Οι Όναρ αποτελούν ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή διανύουν τον 17ο χρόνο παρουσίας τους στην ελληνική μουσική σκηνή και μιλούν αποκλειστικά στην Αναΐς Θεριανή Βάθη και το zougla.gr

Ο ήχος τους είναι ηλεκτρικός αν και πολλές φορές έχουν πειραματιστεί και με κλασικά και παραδοσιακά όργανα. Από τον πρώτο κιόλας δίσκο είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο ελληνικό κοινό με μεγάλες πωλήσεις και συμμετοχή του κόσμου στις συναυλίες του γκρουπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Ερωτήσεις

1. Πώς αισθάνεστε που μετά από τόσα χρόνια ξανασμίγετε παίζοντας ξανά τραγούδια που ο κόσμος αγάπησε και στήριξε;

Ακούγεται σαν να σταματήσαμε και ξανά αρχίζουμε τώρα, δεν σταματήσαμε να γράφουμε και να παίζουμε από τότε που ξεκινήσαμε, κάποια διαλλείματα κάνουμε κατά καιρούς που είναι απαραίτητα για να ανασυνταχτούμε και προχωράμε. Αισθανόμαστε όμορφα που μας δίνει ο κόσμος τη δύναμη να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.  Αυτήν την περίοδο έχουμε στα χέρια μας και μια live ηχογράφηση με νέο ήχο και αισθητική έτσι ακριβώς όπως είμαστε τώρα με τίτλο (17) .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Έπειτα από μία μεγάλη πορεία στο ελληνικό μουσικό στερέωμα ποιες είναι οι συνεργασίες που αποτέλεσαν σταθμό για εσάς;

Όλες οι συνεργασίες είναι σταθμός και ξεχωριστές για εμάς, είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με καλλιτέχνες που αγαπήσαμε και θαυμάζουμε είτε δισκογραφικά είτε σε ζωντανές εμφανίσεις.

3. Ποια είναι η στάση των Όναρ σαν ενεργή καλλιτεχνική επιρροή απέναντι στο πολιτικό σύστημα σήμερα;

Δεν ξέρω αν έχουμε κάποια επιρροή στο πολιτικό σύστημα, αυτό που ξέρω είναι ότι τα τραγούδια μας μέσα τους έχουν την αλήθεια της εποχής μας, με όλες τις ομορφιές και τις ασχήμιες. Δεν ξέρω αν υπάρχει πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια που να ξέρει τι κάνει, πόσο μάλλον να βοηθήσει για μια καλύτερη πιο ποιοτική και αξιοπρεπής ζωή, όλα είναι στο περίπου μέχρι κάποιος να την πληρώσει ακριβά.

4. Πιστεύετε ότι λείπει από την Ελλάδα το τραγούδι με πολιτικό περιεχόμενο; Θα ασχοληθείτε στο μέλλον με κάτι τέτοιο;

Δεν υπάρχει πολιτική που να μπορείς να την παρακολουθήσεις στις μέρες μας, πόσο μάλλον να την καταλάβεις και να γράψεις κάτι γι αυτήν, ίσως οι μπερδεμένοι άνθρωποι είναι πιο διαχειρίσιμοι για τους κυβερνώντες και όσους έχουν όφελος, και γι αυτό, όπως προανέφερα, τα έχουν όλα στο περίπου, δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει , σημαντικές αποφάσεις σε λίγα λεπτά με κακό αντίχτυπο στις ψυχές των ανθρώπων, είναι μια τραγωδία. Ποτέ δεν είχαμε πρόθεση να γράψουμε τραγούδια με πολιτικά μηνύματα, είμαστε μέσα στη ζωή παλεύουμε και γράφουμε για τα όνειρα μας και για αυτούς που αγαπάμε μέσα εκεί είναι όλα, αγάπη, μίσος, ελπίδα, θλίψη, όλα, ακόμα και πολιτική.


Λία Μιχαηλίδου, Λουκάς Καλαντζάκος, Λευτέρης Πλιάτσικας.

5. Ποια τραγούδια θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ο κόσμος στον τελευταίο σας δίσκο;

Όλα τα τραγούδια της ζωντανής ηχογράφησης από εκείνες τις βραδιές στον ΤτΝ ,τραγούδια διαλεγμένα από όλες τις δουλειές μας από τότε που ξεκινήσαμε . Είναι ανεβασμένα στο διαδίκτυο (YouTube) , ο τίτλος του cd είναι (17) είναι εκτελέσεις πειραγμένες με αλλαγές στην ενορχήστρωση , έτσι όπως θέλουμε να τα παίζουμε τώρα, με συμμετοχές αγαπημένων καλλιτεχνών (Γιάννη Κότσιρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Φίλιππο Πλιάτσικα, Νίκο Ζιώγαλα ) με εξαιρετικές ερμηνείες και τους ευχαριστούμε πολύ, όπως επίσης και ένα νέο τραγούδι με τίτλο ( η ψυχή μου δεν ησυχάζει).

6. Πλέον δεν υπάρχει γυναικεία φωνή στο σχήμα, πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση και πώς αισθάνεστε όντας πλέον ως βασική φωνή ο Λευτέρης Πλιάτσικας;

Ναι εδώ και 5 χρόνια περίπου υπάρχει μόνο αντρική φωνή στην μπάντα, στα χρόνια αλλάζουν οι ανάγκες των ανθρώπων και θέλουν να ασχοληθούν και να εκφραστούν με άλλα πράγματα και είναι λογικό και ανθρώπινο, οπότε δεν ήταν δύσκολο να συνεχίσουμε με μια φωνή (Λευτέρη Πλιάτσικα ) αν λάβουμε υπ όψιν ότι τα τραγούδια τα έχουμε ακούσει, από όταν βγήκαν πρώτα, με αντρική φωνή γιατί τα περισσότερα είναι γραμμένα από εμένα, ήταν οικεία στα αυτιά μας και απλά συνεχίσαμε τις εμφανίσεις και νέες ηχογραφήσεις μόνο με τη δική μου φωνή.

7. Στην τελευταία συναυλία σας συμμετείχαν μεγάλες προσωπικότητες της έντεχνης ροκ μουσικής σκηνής, πείτε μας δυο λόγια για αυτή τη συνεργασία σε μία από τις συναυλίες σταθμό στην καριέρα σας.

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ όλους όσους συμμετείχαν, ήταν πολύ όμορφα στις εμφανίσεις, πραγματικά ήταν τιμή για μας σε μια τόσο σημαντική δουλειά να έχουμε μαζί μας τόσο μεγάλες προσωπικότητες και να ερμηνεύουν τόσο όμορφα τα τραγούδια μας.

8. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας και που μπορεί να σας βρει ο κόσμος;

Αυτόν τον καιρό κάνουμε κάποια live σε χώρους, στις 22/9 θα είμαστε στο Αιγάλεω και 24/9 μεταμόρφωση ανοιχτή συναυλία στην πλατεία και για επόμενες μπορούν όσοι θέλουν να ενημερώνονται από side, facebook κλπ.

https://www.facebook.com/onarmusic.gr

www.onarmusic.gr

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης