«Ο Πρωτομάστορας και η στοιχειωμένη καμάρα» - Νέα Σονάτα για κλασσική κιθάρα και βιολί του Αντώνη Μιτζέλου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 18:40
«Ο Πρωτομάστορας και η στοιχειωμένη καμάρα» - Νέα Σονάτα για κλασσική κιθάρα και βιολί του Αντώνη Μιτζέλου
«Ο Πρωτομάστορας και η στοιχειωμένη καμάρα», το νέο μουσικό έργο του Αντώνη Μιτζέλου, εμπνευσμένο από το έργο των Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη και Νίκου Καζαντζάκη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Σκιάθο, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη με έδρα τη Γενεύη, διοργανώνουν την εκδήλωση «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης - Νίκος Καζαντζάκης, δύο κορυφαίοι της λογοτεχνίας» με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.
Θα πραγματοποιηθεί στην Σκιάθο το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου.

Στο πρώτο μέρος κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι Γιώργος Στασινάκης (Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Ανώτερο Διοικητικό και Νομικό Στέλεχος στο CERN ), Ιωάννης Δ. Σόλαρης (Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ) και Μαλαμώ Σταμέλου (φιλόλογος της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου και υπεύθυνη πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων).

Στο δεύτερο μέρος, ο Σκιαθίτης συνθέτης και σολίστ Αντώνης Μιτζέλος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το μουσικό του έργο «Ο Πρωτομάστορας και η στοιχειωμένη καμάρα» σονάτα σε ρε ελάσσονα για κλασσική κιθάρα και βιολί. Μουσική που συνέθεσε και θεμελίωσε πάνω στον γνώριμο δημοτικό θρύλο και μύθο της αρχαίας τραγωδίας, εμπνευσμένη από τον τρόπο που περιέγραψαν το εν λόγω αιώνιο και Ελληνικό θέμα οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και Νίκος Καζαντζάκης.

Ολοκληρώνοντας ο συνθέτης θα αυτοσχεδιάσει πάνω στο βασικό μουσικό θέμα, ανιχνεύοντας τα κοινά στοιχεία στο έργο των δύο μεγάλων λογοτεχνών, συνοδεύοντας τις απαγγελίες αποσπασμάτων από τους μαθητές της Σκιάθου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 18:40