Classic Rock 3 στο Ηρώδειο

Οι μεγαλύτερες ροκ επιτυχίες των Pink Floyd, Rolling Stones, AC/DC, Metallica, Scorpions, Genesis με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle.

Special Guests:

Ray Wilson τραγουδιστής των Genesis
Uli Jon Roth κιθαρίστας των Scorpions

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

80 κλασικοί μουσικοί, εξαιρετικοί τραγουδιστές, ηλεκτρικά όργανα, o βιρτουόζος Uli Jon Roth και η συναρπαστική φωνή του Ray Wilson, σε δύο αξέχαστα βραδιά κάτω από την Ακρόπολη!

Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζει τη συναυλία με την οποία η ροκ μουσική μπόρεσε να εισχωρήσει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης.. Classic Rock! Διάσημα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων όπως Pink Floyd, Rolling Stones, AC/DC, Metallica, Scorpions, Genesis, Queen κ.α. παρουσιάζονται με συμφωνικό ήχο, μαζί με ηλεκτρικά όργανα! Και φέτος στο Ηρώδειο, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί με την σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και ενορχηστρωτή Friedemann Riehle.

Την Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 τα αστέρια της rock και το φεγγάρι του κλασικού ήχου θα φωτίσουν με την λάμψη τους τη σκηνή του Ηρωδείου. Χαρισματικές και εμβληματικές μουσικές προσωπικότητες ο Uli Jon Roth και ο Ray Wilson είναι οι μοναδικοί που μπορούν να ενώσουν σε έναν υπέροχο συνδυασμό το hard rock και το progressive rock με τον Vivaldi.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)

17 Σεπτεμβρίου 2019    Τρίτη    21:00
18 Σεπτεμβρίου 2019    Τετάρτη    21:00
17 Σεπτεμβρίου 2019 – 18 Σεπτεμβρίου 2019

Εισιτήρια

Gold VIP 83€

Διακεκριμένη Ζώνη 73€

Α’ Ζώνη 63€
Β’ Ζώνη 53€
Γ’ Ζώνη 43€
Άνω Διάζωμα 30€
Φοιτητικά/Ανέργων 25€ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)

Πληροφορίες: 210 7298930

STOMP στο Θέατρο Βράχων

Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα και παλιοσίδερα, ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ-θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών και φωτισμού που μαγεύει το κοινό!

STOMP σημαίνει: χτυπάω το πόδι δυνατά.

Θυμίζει κωμωδία του βωβού κινηματογράφου αφού απουσιάζει ο λόγος, αλλά δεν είναι. Θυμίζει tap dancing, το στυλ χορού του Φρεντ Αστέρ, αλλά δεν είναι.

Το show των STOMP είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στον χώρο των μουσικών τεχνών. Οι STOMP καταργούν τον διαχωρισμό υψηλής και λαϊκής τέχνης, προκαλούν αβίαστα το γέλιο και είναι φοβερά ευρηματικοί.

Χρησιμοποιούν παλιά, άχρηστα αντικείμενα οικιακής ή βιομηχανικής χρήσης, τα οποία θέτουν στην υπηρεσία μιας ιδιότυπης θεατρικής λογικής. Με μια “μαγική” δύναμη αξιοποιώντας την ιδιότητα κάθε σώματος να παράγει ήχους, μεταμορφώνουν τα καθημερινά αυτά αντικείμενα σε πηγή εκρηκτικού, ασταμάτητου και μεταδοτικού ρυθμού. Τα μέλη της ομάδας είναι ταυτόχρονα ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές και μέσα από την εναρμονισμένη συνύπαρξη τους στη σκηνή καταφέρνουν να δημιουργούν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα.

Έχοντας διανύσει σχεδόν είκοσι χρόνια ζωής με παραστάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες ανά τον κόσμο, με διεθνείς διακρίσεις και τις καλύτερες κριτικές, οι STOMP καταφέρνουν σε κάθε τους εμφάνιση να μαγέψουν κοινό και κριτικούς, ενώ τα show τους έχουν συχνά αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά νέα συγκροτήματα.  

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2019.

Θέατρο Βράχων

17 Σεπτεμβρίου 2019    Τρίτη    21:00

18 Σεπτεμβρίου 2019    Τετάρτη    21:00

Εισιτήρια

Μη αριθμημένες θέσεις:

– 25€ (αρχική φάση προπώλησης), 30€ (τελική φάση προπώλησης και ταμείο)

Αριθμημένες θέσεις:

– Β’ Ζώνη: 35€ (αρχική φάση προπώλησης), 40€ (τελική φάση προπώλησης και ταμείο)

– Α’ Ζώνη: 45€ (αρχική φάση προπώλησης), 50€ (τελική φάση προπώλησης και ταμείο)

«Το ελεύθερο ζευγάρι» στο Θέατρο Λαμπέτη

Σε μια «φρεσκαρισμένη» παράσταση ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Μαρσώ Φίλη ανακατεύονται με τους θεατές, στο σαλόνι του ιδιαίτερου σπιτιού τους, και τους καλούν να παρακολουθήσουν, να γελάσουν αλλά και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις, σε μια ξέφρενη διαδραστική παράσταση, με την ηθελημένη συμμετοχή θεατών.

Η ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη, πάνω στο έργο των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Γιώργης Κοντοπόδης, Μαρσώ Φίλη

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα
Θέατρο Λαμπέτη
17 Σεπτεμβρίου 2019    Τρίτη    21:15
21 Σεπτεμβρίου 2019    Σάββατο    18:45
23 Σεπτεμβρίου 2019    Δευτέρα    21:15
24 Σεπτεμβρίου 2019    Τρίτη    21:15

Εισιτήρια

18€ (VIP ζώνη), 12€ (Β’ ζώνη, φοιτητικό)

«Ένας κάποιος τέτοιος βυσσινόκηπος» στο Θέατρο Θησείον

Η παράσταση της ομάδας Nunc, εμπνευσμένη από τον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχοφ και το Quizoola! των Forced Entertainment, ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωτοαποκρίσεων μεταξύ των ηθοποιών. Οι ερωτήσεις αποκαλύπτουν στους ηθοποιούς το είδωλό τους, καθρεφτισμένο στους ήρωες του Βυσσινόκηπου και το παιχνίδι εξελίσσεται σε μήτρα από την οποία προκύπτουν οι σκηνές του έργου.
 
Ο βυσσινόκηπος και το πατρικό σπίτι της Λιουμπόφ Αντρέιγεβνα κινδυνεύουν να βγουν στον πλειστηριασμό. Η οικογένεια της έζησε εκεί για περισσότερο από εκατό χρόνια. Η ίδια  βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να κόψει τον βυσσινόκηπο προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη της ή να αφήσει το κτήμα να πουληθεί και η οικογενειακή περιουσία να χαθεί ολοκληρωτικά.

Η ομάδα Nunc διαρρηγνύει την δραματική ροή του έργου με ένα παιχνίδι. Κατά την διάρκεια της παράστασης οι ερμηνευτές μεταβαίνουν από την ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών στην ερμηνεία επιλεγμένων σκηνών από τον Βυσσινόκηπο, με στόχο μια ειλικρινή θεατρική αφήγηση, που συνομιλεί με τους θεατές στο εδώ και στο τώρα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μάρια Φλωράτου
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Μουσική: Γιωργής Καρράς
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Κίνηση: Μυρτώ Δελημιχάλη
Φωτογραφίες – Αφίσα: Αλέξανδρος Γκαρτζονίκας
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Ομάδα Nunc

Ερμηνεία: Θράσος Αρβανίτης, Ορφέας Γεωργίου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Μάρια Φλωράτου.

Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες

Δευτέρα    21:00

Τρίτη    21:00

16 Σεπτεμβρίου 2019 – 1 Οκτωβρίου 2019

Εισιτήρια
Κανονικό: 12€
Μειωμένο (Φοιτητικό, ανέργων, +65 ετών): 10€

«Ζητείται Σεφ της Κωμωδίας» με τον Μάρκο Σεφερλή στο θέατρο Δελφινάριο

Γιατί όταν αποφασίζεις να κάνεις κωμωδία πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχει βρεθεί ο Σεφ της! Και ναι! Ο Σεφ βρέθηκε! Και δεν είναι ένας απλός Σεφ! Είναι ο Master Σεφ! Για την ακρίβεια, είναι ο MAster του γέλιου Σεφερλής Μάρκος!

Ο οποίος και εφέτος το καλοκαίρι υπόσχεται στο πλατύ κοινό του γέλιο μέχρι δακρύων. Καυστική σάτιρα, αλλά και μαθήματα κωμωδίας από το Μετρ του είδους στο πλήρως ανακαινισμένο (οπτικοακουστικά και όχι μόνο) θέατρο Δελφινάριο.

Ένας 30μελής θίασος, κάτω από την σκηνοθετική μπαγκέτα του ΣΕΦ της κωμωδίας Μάρκου Σεφερλή, αναμειγνύει τόσο καλά τα υλικά, έτσι ώστε η συνταγή να «δέσει» και να σημειώσει μια ακόμα επιτυχία, αλλά και να χαρίσει άφθονο γέλιο στους λάτρεις του καλού και έξυπνου χιούμορ!   

Σκηνοθεσία: Μάρκος Σεφερλής

Πρωταγωνιστούν:

ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΒΑΛΙΑ

ΑΡΕΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ

ΖΩΖΑ ΜΕΤΑΞΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΟΜΑΛΛΟΣ

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΒΑΖΑΙΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΕΡΓΗ

Συμμετέχει 16μελές μπαλέτο

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης