Tο Ωδείο Aτενέουμ παρουσιάζει τον βιρτουόζο πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο και τον κορυφαίο μουσικοκριτικό – μουσικολόγο Κωνσταντίνο Καράμπελα – Σγούρδα σε μια μοναδική συναυλία-διάλεξη.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ κορυφώνεται με την εκρηκτική μεταγραφή του liszt πάνω στην όπερα «Norma»του Bellini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Τροχόπουλο

Ο Έλληνας πιανίστας και μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις. Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο στο πλαίσιο ιδιαίτερα σημαντικών φεστιβάλ και σπουδαίων θεσμών με τα πιο απαιτητικά έργα που έχουν γραφτεί για το πιάνο, τα οποία παρουσιάζει με μια ευκολία που θα ζήλευαν ακόμη και οι διασημότεροι πιανίστες του κόσμου.

Στις συμπράξεις του με ορχήστρα συγκαταλέγονται εμφανίσεις με το 3ο Κοντσέρτο του Rachmaninov και το 2ο Κοντσέρτο του Brahms, ενώ η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις όλων των σημαντικών έργων του Άγγλου συνθέτη Holbrooke, τα οποία επίσης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο περίφημο «English Music Festival».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα σημαντικότερα περιοδικά κλασικής μουσικής – όπως το Gramophone -, τα οποία έχουν μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τις εκτελέσεις του σε έργα Rachmaninov αλλά και στον «Petrushka» του Stravinsky.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Τροχόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας πιανίστας που παίζει το Κοντσέρτο του Busoni αλλά και το «Κοντσέρτο για σόλο πιάνο» του Alkan (τη ρώσικη πρεμιέρα του οποίου πραγματοποίησε στη Μόσχα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη) – δύο μυθικά έργα τα οποία αποτελούν βράχους του σπάνιου και ουσιαστικά «απλησίαστου» για τους περισσότερους πιανίστες ρεπερτορίου.

Από το 2016 είναι καθηγητής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας ενώ το 2017, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο «Gina Bachauer» του απένειμε το βραβείο του νέου καλλιτέχνη της χρονιάς ως αναγνώριση της συνολικής καλλιτεχνικής του πορείας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες με σκοπό να διαπιστώσετε τις υπερ-δυνατότητες αυτού του «νέου αστεριού της ρωσικής πιανιστικής σχολής» – όπως χαρακτηρίστηκε μετά από συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σάββατο 12 Μαΐου, 20.00

Ωδείο Ατενέουμ, Αδριανού 3 (θησείο)

Πρόγραμμα

SCRIABIN Σονάτα αρ.10 σε Ντο Μείζονα, έργο 70

RACHMANINOV 10 Πρελούδια, έργο 23

ALABIEV/LISZT “Το Αηδόνι”

LISZT «Τα Γκρίζα Σύννεφα»

BELLINI/LISZT Μεγάλη Φαντασία στην Όπερα «Norma»

Δείτε το βίντεο:

Δείτε περισσδότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης