Ο βετεράνος Αμερικανός τραγουδοποιός Τζον Λιντ πέθανε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 73 ετών έπειτα από διετή μάχη με τον καρκίνο.

Ο δικηγόρος του Τζον Λιντ, Τζέρεμι Ρόζεν, επιβεβαίωσε τον θάνατο του τραγουδοποιού στο Variety. Σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Εταιρεία Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών (ASCAP) χαρακτήρισε τον Λιντ «σπουδαίο τραγουδοποιό και όμορφη ψυχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αφήνει κληρονομιά εμβληματικά τραγούδια τόσο ως τραγουδοποιός όσο και ως εκτελεστικό στέλεχος δισκογραφικών που ανακάλυπτε ταλέντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η οικογένεια της ASCAP θρηνεί για την απώλειά του, αλλά το χιούμορ του, η μουσική του και το γενναιόδωρο πνεύμα του ζουν στις καρδιές μας».

Οι πιο γνωστές συνθέσεις του Τζον Λιντ είναι η επιτυχία των Earth Wind & Fire του 1979 «Boogie Wonderland» και το «Crazy For You» της Μαντόνα το 1985. Για δεκαετίες στη μουσική βιομηχανία, ο Λιντ συνεργάστηκε επίσης με καλλιτέχνες όπως οι Cher, The Temptations και Cheap Trick.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ ήταν ακόμη έφηβος, ο γεννημένος στο Μπρούκλιν, Τζον Λιντ, ξεκίνησε ως τραγουδιστής της folk. Κι ενώ σπούδαζε στο Mannes College of Music της Νέας Υόρκης, σχημάτισε το συγκρότημα Fifth Avenue Band, με μάνατζερ τον Μπομπ Καβάλο, και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Warner Reprise το 1969. Στη συνέχεια συμμετείχε σε συγκροτήματα που υπέγραψαν με τις A&M και Capitol, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σύνθεση τραγουδιών.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 συνεργάστηκε με την πρώην Μις Αμερική, Βανέσα Γουίλιαμς, στο σινγκλ της του 1992 «Save The Best For Last». Το τραγούδι έφθασε στο νούμερο 1 στο Billboard Hot 100 chart εκείνη τη χρονιά και αργότερα χάρισε στον Λιντ υποψηφιότητα για Grammy στην κατηγορία «Τραγούδι της Χρονιάς».

Η συμβολή του ήταν καθοριστική στη δισκογραφική επιτυχία και στην άνοδο στα charts των Μάιλι Σάιρους, Ντέμι Λοβάτο, Σελίνα Γκόμεζ και the Jonas Brothers.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης