Παράσταση - αφιέρωμα στους Eddie Harris και Grover Washington από τον Γιάννη Κασέτα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 06:00
Παράσταση - αφιέρωμα στους Eddie Harris και Grover Washington από τον Γιάννη Κασέτα
O γνωστός σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας επιστρέφει στο Τρένο στο Ρουφ για ένα ακόμη αφιέρωμα σε μεγάλες μορφές της τζαζ. Αυτή τη φορά, η βραδιά είναι εμπνευσμένη από τους πατέρες της soul-jazz και του jazz-funk, Eddie Harris και Grover Washington. Μαζί του οι έμπειροι και ταλαντούχοι μουσικοί Σεραφείμ Μπέλλος στα ντραμς, Δημήτρης Σεβδαλής στα πλήκτρα, Χάρης Χαραλάμπους στο ηλεκτρικό μπάσο και Απόστολος Λεβεντόπουλος στην κιθάρα. Μια μουσική επιστροφή στην χορευτική περίοδο των 70's, με πινελιές από αριστουργηματικά «late 60's grooves».

Ο Γιάννης Κασέτας ήδη από το 2007 και με το ντεμπούτο του στην Puzzlemusik «The Truth About The Alien Invasion In Egypt», μέχρι και το σχετικά πρόσφατο «East N Blues» έχει δείξει ότι είναι ένας jazz συνθέτης, που παρακολουθεί τις εξελίξεις της διεθνούς σκηνής. Εκτός αυτού όμως, είναι και ένας «παίκτης» της jazz, που δεν σταματά να εντρυφεί σε βάθος στην τέχνη του και να την τιμά.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συναυλία του στο Τρένο στο Ρουφ, ένας φόρος τιμής στους δύο εμβληματικούς Αμερικανούς σαξοφωνίστες, που έδωσαν νέα πνοή στην jazz της εποχής τους.

Παράσταση:

Tην Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, στις 21.30 στην Αποβάθρα
(Σε περίπτωση βροχής, η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θεατρικό Βαγόνι)

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Προαιρετικά κρασί 3,5ευρώ - ποτό 5,5ευρώ και φαγητό από 5ευρώ

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 06:02