Στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων συναυλιών Parklife, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει τον Βασίλη Λέκκα σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 21.00.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Βασίλης Λέκκας θα παρουσιάσει την τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Film Noir», μία ξεχωριστή μουσική διαδρομή που εμπνέεται από την αισθαντική κινηματογραφική ατμόσφαιρα των θρυλικών φιλμ νουάρ και περιλαμβάνει συνθέσεις των Γιώργου Τρανταλίδη, Γιάννη Σπάθα, Μίμη Πλέσσα, και στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ, Σάννυ Μπαλτζή, Τάσου Σαμαρτζή, Γεράσιμου Νεόφυτου και Ευγένιου Αρανίτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο δεύτερο μέρος εστιάζει ταυτόχρονα στη συνεργασία του Βασίλη Λέκκα με συνθέτες όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης και Γιάννης Μαρκόπουλος, και στο έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών, όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης, ο Μ. Ελευθερίου κ.α.

Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης