«Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, η διάσημη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης με όργανα εποχής της κλασικής περιόδου (με ελληνικούς υπέρτιτλους) και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στους αυθεντικούς ήχους της Ιταλίας των αρχών του 1800.

Το κοινό ενθουσιάστηκε από τις ερμηνείες των κορυφαίων Ελλήνων σολίστ, των  Τάση Χριστογιαννόπουλου, Μαίρης-Έλεν Νέζη και Χριστόφορου Σταμπόγλη και από τη συμμετοχή του Ισπανού τενόρου Juan Sancho [Χουάν Σάντσο].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου έδωσαν το πιο εντυπωσιακό φινάλε στο εφετινό καρναβάλι, σε μια συναυλιακή παράσταση με πολλές εκπλήξεις…

Οι περιπέτειες του δαιμόνιου Φίγκαρο, τα χτυποκάρδια της όχι και τόσο αθώας Ροζίνας, οι αποτυχημένες μεταμφιέσεις του Κόμη Αλμαβίβα, οι γεροντικοί έρωτες του Μπάρτολο, η απληστία του μακιαβελικού Ντον Μπαζίλιο χαρίζουν ακόμα, δύο αιώνες μετά τη σύνθεση του έργου, άφθονες στιγμές γέλιου. Από την άλλη, η μουσική ποιότητα της όπερας παραμένει σχεδόν αξεπέραστη, ενώ οι ακραίες φωνητικές απαιτήσεις του έργου κάνουν τον «Κουρέα της Σεβίλλης» πρόκληση για κάθε σολίστ.

Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής έχουν ασχοληθεί σε βάθος με τη μουσική του Ροσσίνι, με ηχογραφήσεις (Deutsche Grammophon) και συναυλίες, δίνοντας μια νέα διάσταση στην όπερα, ενώ ο πολυβραβευμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου θεωρείται διεθνώς από τους πλέον ειδικούς στη μουσική του Ιταλού συνθέτη, με αναγνωρισμένες ερμηνείες που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίγκαρο: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Ροζίνα: Μαίρη-Έλεν Νέζη
Κόμης Αλμαβίβα: Juan Sancho
Ντον Μπαζίλιο: Χριστόφορος Σταμπόγλης
Ντον Μπάρτολο: Μάριος Σαραντίδης
Μπέρτα: Αναστασία Κότσαλη
Φιορέλλο: Άγγελος Χονδρογιάννης

Φωνητικό σύνολο Armonia Atenea

Moυσική προετοιμασία-διδασκαλία χορωδίας: Δημήτρης Γιάκας

Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
(σε όργανα εποχής)
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης