Συναυλίες, χορός και θεατρικές παραστάσεις μάς περιμένουν αυτήν την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, σε διάφορα σημεία της Αθήνας και μας προσφέρουν ανάσες δροσιάς και ξεγνοιασιάς.

O Δημήτρης Μυστακίδης παρουσιάζει τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας στο Θέατρο Ρεματιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μετρ της λαϊκής κιθάρας, Δημήτρης Μυστακίδης παρουσιάζει τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας, με ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις αγαπημένων ρεμπέτικων που άντεξαν στο χρόνο, δεν λογάριασαν τάσεις και μόδες κι ακόμη και σήμερα καταφέρνουν να χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά μας στο Θέατρο Ρεματιάς στις 28 Αυγούστου.

Η συναυλία χωρίζεται σε δύο μέρη εκ των οποίων στο πρώτο μέρος παίζονται προπολεμικά και μεταπολεμικά ρεμπέτικα από τους προηγούμενους δίσκους του Δημήτρη Μυστακίδη (“16 ρεμπέτικα με κιθάρα” & “Εσπεράντο”) και το δεύτερο μέρος είναι κυρίως αφιερωμένο σε ρεμπέτικα της Αμερικής.

Συντελεστές Παράστασης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα-φωνή)
• Ιφιγένεια Ιωάννου (φωνή)
• Γιώργος Τσαλαμπούνης (κιθάρα-φωνή)
• Δημήτρης Παππάς (κιθάρα-φωνή)
• Μάκης Πελοπίδας (ηχοληψία)
• Θεοπούλα Αρβανιτίδου (οργάνωση παραγωγής)

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία Τηλέφωνο: 2106897459

28 Αυγούστου 2018
20:30
Είσοδος ελεύθερη.



Άντζελα Δημητρίου «40 χρόνια επιτυχίες» στο Βεάκειο θέατρο

Τα έσοδα της προγραμματισμένης συναυλίας της Άντζελας Δημητρίου – με δική της πρωτοβουλία – θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στους πυρόπληκτους.

Special guest η Ziynet Sali.

Ειδικό αφιέρωμα Φοίβος.

Συμμετέχουν: Αντύπας, Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Βασίλης Καρράς, Δημήτρης Κοντολάζος, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Βεάκειο θέατρο
Λόφος Προφήτη Ηλία Τηλέφωνο: 210 4194520

28 Αυγούστου 2018
21:00
Εισιτήρια
15€ ταμείο, 12€ προπώληση



«Αντιγόνη» του Σοφοκλή στον Κορυδαλλό

O Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή. Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Βοηθός Σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Ερμηνεύουν:
Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης

Χορός:
Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Άννα Λάκη

Στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2018» του Δήμου Κορυδαλλού.

Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»
Πλαταιών και Χειμάρας

28 Αυγούστου 2018
20:30

Εισιτήρια

18€ κανονικό
14€ μειωμένο



«Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά στο Θέατρο Βράχων

Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στη λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; Ποιο τίμημα θα κληθεί να “πληρώσει” η ηρωίδα μας;

Απόδοση Κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία-Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης, Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Ενορχήστρωση/Studio: Δημήτρης Σιάμπος
Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Teaser: Στάθης Ναυπλιώτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Πρωταγωνιστούν:

Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και ο Τάσος Χαλκιάς

Παίζουν αλφαβητικά:
Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι,
Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός

Τραγούδι: Άρτεμις Ματαφιά

Θέατρο Βράχων

28 Αυγούστου 2018 21:00

Εισιτήρια
Κανονικό: 22€
Μειωμένο: 18€



«Παράξενο ζευγάρι» του Νηλ Σάιμον στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Όσκαρ είναι ένας αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, καλοπληρωμένος αλλά λίγο… χαλαρός στα έξοδα. Η πρώην σύζυγός του μάταια περιμένει τη διατροφή και η εφορία αδίκως τη δήλωσή του. Γοητευτικός και άστατος, κοινωνικός και σκορποχέρης, ξενύχτης και τρομερά τσαπατσούλης, ο Όσκαρ είναι ο αντίποδας του φίλου του του Φέλιξ που είναι και οικονόμος και μονογαμικός και σπιτόγατος και άσσος στο νοικοκυριό. Οι δυο τους, εκτός από μια βαθιά φιλία, μοιράζονται και την εμπειρία ενός διαλυμένου γάμου. Διότι όταν η σύζυγος του Φέλιξ τον πετάει έξω από το σπίτι, ο φίλος του ο Όσκαρ του προσφέρει το δικό του ως καταφύγιο. Η συμβίωση των δύο αυτών ανθρώπων, έχει ανατρεπτικά, εκρηκτικά, ξεκαρδιστικά αποτελέσματα…

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Πρωταγωνιστούν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χαζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου.

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2018.
Κηποθέατρο Παπάγου
Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς Τηλέφωνο: 210 6520412

28 Αυγούστου 2018
21:00
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 18€ – Κάρτα Δημότη / Φοιτητικό / Παιδικό έως 12 ετών / Άνεργοι / Πολύτεκνοι: 15€

«Πανικός στο υπουργείο» των Jean Franco & Guillaume Mélanie

Ο Άκης (Μάριος Αθανασίου) είναι ο νέος υπουργός Παιδείας. Ονειροπαρμένος και μονίμως εκτός πραγματικότητας, δεν κάνει βήμα χωρίς την πιστή συνεργάτιδά του και διευθύντρια του υπουργείου, Νίκη (Μαριάννα Τουμασάτου). Παντρεμένη με τη δουλειά της, η Νίκη δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η ζωή της περιστρέφεται εξ ολοκλήρου γύρω από τον προϊστάμενό της και την κόρη της, την οποία μεγάλωσε μόνη της και την οποία ελπίζει μελλοντικά να «βολέψει» στο υπουργείο.

Δυστυχώς για εκείνη, τα τρία πρόσωπα που αποτελούν τους πυλώνες της ζωής της έχουν αποφασίσει να την τρελάνουν. Ο υπουργός της είναι ερωτευμένος και οι προσπάθειές του επικεντρώνονται στο πως θα αποφύγει τη γυναίκα του. Η κόρη της, η Σάρα (Στέλλα Κοσμοπούλου), ένα πανέξυπνο αλλά κακομαθημένο παιδί, δεν εννοεί να υποκύψει στις επιθυμίες της μητέρας της και επιδιώκει να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο πατέρας της, ο Κώστας (Κώστας Βουτσάς), επιμένει να κυνηγάει τον ποδόγυρο, παρά τα χρόνια του, και δεν την αφήνει σε ησυχία. Όσο για την σύζυγο του υπουργού (Άννα Μενενάκου), αυτή βγάζει σπυριά και μόνο με το άκουσμα του ονόματος της Νίκης.

Όμως την χαριστική βολή στο σύμπαν της Νίκης θα δώσει ο Γιαννάκης (Ορφέας Παπαδόπουλος), ο ωραίος κλητήρας που θα ανατρέψει κάθε σχέδιο το οποίο έχει καταστρώσει η Νίκη.

Η κωμωδία των Jean Franco και Guillaume Mélanie έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2009 και γνώρισε από την πρώτη στιγμή καταπληκτική επιτυχία.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Χατζηανδρέου

Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριος Αθανασίου, Κώστας Βουτσάς, Ορφέας Παπαδόπουλος, Άννα Μενενάκου, Στέλλα Κοσμοπούλου.

Καλοκαιρινό θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, από 6 Ιουλίου. Τιμές εισιτηρίων: Θέσεις με τραπεζάκι 20€, γενική είσοδος 16€, φοιτητικό – παιδικό – ΑΜΕΑ 12€. Ταμείο του θεάτρου τηλ. 210 6457086.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης