Συναυλίες, χορός, και θεατρικές παραστάσεις μάς περιμένουν αυτήν την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, σε διάφορα σημεία της Αθήνας και μας προσφέρουν ανάσες δροσιάς και ξεγνοιασιάς.

Ο Nigel Kennedy στο Ηρώδειο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρομερό παιδί της κλασικής μουσικής, Nigel Kennedy, εδώ και 30 χρόνια, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του και εφέτος το καλοκαίρι, ο βιολονίστας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Το ταλέντο και ο αυτοσχεδιασμός του Kennedy, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου, στο Ηρώδειο.

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης δεν σταματά να πειραματίζεται και έχει καταφέρει να ενώσει την κλασική με τη τζαζ, τη ροκ και τους παραδοσιακούς ήχους, έχοντας γράψει συνεργασίες με μύθους, όπως ο Paul McCartney ή ο Rob Plant, στις σημαντικότερες αίθουσες του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα του πρόταση, με την οποία περιοδεύει σε όλον τον κόσμο, ο Kennedy, θα ενώσει τον Bach με τον Gershwin, με τις πάντα έντονες παρεμβάσεις του, να αναδεικνύουν το πάθος και τη γοητεία των δύο καλλιτεχνών.

Ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας των έργων του Kennedy, από κοινού με τον αυτοσχεδιασμό του και φυσικά το ταλέντο του, έχουν αποφέρει στον σημαντικό καλλιτέχνη, πολυάριθμες υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, καθώς και τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς στα Brit Awards το 2001 και πολλές άλλες διακρίσεις στα ίδια βραβεία.

Με αυτές τις αποσκευές, ο Kennedy αναμένεται να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό – όπως άλλωστε το συνηθίζει στις ζωντανές εμφανίσεις του – μια εκρηκτική καλοκαιρινή βραδιά κάτω από την Ακρόπολη την Τρίτη 17 Ιουλίου, γιορτάζοντας μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα στον Bach και τον Gershwin, ανάμεσα στην παράδοση και το μέλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο βιρτουόζος του βιολιού είναι έτοιμος για την πρόκληση. Άλλωστε είναι ο ίδιος που στο παρελθόν είχε δηλώσει: «Μου αρέσει μερικές φορές, να παρομοιάζω τη μουσική με τον πρωταθλητισμό. Βλέπεις πως οι μεγάλοι αθλητές συνεχίζουν να πιέζουν τους εαυτούς του με στόχο τη συνεχή βελτίωση. Ακόμα και όταν κατακτούν την κορυφή, δεν ικανοποιούνται ποτέ, αλλά αποζητούν περισσότερα. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν και σε μένα. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να έρθουν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος σκεπτόμενος το μέλλον».

Πληροφορίες:

Ηρώδειο

Πότε: Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Εισιτήρια : VIP: 90€ | A’ ΖΩΝΗ: 75€ | B’ ΖΩΝΗ: 65€ | Γ’ ΖΩΝΗ 55€ | Δ’ ΖΩΝΗ: 45€ | ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 28€ | ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ: 22€

Προπώληση:

greekfestival.gr – 210 3272 000

viva.gr – 211 800 5141

Ο Stan μαζί με τους REC για μια συναυλία στο Μαρούσι.

Ο Stan μαζί με τους Rec θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου, την Τρίτη 17 Ιουλίου. Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αίθριο Θέατρο – Μαρούσι.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2018.

Λίγα λόγια για τους REC:

Είναι πρωτοπόροι, είναι ανατρεπτικοί, είναι οι… REC! Το νούμερο1 urban group της ελληνικής μουσικής σκηνής που μετρά εκατομμύρια views στο YouΤube, χιλιάδες fans σε όλα τους τα Social Media και πολλές επιτυχίες στα charts, διανύει την πιο δημιουργική του περίοδο.

Ήλιος λάδι, θάλασσα και αλάτι και όλα αυτά στο πιο Chocolat χρώμα της Ξένιας τους, που μόλις επέστρεψε από το Survivor και είναι ότι #theleis περισσότερο να συναντήσεις και να χορέψεις εφέτος το Καλοκαίρι!

Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αίθριο Θέατρο – Μαρούσι.



«Απόψε διασκεδάζουμε» συναυλία με τα Μουσικά Ηχοχρώματα στο Κηποθέατρο Παπάγου

Συναυλία με τα «Μουσικά Ηχοχρώματα» και τίτλο «Απόψε διασκεδάζουμε» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 στις 20.30 στο Κηποθέατρο Παπάγου (οδός Κορυτσάς, 6η Στάση Παπάγου), στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Μια βραδιά που συναντάται ο ρομαντισμός με την ευαισθησία, η διασκέδαση με το κέφι, η συγκίνηση με το γέλιο και η ζωντάνια με ωραίες μελωδίες που αποδίδουν η μικτή χορωδία «Μουσικά Ηχοχρώματα» και οι διακεκριμένοι σολίστες Μάρθα Δρόσου, Δέσποινα Τσολάκη, Κυριακούλα Τσαγγαράτου, Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Πάνος Λαμπρίδης, Μάκης Αλεξιάδης, Τάσος Κουσουλέντης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση – μαέστρος Δημήτρης Μουζάκης

Είσοδος ελεύθερη.



«Με ανοιχτές μουσικές αποσκευές πάμε…Πορτογαλία» από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ετοιμάζει τις αποσκευές της με προορισμό, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την Πορτογαλία και παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
το πρόγραμμα μίας από τις συναυλίες της επερχόμενης περιοδείας της. Υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου Γερμανού αρχιμουσικού, βιολιστή και παιδαγωγού Christophe Poppen, θα παρουσιάσει έργα του Antonin Dvorak. Συμπράττει η ανερχόμενη βιολονίστα Veronika Eberle.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου (διανομή από τα Ταμεία του Μεγάρου από τη Δευτέρα 9/7/2018)

Πληροφορίες:

Τρίτη 17 Ιουλίου, 21.00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τ. 210 7282333



blindspot theatre group – Μιχάλης Κωνσταντάτος, Γιώτα Αργυροπούλου «Βρυκόλακες» στην Πειραιώς 260

Η ομάδα blindspot theatre group (Γιώτα Αργυροπούλου και Μιχάλης Κωνσταντάτος) παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση «Βρικόλακες», βασισμένη στο έργο του Ερρίκου Ίψεν.

Η ομάδα blindspot theatre group ιδρύθηκε το 2009 από την ηθοποιό Γιώτα Αργυροπούλου και τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτο με σκοπό τη δημιουργία παραστάσεων που παντρεύουν διαφορετικές τέχνες – θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφο, μουσική, νέες τεχνολογίες – με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας νέας αισθητικής γλώσσας.

Στην παράσταση που δημιουργούν για το εφετινό Φεστιβάλ Αθηνών, οι Blindspot κάνουν μία ανατροπή στη βασική έκβαση του ιψενικού έργου. Μέσα από απόκοσμες εικόνες, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με μια απρόσμενη συνθήκη, συνεχίζοντας την αναμέτρηση με τους προσωπικούς και κοινωνικούς τους Βρικόλακες. Το κείμενο δημιουργείται με αποσπάσματα από το πρωτότυπο και με νέα κείμενα που γράφονται ειδικά για την παράσταση.

Σύλληψη – δραματουργία: Γιώτα Αργυροπούλου, Μιχάλης Κωνσταντάτος (blindspot theatre group)
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Συγγραφή κειμένων: Ορφέας Απέργης
Δραματουργική συνεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Θύμιος Μπακατάκης
Κίνηση: Ίρις Καραγιάν
Σκηνικά: Κώστας Παππάς

Παίζουν: Γιώτα Αργυροπούλου, Νικόλας Παπαγιάννης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιώργος Φριντζήλας.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.



«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Ρεματιάς

Η 5η Εποχή παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ηλέκτρα», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Η «Ηλέκτρα» αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης.

Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα λυρικό θρίλερ. Μία σύγχρονη ματιά πάνω στη σκηνικ ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει τη φόρμα που ξεκινησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες (Ιφιγένεια και Αντιγόνη).

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Επεξεργασία κειμένου: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνικό, κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου
Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος

Στον ρόλο της Ηλέκτρας η Λένα Παπαληγούρα.

Παίζουν:

Νίκος Κουρής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Αρβανίτης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Δανάη Ευθυμιάδη κ.ά.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.



«Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη στο Θέατρο Βράχων

Μία κωμωδία Western με φόντο την Κρήτη, γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και την Ελλάδα. Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή πολλή τρυφερότητα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Μουσική: Γιώργος Χατζής
Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα
Μακιγιάζ: Σταυρούλα Σγούρου
Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και της create4Art.

Πρωταγωνιστούν:

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης