«Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι στο Ηρώδειο

Η δεύτερη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του εφετινού Φεστιβάλ Αθηνών είναι η Τραβιάτα, σε σκηνοθεσία του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου, ρηξικέλευθου χορογράφου, αλλά και σκηνοθέτη με σημαντική εμπειρία σε μεγάλα θεάματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένη στην Κυρία με τις καμέλιες του Αλέξανδρου Δουμά υιού, η δημοφιλέστατη όπερα με τις ακαταμάχητης γοητείας μελωδίες του Βέρντι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Ηρώδειο. Όπως και στη Νόρμα, θα πρωταγωνιστήσει μια διάσημη τραγουδίστρια, η Λιζέτ Οροπέσα (Lisette Oropesa).

Η ταχύτατα ανερχόμενη Κουβανο-αμερικανίδα υψίφωνος εντυπωσίασε πρόσφατα το κοινό ερμηνεύοντας σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν) και στην Όπερα του Παρισιού, ενώ έχει εμφανιστεί σε πλειάδα ρόλων στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και, λίγο πριν τη συνεργασία της με την ΕΛΣ, θα κάνει το ντεμπούτο της στη Σκάλα του Μιλάνου.

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία- Χορογραφία – Σκηνικά Κωνσταντίνος Ρήγος

Δείτε περισσότερα εδώ

«Κλυταιμνήστρα;» του Ανδρέα Στάικου στη Ρεματιά

Τη θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα;» του Ανδρέα Στάικου, σε σκηνοθεσία Έφης Νιχωρίτη, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Τρίτη 30 Ιουλίου. Πρόκειται για σύγχρονο έργο στο οποίο δύο θεατρίνες ερμηνεύουν την Κλυταιμνήστρα και την Ηλέκτρα σαν σε πρόβα ενώ ταυτόχρονα διολισθαίνουν ηθελημένα ή αθέλητα στους ρόλους της δικής τους ζωής. Δίνουν παθιασμένα έναν αγώνα κατάληψης της ερωτικής και θεατρικής εξουσίας. «Θεατρομανείς και θεατροπαθείς» παίζουν και εμπαίζουν τον εαυτό τους.

Σκηνοθεσία: Έφη Νιχωρίτη
Σκηνικά / κοστούμια: Φαίη Μιχαήλ
Μουσική επιμέλεια: Δήμητρα Μαστορίδου
Φωτισμοί: Έφη Νιχωρίτη
Φωτογραφίες / art work: Αθανασία Ζήση

Ερμηνείες: Έφη Νιχωρίτη και Κατερίνα Μάντζιου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία Τηλέφωνο: 2106897459

30 Ιουλίου 2019
21:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

«Ανεβαίνοντας τη σκάλα» του Άγγελου Μοσχονά στο θέατρο Χυτήριο

Μια εξελισσόμενη κωμωδία που τα μηνύματα διαδέχονται την συγκίνηση.

Στη δεκαετία του -60 οι ήρωες- θαμώνες ενός καφενείου αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις δυσκολίες της ζωής. Ένας από αυτούς φτάνει στην κορυφή και τότε…

Συντελεστές:

Κείμενο: Άγγελος Μοσχονάς
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς και Άγγελος Μοσχονάς
Βοηθός Σκηνοθέτη : Έλενα Αγγελοπούλου
Ενδυματολόγος: Ρένα Μοσχονά
Παραγωγή: Κέντρο καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων Θεατρικό Μονοπάτι

Παίζουν: Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Παντζέλη, Γιάννος Παπαευσταθίου, Γιώργος Καπετανάκος, Σπύρος Θεοδόσης, Αυγερινός Σουλόπουλος, Κατερίνα Φελλά.

Πολυχώρος Χυτήριο

Δευτέρα    21:00

Τρίτη    21:00

8 Ιουλίου 2019 – 30 Ιουλίου 2019

 

 

«Ζητείται Σεφ της Κωμωδίας» με τον Μάρκο Σεφερλή στο θέατρο Δελφινάριο

Γιατί όταν αποφασίζεις να κάνεις κωμωδία πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχει βρεθεί ο Σεφ της! Και ναι! Ο Σεφ βρέθηκε! Και δεν είναι ένας απλός Σεφ! Είναι ο Master Σεφ! Για την ακρίβεια, είναι ο MAster του γέλιου Σεφερλής Μάρκος!

Ο οποίος και εφέτος το καλοκαίρι υπόσχεται στο πλατύ κοινό του γέλιο μέχρι δακρύων. Καυστική σάτιρα, αλλά και μαθήματα κωμωδίας από το Μετρ του είδους στο πλήρως ανακαινισμένο (οπτικοακουστικά και όχι μόνο) θέατρο Δελφινάριο.

Ένας 30μελής θίασος, κάτω από την σκηνοθετική μπαγκέτα του ΣΕΦ της κωμωδίας Μάρκου Σεφερλή, αναμειγνύει τόσο καλά τα υλικά, έτσι ώστε η συνταγή να «δέσει» και να σημειώσει μια ακόμα επιτυχία, αλλά και να χαρίσει άφθονο γέλιο στους λάτρεις του καλού και έξυπνου χιούμορ!   

Σκηνοθεσία: Μάρκος Σεφερλής

Πρωταγωνιστούν:

ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΒΑΛΙΑ

ΑΡΕΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ

ΖΩΖΑ ΜΕΤΑΞΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΟΜΑΛΛΟΣ

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΒΑΖΑΙΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΕΡΓΗ

Συμμετέχει 16μελές μπαλέτο

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης