Παρά Θίν' Αλός 2019: Μουσικές από τη Μαύρη θάλασσα σήμερα στο «Παλατάκι»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, 09:45
Παρά Θίν' Αλός 2019: Μουσικές από τη Μαύρη θάλασσα σήμερα στο «Παλατάκι»

Μουσικές και σκοπούς από τη Μαύρη θάλασσα θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στο παλατάκι στην Καλαμαριά, στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού Παρά Θιν΄Αλός 2019, το συγκρότημα «Αργατεία».

Το οκταμελές μουσικό σχήμα που φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια δυναμική παράσταση η οποία στοχεύει να φέρει τον θεατή κοντά στην πολυπολιτισμικότητα του Εύξεινου Πόντου.

Θα ακουστούν σκοποί και τραγούδια των λαών της Μαύρης θάλασσας με ρεπερτόριο που αποτελείται κυρίως, με τραγούδια του Πόντου, τούρκικα, αρμένικα και λάζικα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΑΡΓΑΤΕΙΑ, είναι τρόπος συνεργασίας και αλληλεγγύης των Ποντίων αγροτών που έχει εξασθενήσει στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο, στον ιστορικό Πόντο παραμένει ακόμα ζωντανός μεταξύ των ανθρώπων που μιλούν την ελληνική διάλεκτο της περιοχής. Η μνήμη της εργατιάς παραμένει ζωντανή στο ήθος και στα νοήματα των τραγουδιών και του λαϊκού πολιτισμού, παρά τις παραμορφωτικές επιδράσεις του ψευδεπίγραφου, ατομικιστικού και αντιαισθητικού «εκσυγχρονισμού».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, 09:45