Ο κύκλος «Layers of Street» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, συνόδευσε το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβαλικού καλοκαιριού, παρουσιάζοντας καινούργιες γλώσσες, υπόγεια ρεύματα και σύγχρονες τάσεις της διεθνούς και εγχώριας χορευτικής σκηνής. Το ταξίδι του Φεστιβάλ στην underground χορευτική πραγματικότητα, κλείνει δυναμικά όπως και άρχισε, με μια ακόμα διεθνή παραγωγή, αυτήν τη φορά από την Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική ομάδα “La Veronal” και ο πολυβραβευμένος χορογράφος Μάρκος Μοράου (Marcos Morau) έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια ρετρό-φουτουριστική παράσταση-ταξίδι σε έναν φαινομενικά μακρινό, αλλά παράλληλα οικείο, πλανήτη. Η παράσταση με τίτλο «Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους» θα παρουσιαστεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 στην Πειραιώς 260 (Χώρος Η).

O πλανήτης «Pasionaria» του Marcos Morau κατοικείται από αντίγραφα ανθρώπων, τέλεια σχεδιασμένα για να μας μιμούνται. ‘Ανθρωποι που κινούνται σαν ρομπότ ή στέκονται σαν μηχανικά αγάλματα σε μια κοινωνία ιδανικά οργανωμένη, τεχνητή ρέπλικα της πραγματικής ζωής, όπου όμως κάτι λείπει: αυτό που μας κάνει ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οκτώ χορευτές, Àngela Boix, Jon López, Alba Barral, Núria Navarra, Lorena Nogal, Shay Partush, Marina Rodríguez, Sau-Ching Wong συμπράττουν επί σκηνής σε μια υβριδική παράσταση, εξόχως εικαστική, στο μεταίχμιο θεάτρου και χορού. Μια παράσταση που σχολιάζει, με τρόπο αιχμηρό, την συναισθηματική αποξένωση, τον ατομικισμό, και την έννοια της «στρεβλής προόδου» στην οποία οι σημερινές κοινωνίες στοχεύουν.

Ο Ισπανός Μάρκος Μοράου σπούδασε χορογραφία στο Theatre Institute της Βαρκελώνης, το Dance Conservatory της Βαλένθια και το Movement Research της Νέας Υόρκης. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα εκτείνεται πέραν του χορού, καθώς καταπιάνεται τόσο με την φωτογραφία όσο και με τη δραματουργία. Το 2005 ίδρυσε την Veronal, μία πολυσυλλεκτική ομάδα καλλιτεχνών με ετερόκλητες καταβολές (από τον χορό και την φωτογραφία, στον κινηματογράφο και την λογοτεχνία). Στόχος της Veronal είναι η διαρκής αναζήτηση νέων εκφραστικών δρόμων, μέσω του διακαλλιτεχνικού, συλλογικού πειραματισμού.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός, έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, με το National Dance Award από το υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και το Sebastià Gasch Award από το Spanish Foundation for Arts and Design.

Η Veronal μετρά πολυάριθμες βραβεύσεις σε χορογραφικούς διαγωνισμούς διεθνώς, ενώ οι περφόρμανς – χορογραφίες του Μοράου για την ομάδα έχουν συνεχή παρουσία στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης