Ο πιανίστας και συνθέτης Λίνος Κόκοτος ξετυλίγει τη μεγάλη διαδρομή του στο ελληνικό τραγούδι απ’ την εποχή των μπουάτ και του Νέου Κύματος μέχρι και τις μέρες μας και στέκεται στις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του.

Το «Μικρό παιδί» με τις ξεχωριστές του «Ώρες» στον «Κήπο» και την αγάπη του για το «Θαλασσινό Τριφύλλι» δίνει τον «Αποχαιρετισμό» του «Αντιπολεμικά» και ρίχνεται στο «Ποτάμι» υπογραμμίζοντας «Να ‘ταν η ζωή τραγούδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και μαζί με την προσωπική διαδρομή του Λίνου Κόκοτου, ο Θεοδωράκης, ο Πατσιφάς, ο Ελύτης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Ζωγράφος, ο Πουλόπουλος, ο Βιολάρης, η Κουμιιώτη, η Αστεριάδη, η Μητσιάς, η Γαλάνη, ο Ξυλούρης, ο Λάδης, η Μπέλλου και όχι μόνο.

Και μαζί τα αρώματα αλλά και οι δύσκολες στιγμές των δεκαετιών του ’60 και του ’70, κυρίως, που η γραφή και δράση του Λίνου Κόκοτου άφηνε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο καλό ελληνικό τραγούδι.

Ακόμη ο αειθαλής συνθέτης κάθεται στο πιάνο και χαρίζει σπάνιες στιγμές παίζοντας μελωδίες του και παράλληλα παρουσιάζει και την τελευταία δισκογραφική του εργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ο δεύτερος κύκλος της εκπομπής «Κατάθεση Ψυχής» του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής έχει αφήσει αδρά χνάρια.

Χάρις Αλεξίου (σε δύο μέρη), Γιοβάννα, Κλειώ Δενάρδου, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Πόπη Αστεριάδη, Μιχάλης Βιολάρης, Νότης Μαυρουδής, Τάκης Σούκας (σε δύο μέρη), Βαγγέλης Κορακάκης, Μανώλης Καραντίνης, Τάσος Καρακατσάνης και τώρα Λίνος Κόκοτος

Οι γνώσεις του Κώστα Μπαλαχούτη στη δισκογραφία και ο «τρόπος» του, αξιοποιούν τις αφηγήσεις των πηγαίων ερμηνευτών και δημιουργών, καταλήγοντας σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «καταστάλαγμα».

Η «Κατάθεση Ψυχής» του Λίνου Κόκοτου θα μεταδοθεί την Κυριακή 23 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 24 Μαΐου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης