Αφιέρωμα στον Leonard Cohen με τις Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is

Μια βραδιά αφιερωμένη στις μοναδικές μελωδίες του Λέοναρντ Κοέν. Τρεις νέες τραγουδίστριες ερμηνεύουν τα τραγούδια του, με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 (γενέθλια ημέρα του Κοέν, που αν ήταν μαζί μας θα γιόρταζε τα 84 χρόνια του).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ένατη συνεχή χρονιά, ο Κήπος του Μεγάρου υπόσχεται βραδιές χαλαρές, κάτω από το φως του φεγγαριού. Ήχοι ποπ, ροκ, τζαζ, και βέβαια κλασικοί, με φόντο τα μακρινά φώτα της πόλης.

Nalyssa Green, Sugahspank!, Lou is: τραγούδι
Σεραφείμ Μπέλλος: ντραμς
Γιώργος Δελλής: πλήκτρα
Άδωνις Γουλιέλμος: κιθάρα

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 2107282333

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

21 Σεπτεμβρίου 2018
20:30

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 10€ (τιμή προπώλησης)
Γενική είσοδος: 12€ (τιμή κατά την είσοδο)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



Classic Rock 2 στο Ηρώδειο

Οι μεγαλύτερες ροκ επιτυχίες των Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, U2, Europe, Alannah Myles με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle.

Special guest: John Lees’, Barclay James Harvest

80 κλασικοί μουσικοί, εξαιρετικοί τραγουδιστές, ηλεκτρικά όργανα και οι Barclay James Harvest, σε μια αξέχαστη βραδιά κάτω από την Ακρόπολη!

Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζει τη συναυλία με την οποία η ροκ μουσική μπόρεσε να εισχωρήσει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης. Classic Rock! Διάσημα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων παρουσιάζονται με συμφωνικό ήχο, μαζί με ηλεκτρικά όργανα! Ειδικά για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, εξασφαλίστηκε η σπουδαία σύμπραξη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πράγας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο καθένας στο δικό του ύφος, σμίγουν μουσικά επί σκηνής και μας προσκαλούν να ζήσουμε την εμπειρία. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, U2, Europe, Alannah Myles, θα ακουστούν από τους σπουδαίους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πράγας και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αλλά και από διάσημους προσκεκλημένους, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και ενορχηστρωτή Friedemann Riehle.

Μαζί τους στη σκηνή θα είναι σε όλο το δεύτερο μέρος της συναυλίας οι John Lees’ Barclay James Harvest γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της καριέρας τους με τα σπουδαία τους τραγούδια όπως το «Poorman’s moody blues» και το «Hymn» αλλά και ροκ τραγούδια άλλων μεγάλων δημιουργών που έχουν αγαπήσει.

Στη συναυλία συμμετέχουν σπουδαίοι κλασικοί και ροκ μουσικοί και τραγουδιστές.

Θα ακούσουμε διάσημα τραγούδια όπως το «Αnother Brick In The Wall» των Pink Floyd, το «Kashmir» και το «Stairway To Heaven» των Led Zeppelin, το «One» των U2 ή το «The Show Must Go On» των Queen με μια δυνατή σύμπραξη συμφωνικού και ηλεκτρικού ήχου.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)

21 Σεπτεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
22 Σεπτεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00

Εισιτήρια

Gold VIP: 83€
Διακεκριμένη Ζώνη: 73€
Α’ Ζώνη: 63€
Β’ Ζώνη: 53€
Γ’ Ζώνη: 43€
Άνω Διάζωμα: 30€
Φοιτητικά/Ανέργων: 25€



«Μαθήματα πολέμου» εκ νέου στο Μέγαρο Μουσικής

Η παράσταση «Μαθήματα Πολέμου» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Α. Τριάντη μόνο για 10 παραστάσεις από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου κάθε βράδυ στις 21.00.

Μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να πλαισιώνεται επί σκηνής από ομάδα νέων ηθοποιών. Τη μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη. Ιστορικός σύμβουλος, η Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

Το θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη, που αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων, ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, επιχειρεί να αναδείξει την διαχρονική και οικουμενική ουσία της “τραγωδίας του πολέμου”, τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο. Η παράσταση επιχειρεί να αποτελέσει ένα γόνιμο μάθημα: σε γνωστικό επίπεδο, συνδυάζοντας τη γνώση του αρχαίου ιστορικού λόγου με τον σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό• σε ψυχαγωγικό επίπεδο, επικοινωνώντας τα τραγικά συναισθήματα που παράγει η πολεμική βία.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Καραμήτρου
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Ηθοποιοί:

Δημήτρης Λιγνάδης, Aurora Marion, Κώστας Νικούλι, Ανδρέας Καρτσάτος, Κατερίνα Πατσιάνη.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

21 Σεπτεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
22 Σεπτεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
23 Σεπτεμβρίου 2018 Κυριακή 21:00
24 Σεπτεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
25 Σεπτεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
26 Σεπτεμβρίου 2018 Τετάρτη 21:00
27 Σεπτεμβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
28 Σεπτεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
29 Σεπτεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
30 Σεπτεμβρίου 2018 Κυριακή 21:00
6 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
13 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
20 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
27 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
3 Δεκεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
11 Δεκεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
18 Δεκεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00



Locomondo στο Αιγάλεω

Ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα συγκροτήματα στην Ελλάδα, με μουσική που συνδυάζει Reggae, Ska, Latin, Rock με παραδοσιακούς ρυθμούς κι ελληνικούς στίχους έρχεται για ένα μεγάλο πάρτι στην είσοδο του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αιγάλεω «Πολιτιστική Διαδρομή 2018».

Ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα συγκροτήματα στην Ελλάδα, με μουσική που συνδυάζει Reggae, Ska, Latin, Rock με παραδοσιακούς ρυθμούς κι ελληνικούς στίχους έρχεται για ένα μεγάλο πάρτι στην είσοδο του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αιγάλεω «Πολιτιστική Διαδρομή 2018».
Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)
Ιερά Οδός και Δαρδανελλίων

21 Σεπτεμβρίου 2018
21:00

Εισιτήρια
Εισιτήριο Αλληλεγγύης.



Οι 1000mods στο Θέατρο Βράχων

Οι 1000mods είναι ένα ελληνικό rock συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2006 στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Το όνομα της μπάντας είναι ένα λογοπαίγνιο του τόπου καταγωγής των μελών της στην αγγλική γλώσσα.

Η μουσική τους, κατά βάση, είναι rock, με πινελιές stoner και psychedelic στοιχείων, αλλά όπως λένε και οι ίδιοι “οι ταμπέλες είναι κάτι για να καταλαβαινόμαστε. Το stoner είναι στα πλαίσια του rock. Άρα παίζουμε rock”. Βασικές επιρροές τους είναι οι Black Sabbath, Colour Haze, Kyuss και MC5. Έχουν κυκλοφορήσει τα άλμπουμ “Blank Reality”, “Liquid Sleep”, “Super Van Vacation”, “Vultures”, “Repeated exposure to…”.

Μπάσο και φωνή: Dani G.
Κιθάρα: Giannis S.
Κιθάρα: George T.
Τύμπανα: Labros G.

Οργάνωση Παραγωγής: DiDi Music

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2018.
Θέατρο Βράχων
Οδός Ταταούλων Τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350

21 Σεπτεμβρίου 2018
21:00

Εισιτήρια
A’ φάση προπώληση: 10€ – Β’ φάση προπώλησης: 12€ – Ταμείο: 14€



O Ηλίας Βρεττός live στο Μοσχάτο

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ταυρείων 2018 συνεχίζει τις φθινοπωρινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις στο Μοσχάτο, με μία συναυλία με τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή Ηλία Βρεττό.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στην πλατεία Μεταμορφώσεως στο Μοσχάτο, στις 20.30.
Πλατεία Μεταμορφώσεως (Μοσχάτο)
Θερμοπυλών και Στρατηγού Μακρυγιάννη

21 Σεπτεμβρίου 2018
20:30

Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη.

Ο Μάνος Πυροβολάκης στη Βάρκιζα

Μια συναυλία με τον Mάνο Πυροβολάκη και το συγκρότημα του, διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην παραλία της Βάρκιζας.

Οι συντελεστές υπόσχονται να «ταξιδέψουν» όσους βρεθούν στην παραλία της Βάρκιζας, στη Μεγαλόνησο και όχι μονό, υπό το φως του φεγγαριού.

Παραλία Βάρκιζας
Λεωφόρος Ποσειδώνος

21 Σεπτεμβρίου 2018
20:30

Είσοδος ελεύθερη.



Χαϊνηδες – κι όμΩς κινείται «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Αττικό Άλσος

Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα ελλήνων χορευτών και ακροβατών Κι όμΩς κινείται στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.

Μουσική: Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες
Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: τραγούδι –κιθάρα
Σπυριδούλα Μπάκα: τραγούδι
Τάκης Κανέλλος: κρουστά
Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο
Ρέλλος Θοδωρής: σαξόφωνο
Νόνης Γιάννης: μπάσο

Κίνηση:
Κι όμΩς κινείται

Χορός – Ακροβασία:
Δημάς Βασίλης
Λασκαράτος Αλέξανδρος
Λινάρδου Αντιγόνη
Μακατσώρης Χριστόφορος
Χριστίνα Σουγιουλτζή
Χαμηλοθώρη Λία

Φωτισμοί: Bentancor Camilo
Σκηνικός χώρος: Κι όμΩς κινείται
Ηχοληψία: Σάκης Γκίκας
Σχεδιασμός σκηνικών αντικειμένων: Φωτιάδης Φιλιππος
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή

Στο πλαίσιο των φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Αττικό Άλσος που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής.
Θέατρο Αττικού Άλσους
Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

21 Σεπτεμβρίου 2018
20:30
Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη.



«Ουρλιαχτό» (Howl) στο Faust

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Στέφανος Κακαβούλης βασίζεται στο επαναστατικό ποίημα του Alen Ginsberg, Howl, και στήνει μια θεατρική περφόρμανς με τη μορφή μονολόγου.

Το συγκεκριμένο ποίημα είχε ταράξει την κοινωνία της Αμερικής δεκαετία του ’60 με την αιρετική και ωμή γλώσσα του. Η έκδοσή του είχε γίνει αιτία για δικαστική μάχη η οποία κερδήθηκε υπέρ του εκδότη. Ανήκει στην Beat γενιά των λογοτεχνών και επηρέασε όλο το κίνημα των Χίπις μετά αλλά μέχρι και τη μουσική των Beatles, οι οποίοι επέλεξαν το πρώτο συνθετικό του ονόματός του από το Beat. (Χτύπος). Τα θέματα που πραγματεύεται (πυρηνικές δοκιμές, καπιταλισμός, αμερικανικό όνειρο, παραπληροφόρηση, κρίση οικονομική, σύστημα που ελέγχει τις μάζες, ναρκωτικά, ανάγκη φυγής, κατάθλιψη, θρησκεία, ομοφυλοφιλία, σεξ) είναι ανατριχιαστικά επίκαιρα λες και γράφτηκε σήμερα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιάννης Λειβαδάς
Φωτό: Διονύσης Κούτσης – Αντώνης Διασκούρης
Αφίσα design: Σοφία Κακαβούλη

Faust

21 Σεπτεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
22 Σεπτεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
23 Σεπτεμβρίου 2018 Κυριακή 20:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης