλλαγή τα θεατρικά κείμενα του Σαίξπηρ, μαζί με τα υπέροχα μουσικά θέματα που εμπνευστήκαν οι μεγάλοι μουσουργοί από το θεατρικό έργο.

Πρόκειται για διάσημα και συναρπαστικά έργα, αριστουργηματικές και αγαπημένες μελωδίες που όλοι γνωρίζουμε. Μέσα από αυτή την παράσταση- συμφωνική συναυλία θα αποκωδικοποιηθεί η μουσική σε σχέση με το κείμενο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα υπέροχο ψηφιδωτό όπου ο λόγος η αισθαντική φωνή και τα υπέροχα μουσικά έργα θα εναλλάσσονται σε ουσιατικό διάλογο.

Μια παράσταση που αφορά τους λάτρεις της κλασικής μουσικής αλλά και αναμφισβήτητα τουςλάτρεις του θέατρου.

Ένα υπέροχο στρατιβαριους η φωνή του ηθοποιού Γιώργου Χωραφά θα εναλλάσσεται υπό την μπαγκέτα του μαέστρου  Μιχάλη Οικονόμου σε συμφωνικάέργα που θα ερμηνεύσει η ΕθνικήΣυμφωνικήΟρχήστρα της ΕΡΤ.

Η Τατιάνα Παπαγεωργίου,  που έχει θητεύσει, δίπλα στον θρυλικό πιανίστα και Προέδρο της Σχολής Πιάνου Τσαϊκόφσκι  Ρώσσο LevVlassenko ( Λεβ Βλασενκο  ) , συνεχίζοντας ως γνήσια εκπρόσωπος την Ρωσική Πιανιστική Σχολή θα ερμηνεύσει το μεγαλειώδες δεύτερο κοντσέρτο του Ραχμανινωφ για πιάνο και Ορχήστρα .   

PiotrIlyichTchaikovsky, SergeiProkofievκαιSergeiRachmaninoff στο Ηρώδειο, στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤπου θα διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου.

Η συναυλία γίνεται για την ενίσχυση των σκοπών του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) – ΑΤΛΑΣ. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Αθλητικό Σωματείο Μπάσκετ με Αμαξίδιο  «Άτλας», του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών μια ιερή προσπάθεια που δίνει το μήνυμα πως «Η ζωή δεν τελειώνει με μία αναπηρία».

Τιμές εισιτήριων άνω διάζωμα 12 ευρώ  20,25, 30. 45 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται: 210 7234567 Εκδοτήρια στην  Πανεπιστήμιου 39 Στοά Πεσμαζόγλου,  www.ticketservices .gr και στα καταστήματα publichttps://www.ticketservices.gr/event/symphonic-romeo-and-juliet/?lang=en

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης