«Οι Λαντζέρηδες» του Morris Panych στο Σύγχρονο Θέατρο

Η καυστική κωμωδία «Οι Λαντζέρηδες» του πολυβραβευμένου Καναδού συγγραφέα Morris Panych ανεβαίνει απ’ τις 19 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, με την καλλιτεχνική υπογραφή της Ομάδας Νάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μαύρη κωμωδία για τη ζωή και την ανάγκη να υπάρξουμε μέσα σ’ ένα ταξικό σύστημα που συχνά εγκλωβίζει τα όνειρα, τις επιθυμίες και τις δυνατότητές μας. Μια διεισδυτική και τρυφερή ιστορία, συνάμα σκληρή και λυπητερή- όπως και η ζωή- για το παράλογο της κοινωνικής δομής, τον μύθο της αταξικής κοινωνίας, τον σιωπηλό «πόλεμο των τάξεων», το καθήκον και τα θέλω. Μια ιδιοφυής, σαρκαστική μεταφορά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία μας.

Τρεις άνδρες βρίσκονται στο υπόγειο ενός πανάκριβου εστιατορίου. Αθέατοι στον πάνω κόσμο που τους στέλνει τ’ άπλυτα του. Μπροστά τους, εντυπωσιακά ψηλές στοίβες πιάτων. Ο Ντρέσλερ, ο μεγαλύτερος, είναι ο τυραννικός σχεδόν προϊστάμενος λαντζέρης, για τον οποίο το πλύσιμο των πιάτων είναι τέχνη, καθήκον, αξιοπρέπεια. Ο Μος, ο καταπονημένος συνάδελφός του μοιάζει να ήταν εκεί πάντα και ο νεαρός Έμετ είναι ο “νέος” που μαθαίνει τη δουλειά. Ο Έμετ ήταν κάποτε πλούσιος, πελάτης του εστιατορίου, που τώρα έχει χάσει τα πάντα και βρίσκει στη δουλειά αυτή μια προσωρινή λύση. Προερχόμενοι από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και παγιδευμένοι σαν ήρωες του Μπέκετ σε μια ατέρμονη επαναληπτικότητα, σχεδόν σ’ ένα κενό χρόνου, οι ήρωες του Panych συζητούν για το νόημα της δουλειάς τους, για το νόημα της ίδιας της ζωής. Υπάρχει, ωστόσο, νόημα;

Συντελεστές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά, Κοστούμια, Διεύθυνση Παραγωγής.: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική & Επιμέλεια ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Φωτογραφίες: Μαρία Αναματερού, Γιώργος Χατζηνικολάου
Βοηθός σκηνοθέτιδος: Άννα Κούρα
Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Αναματερού
Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας Παράστασης: Ελεάννα Γεωργίου
Παραγωγή: Ομάδα Νάμα Λυκόφως ΙΚΕ

Διανομή:

Ντρέσλερ: Τάσος Κωστής
Έμετ: Γιάννης Σαρακατσάνης
Μος: Κώστας Λάσκος
Μπάροουζ: Αλέξανδρος Μανωλίδης

Σύγχρονο Θέατρο

Τετάρτη    21:15
Πέμπτη    21:00
Σάββατο    18:15
Κυριακή    18:00

19 Οκτωβρίου 2019 – 19 Ιανουαρίου 2020

Εισιτήρια
Καθημερινές: (Α’ Ζώνη) Κανονικό 15€, Φοιτητικό & Ανέργων, Άνω των 65: 13€ | (Β’ Ζώνη) Κανονικό 13€, Φοιτητικό & Ανέργων, Άνω των 65: 10€  

Σάββατο/Κυριακή/αργίες: (Α’ Ζώνη) Κανονικό 17€, Φοιτητικό & Ανέργων, Άνω των 65: 14€ | (Β’ Ζώνη) Κανονικό 15€, Φοιτητικό & Ανέργων, Άνω των 65: 12€

Γιώργος Χατζηνάσιος – Αλέκα Κανελλίδου εκ νέου στις «γραμμές»

Η μουσική συνάντηση του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου με την ιδιαίτερη φωνή της Αλέκας Κανελλίδου επί σκηνής ήταν μια προσμονή από το κοινό που έγινε πραγματικότητα. Οι εμφανίσεις τους πριν το καλοκαίρι στις «γραμμές» ενθουσίασαν και αγαπήθηκαν.

«Σαν έτοιμοι από καιρό» οι δύο καλλιτέχνες θα βρεθούν και πάλι στις «γραμμές» από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 22.30 και Κυριακή στις 19.00 για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

Ανήσυχοι, ασυμβίβαστοι και πρωτοπόροι στην καλλιτεχνική τους πορεία, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και η Αλέκα Κανελλίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση που έχει τη βαρύτητα του μουσικού κληροδοτήματός τους και ταυτόχρονα την ευδιαθεσία, τη χαρά και τον ενθουσιασμό δυο φίλων που μοιράζονται επί σκηνής την αγάπη τους για το τραγούδι.

Στο μουσικό τους ταξίδι συμμετέχει εφέτος ένας ερμηνευτής της νεότερης γενιάς που έχει ξεχωρίσει, ο Κώστας Καραφώτης τόσο με το λαϊκό αψεγάδιαστο μέταλλο της φωνής του όσο και με την άρτια καλλιτεχνική του εικόνα.
Ραντεβού στις Γραμμές δίνουν ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης και η Μαίρη Στεφανακίδου, δύο δυναμικοί ερμηνευτές και χρόνια συνεργάτες του Γιώργου Χατζηνάσιου που καταφέρνουν να ξεσηκώσουν το κοινό!

Γιώργος Χατζηνάσιος- Αλέκα Κανελλίδου και Κώστας Καραφώτης σε με μια μουσική παράσταση με παλιά και σύγχρονα τραγούδια γεμάτη νοσταλγία, ρομαντισμό, συγκίνηση και χαρά, ξεφάντωμα, γλέντι που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά…
«γραμμές»

Κωνσταντινουπόλεως 111, Κεραμεικός

Τηλ. Κρατήσεων: 2103477058 – 6945106604

Ημέρες λειτουργίας: Σάββατο στις 22.30 – Κυριακή στις 19.00

Προπώληση: viva.gr

«Ρίττερ, Ντένε, Φος» του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Τέχνης

Τρία πρόσωπα. Τρεις ηθοποιοί. Ένα αιμομικτικό τρίο σε γεύμα. Μία κωμικοτραγική ιεροτελεστία. Σαν χορωδία από παράφρονες, τρία αδέλφια αποπειρώνται ενάντια στην αφασία, στην παράλυσή τους, στο μηδενισμό, με όπλο τον μηδενισμό.

Ο Τόμας Μπέρνχαρντ (1931-1989) δανείζεται στοιχεία από την οικογενειακή ιστορία του συμπατριώτη του φιλόσοφου της Λογικής, Λούντβιχ Βίτγκενστάιν (1889- 1951), του ανηψιού του Πολ Βίτγκενστάιν αλλά και από τις προσωπικότητες αγαπημένων του ηθοποιών της σύγχρονής του γερμανικής σκηνής, την Ίλζε Ρίττερ, την Κρίστεν Ντένε και τον Γκέρτ Φός, σχηματίζοντας τον τίτλο με τα επίθετα τους. Το έργο γράφτηκε το 1984.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Μαρία Πρωτόπαππα
Σκηνικά- Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Αντικείμενα- Props: Γεωργία Μπούρα
Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου
Sound design: Λόλεκ
Κίνηση: Κατερίνα Φωτιάδη
Βοηθός Σκηνοθέτη-Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρία Ξανθοπουλίδου
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιουλία Σταμούλη
Βοηθός σκηνογράφου: Νατάσσα Τσιντικίδη
Βοηθός ενδυματολόγου: Στεφανία Σιαφλιούκα
Kομμώσεις: Θοδωρής Μπουρνέλης
Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου
Μακιγιάζ φωτογράφισης: Κατερίνα Μιχαλούτσου
Video Trailer παράστασης: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Ερμηνεύουν: Λουκία Μιχαλοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης.

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο

Τετάρτη    20:00
Πέμπτη    21:15
Παρασκευή    21:15
Σάββατο    21:15
Κυριακή    20:00

18 Οκτωβρίου 2019 – 12 Ιανουαρίου 2020

Εισιτήρια

Τετάρτη & Παρασκευή: 15€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων
Πέμπτη: 10€ γενική είσοδος
Σάββατο-Κυριακή: 18€ κανονικό, 15€ μειωμένο

«Οι φάλαινες του Αυγούστου»  με τους Τ.  Ρουσσέα, Έ. Μαλικένζου, Ν. Γαλανό

«Οι φάλαινες του Αυγούστου» είναι ένας ύμνος στη ζωή και στην ανθρώπινη αλληλεγγύη. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, προχωρημένης ηλικίας, συναντώνται σε ένα νησί το καλοκαίρι, μετρώντας αντοχές, αναμνήσεις, ελπίδες, αγωνίες και όνειρα.

Στη ιστορία του David Berry πρωτοστατούν δύο εντελώς αντίθετου χαρακτήρα γριούλες, που αγωνίζονται να επιβιώσουν μόνες τους και να ολοκληρώσουν το ταξίδι της ζωής τους με αγάπη και αξιοπρέπεια. Η Σάρα, μικρότερη ηλικιακά, έχει αναλάβει να φροντίζει την ογδονταεξάχρονη αδελφή της Λίμπυ. Ο θάνατος καραδοκεί σε κάθε τους βήμα. Η νεότερη τον ξορκίζει, η πιο ηλικιωμένη τον αποζητεί. Η σύγκρουση των δύο κόσμων είναι αναπόφευκτη. Η μια ελπίζει στο μέλλον, αγωνίζεται ως το τέλος, η άλλη παραιτείται και ζει αναπολώντας το παρελθόν. Ο χρόνος, βαρύ φορτίο στις πλάτες τους, κυριαρχεί. Η εποχή τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Μοιάζουν σαν τις φάλαινες που περιμένουν να έρθουν. Είναι ένα σπάνιο είδος που εξαφανίζεται, αλλά που ακόμα υπάρχει.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά- Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

Πρωταγωνιστούν: Τζένη Ρουσσέα, Έρση Μαλικένζου, Νίκος Γαλανός, Μαρία Αντουλινάκη, Μάκης Πατέλης, Γιάννης Μαρίνος

Διάρκεια: 120 λεπτά με διάλειμμα.

Θέατρο Χώρα

Τετάρτη    18:30
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    18:30

Εισιτήρια

Κανονικό: 17€, 15€ (Εξώστης)
Μειωμένο: 13€ (Έως 18 ετών, φοιτητές και άνω των 65 ετών)
Ανέργων: 10€

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις.

 «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Ζωρζ Φεντώ στο Θέατρο Μουσούρη

Η απολαυστική και σουρεαλιστική κωμωδία «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του μαιτρ της φάρσας Ζωρζ Φεντώ, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Γαλλικής δραματουργίας, που συνθέτει τις πιο ιδιαίτερες συζυγικές φάρσες με απρόοπτες και κωμικές παρεξηγήσεις, ανεβαίνει στο Θέατρο Μουσούρη, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, από τις 17 Οκτωβρίου.

Το έργο γράφτηκε το 1907 και αποτελεί έως και σήμερα ορόσημο της Belle Epoque, ενώ παραμένει απόλυτα διαχρονικό παρουσιάζοντας χαρακτήρες και καταστάσεις που διαπερνούν το χρόνο και έρχονται στο σήμερα, αναγνωρίσιμοι και οικείοι στην εποχή και την καθημερινότητα μας.

Μια παρεξήγηση ξεσπά ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν στην υψηλή τάξη του Παρισιού του 1900. Η αστείρευτη δεξιοτεχνία του Ζωρζ Φεντώ να πλέκει συνθήκες όπου βλέπουμε κάτω από την αμφίεση των ηρώων, μας επιτρέπει να ταυτιστούμε και να γελάσουμε με την ψυχή μας. Ήταν να μην της μπουν “ψύλλοι στ’ αυτιά”! Η αιτία; Ένα δέμα με τιράντες που καταφθάνει από γνωστό ξενοδοχείο της εποχής με “ιδιαίτερη” φήμη. Κάπως έτσι αναμιγνύεται η υψηλή κοινωνία με εκείνη της “παρακμής”, κάνοντας προφανές το γεγονός ότι τίποτα δεν διαφοροποιεί τις δυο τάξεις, όσον αφορά τα ζητήματα που τις απασχολούν… Πού καταλήγει άραγε αυτή η φάρσα που μπερδεύει τις τάξεις των ανθρώπων;

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ.

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης

Διανομή: Πέτρος Φιλιππίδης, Θανάσης Ευθυμιάδης, Φαίη Ξυλά, Μυρτώ Αλικάκη
Θοδωρής Κατσαφάδος, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Σταύρος Σβήγκος, Θανάσης Πατριαρχέας, Θεόδωρος Ρωμανίδης, Ευγενία Παναγοπούλου, Χάρης Χιώτης
Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Αντώνης Στάμος

 Θέατρο Μουσούρη

Τετάρτη    19:15
Πέμπτη    21:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:15
Κυριακή    19:15

Εισιτήρια

Τετάρτη & Πέμπτη: €20, €14 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων)
Παρασκευή: €20, €14 (φοιτητικό)
Σάββατο: €22 (βραδινή Σαββάτου), €17 (λαϊκή απογευματινή), €14 (φοιτητικό απογευματινή Σαββάτου)
Κυριακή: €20, €14 (φοιτητικό)

«Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» της Carole Greep στο Θέατρο Ζίνα

Τη νέα θεατρική σεζόν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωτοπορεί, δημιουργώντας μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση! «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει».

Βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της Carole Greep και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θέατρο Ζίνα, στις 16 Οκτωβρίου.

Η σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της… στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαμβάνει μια «διαφορετική»παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο.
Το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Παρίσι, όπου παίζεται για 16η συνεχή χρονιά, «σπάζοντας τα ταμεία».

Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο… φίλοι όπως πίστευαν.

Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς. Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα… πουν όλα κατά πρόσωπο.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Τσαμουδάκη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κρατερός Κατσούλης, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη.

Θέατρο Ζίνα
Τετάρτη    19:30
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    18:00
Κυριακή    21:00

Εισιτήρια

Προπώληση από 15€ έως 20€
Θέατρο Ζίνα:Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74,Εξάρχεια – τηλ. 210 6424414,424

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19.30, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18.00 και 21.00,Κυριακή 18:00 και 21.00

 

«Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του!» του Γιώργου Καπουτζίδη

Ο Γιώργος Καπουτζίδης γράφει και σκηνοθετεί μια γρήγορη, μοντέρνα κωμωδία, τοποθετημένη στο σήμερα, σε μία προσπάθεια να καταλάβουμε το αύριο… που μας ξημερώνει.

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ, κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγγάρη
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Οικονομίδη

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Σαββίδης, Γιάννης Κουκουράκης, Πάνος Νάτσης, Αποστόλης Ψαρρός και η Κατιάνα Μπαλανίκα.

Θέατρο  Ήβη

Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    21:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    19:00

Εισιτήρια
23€ – 15€

Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210-3639343 (εσωτ. 2)

«Ο πατέρας» στο Θέατρο Αποθήκη

Ο Βασίλης Μπισμπίκης μετά τη θεατρική επιτυχία «Άνθρωποι και ποντίκια» της περσινής θεατρικής σεζόν, προτείνει μία νέα παράσταση με αφορμή το κλασικό αριστούργημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας.

Η ιστορία: Ελλάδα 2019. Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Κάπου στην Αθήνα, πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες ενός μεσοαστικού σπιτιού, δύο σύζυγοι θα συγκρουστούν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως, με λάφυρο την κυριαρχία πάνω στο παιδί τους.
Ποιος από τους δύο συζύγους θα επικρατήσει τελικά; Πόσο αλώβητοι θα βγούνε από τη μάχη; Και το παιδί τους; Θα πάρει θέση ως προς την έκβαση του ενδοοικογενειακού αυτού πολέμου; Και με ποιο κόστος;
Η μάχη των δύο φύλων, το αρχετυπικό δίπολο ανδρική λογική – γυναικείο ένστικτο, ο αλληλοσπαραγμός μέσα σε μια σχέση με αιώνιο διακύβευμα την απόλυτη επικράτηση του ενός στον άλλο και την αδιαφιλονίκητη διατήρηση της εξουσίας, οι μικροί – ή και μεγαλύτεροι – ψυχολογικοί φόνοι που συντελούνται, ως «αναγκαίο
κακό» για «καλό σκοπό», στους κόλπους μιας καθωσπρέπει κατά τα άλλα οικογένειας, ζωντανεύουν εφέτος τον χειμώνα στη σκηνή του θεάτρου Αποθήκη.

Σε μια παράσταση που, μέσα από τη διασκευή του κειμένου, φέρνει τον «Πατέρα» στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, με όρους ακραίου ρεαλισμού για να καταδείξει, με τις απαραίτητες δόσεις μαύρου χιούμορ, τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, απογυμνωμένες από τα φτιασίδια κάθε πιθανού καθωσπρεπισμού.
Παθογένειες που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν, πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):

Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Νικολέτα Χαρατζόγλου.

Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία-
Φωτισμοί:Βασίλης Μπισμπίκης
Σκηνικά – Κοστούμια : Μαρία Καραθάνου
Επιμέλεια Κίνησης: Αγγέλα Πατσέλη
Φωτογραφίες Παράστασης:Ελίνα Γιουνανλή
Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα
Εισιτήρια:Από 15 ευρώ

Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40, Ψυρρή

Τηλέφωνο : 210.3253153

«Η Παριζιάνα» των Γιάννη Δαλιανίδη – Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο «Broadway»

Η σπουδαία μουσική κωμωδία, του  Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή με τον Αντώνη Λουδάρο, όχι μόνον να πρωταγωνιστεί αλλά να υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Από τις 9 Οκτωβρίου, η μοναδική Πελαζί, η μοδίστρα που όλοι αγαπήσαμε , με τη θρυλική ατάκα «Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως», έρχεται στο πρόσωπο της ξεχωριστής Μπέσυ Μάλφα να γράψει εκ νέου τη δική της σπουδαία ιστορία, σε μία παράσταση – υπερπαραγωγή, με φαντασμαγορικά σκηνικά, επίδειξη μόδας με haute couture δημιουργίες του διεθνούς φήμης σχεδιαστή Laskaris, με περισσότερα από 300 κοστούμια, πολλά εκ των οποίων θα φέρουν την υπογραφή της Όλγας Καραβερβέρη, αλλά και του οίκου «Γιαννέτος» στα ανδρικά  καθώς και της εταιρείας «Dressman1974».

Στη θεατρική αναβίωση του αγαπημένου μιούζικαλ συμμετέχουν 40 ηθοποιοί και χορευτές καθώς και η «Σύγχρονη Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας» υπό τη διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου ο οποίος ενορχηστρώνει με μαεστρία τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα του έργου. Όλοι μαζί θα ζωντανέψουν στη σκηνή του «Broadway» τη σπαρταριστή αυτή κωμωδία.

Δίπλα στους Μπέσυ Μάλφα – Αντώνη Λουδάρο, πρωταγωνιστούν επίσης οι: Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Τόνυ Δημητρίου, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιάννης Κρητικός.  Στον ρόλο του Ζωρζ ο Κώστας Μαρτάκης που θα τραγουδήσει και τραγούδια της παράστασης μαζί με τη Λένα Αλκαίου.
Φιλική συμμετοχή ο Πέτρος Ξεκούκης!

Guest star η μοναδική Έρρικα Μπρόγιερ, που θα πρωταγωνιστήσει και στη θεατρική μεταφορά της «Παριζιάνας», επιστρέφοντας στη σκηνή έπειτα από πολλά χρόνια.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Masterclass» με τη Μαρία Ναυπλιώτου στο Θέατρο Χορν

Η μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, το «Master Class» σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ξεκινάει 2ο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν».
Η παράσταση «Μasterclass» είναι το θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του ’70 (71/72).

Με ραγισμένη φωνή και καρδιά, η Μαρία Κάλλας στα χρόνια του ’70, λίγο μετά τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκι Κέννεντι και τη δική της εμβληματική εμφάνιση στην κινηματογραφική «Μήδεια» του τραγικού Παζολίνι, που η ίδια τον ερωτεύτηκε απελπισμένα, η μεγάλη αοιδός αποφασίζει να δώσει αυτά τα μαθήματα φωνητικής σε νέους τραγουδιστές της πολύ σπουδαίας και ιστορικής Μουσικής Σχολής Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης. Κινήσεις απόγνωσης λίγο πριν την καταβάλει η κατάθλιψη και τη θερίσει πρόωρα ο θάνατος, πριν καν κλείσει τα πενηντατέσσερα χρόνια της.

Πάνω σε αυτό το υλικό ο Terrence McNally δημιουργεί έναν συναρπαστικό διάλογο της Κάλλας με τους σπουδαστές και τον εαυτό της, αυτοβιογραφικό, αποκαλυπτικό για τα μυστικά της τέχνης της, ειρωνικό και γεμάτο χιούμορ, πικρό για έναν καινούργιο κόσμο που ανατέλλει και που δεν της ταιριάζει.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Σκηνικά: Όλγα Μπρούμα
Ενδηματολογική επιμέλεια: Σταματία Μέγκλα
Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Μπούρας
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος

Τα κοστούμια της κυρίας Ναυπλιώτου επιμελήθηκε ο Βασίλης Ζούλιας.

Παίζουν:

Μαρία Κάλλας Μαρία Ναυπλιώτου
Σοπράνο Α’: Εύα Γαλογαύρου
Σοπράνο Β’ (Διπλή διανομή): Δάφνη Δαυίδ, Ληττώ Μεσσήνη
Τενόρος: Γιώργος Φλωράτος

Πιανίστας (Διπλή διανομή): Πέτρος Μπούρας, Αλέξανδρος Αβδελιώδης
Stage Hand: Δημήτριος Ψύλλος
Θέατρο Δημήτρης Χορν
Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    21:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    19:00
Εισιτήρια
Προπώληση: 25€-14€
Κρατήσεις: 211 800 51 41

«Έγκλημα στο Orient Express» στο Θέατρο Δανδουλάκη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα η απόδοση του πασίγνωστου μυθιστορήματος σε θεατρικό έργο που έκανε ο Κεν Λούντβιχ, συναρπάζει και συγκινεί! Εφέτος στη γνωστή all star διανομή της παράστασης, προστίθεται η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μάρω Κοντού, ο καλός ηθοποιός Σόλων Τσούνης και η γνωστή από τη σειρά The Durrells Έρρικα Μπίγιου.

Η ανάμειξη στην ιστορία του διάσημου Ηρακλή Πουαρό, η γοητευτική πλοκή, η γεμάτη μυστήριο και ανατροπές, οι χαρακτήρες και η μεταξύ τους διασύνδεση, συναρπάζουν και γοητεύουν. Όλα είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή. Και όλα καθορίζονται τελικά από το μεγάλο δίλημμα: μπροστά στην φρίκη του φόνου ενός παιδιού, ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική, ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο…

Συντελεστές:

Απόδοση: Ολυμπία Σκορδίλη
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Video Design- Προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Σόλων Τσούνης, Έρρικα Μπίγιου, Λευτέρης Ζαμπετάκης και η Μάρω Κοντού.

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    19:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 16€ έως 30€

«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα»

Το έργο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς, το οποίο  είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον ανεβαίνει στο θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Είναι 7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο 15χρονος Κρίστοφερ στέκεται δίπλα στον σκοτωμένο σκύλο της γειτόνισσάς του, της κ. Σίαρς, που τον έχουν καρφώσει με ένα δικράνι. Η κ. Σίαρς θα καλέσει την αστυνομία, και ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά στη ζωή του θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου θα του γίνει σύσταση. Παρά την απαγόρευση του πατέρα του, ο Κρίστοφερ αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του σκοτωμένου σκύλου, γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί. Με την ενθάρρυνση της δασκάλας του, θα καταγράψει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο, που θα γίνει και θεατρικό έργο για τη σχολική γιορτή.

Ο Κρίστοφερ έχει φοβερό μυαλό και εξαιρετικές ικανότητες στα μαθηματικά, σκοντάφτει όμως στα απλά πράγματα της καθημερινής ζωής. Δεν έχει τολμήσει ποτέ να απομακρυνθεί μόνος του από το σπίτι του, δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς και δεν εμπιστεύεται τους ξένους. Η αστυνομική του έρευνα, που θα τον βγάλει για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του, θα φέρει τη ζωή του τα πάνω κάτω. Ο Κρίστοφερ θα βρει τη χαμένη μητέρα του, θα καταλάβει πως η αγάπη των δικών του είναι μπερδεμένη με μυστικά και ψέματα και θα συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη ζωή.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Δείτε περισσότερα εδώ

«Ο καλός άνθρωπος Σετσουάν»  για δεύτερη χρονιά  στο θέατρο Θησείον

O Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί το έργο «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», το οποίο θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Θησείον.

«Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» αποτελεί το έργο του Μπρεχτ, με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό, με τις περισσότερες τομές στη δράση του. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους, παραμένουν διαρκώς στη σκηνή συνθέτοντας ένα βουβό θίασο, που σχολιάζει και υπογραμμίζει τα δρώμενα επί σκηνής.

Επίσης, ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Δεν πρόκειται για διδακτικό έργο. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων;

Συντελεστές:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική (*): Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Δραματολογική συνεργασία/Απόδοση στίχων: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Κινησιολογία: Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τόνια Καζάκου
Βοηθός παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Συντελεστές:

Σεν Τε/Σουί Τα: Πέγκυ Τρικαλιώτη
Ιδιοκτήτρια Μι Τσου: Ηρώ Μουκίου
Βανγκ: Γεράσιμος Σκαφίδας
Αεροπόρος Γιανγκ Σουν: Νίκος Πουρσανίδης
Κουρέας Σου Φου: Κώστας Κάππας
Χήρα Σιν: Μπέτυ Αποστόλου
Μαραγκός Λιν Το: Γιάννης Καλατζόπουλος
Θεός: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Κυρία Γιανγκ: Ηλέκτρα Σαρρή

Δείτε περισσότερα εδώ:

Έπειτα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία στα μεγαλύτερα θέατρα ανά την Ελλάδα, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» –ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare– συνεχίζει την πορεία του σε ένα από τα ιστορικότερα και κεντρικότερα θέατρα της Αθήνας, το ριζικά ανακαινισμένο Θέατρο Βεάκη.

Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στη μεγάλη ιστορία του ιστορικού θεάτρου.

Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον και ο Δημήτρης Πιατάς που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμα ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Λένα Δροσάκη, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς και η Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη στους ρόλους των νεαρών εραστών και οι Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και Κωνσταντίνος Μουταφτσής στους ρόλους των μαστόρων.

Λίγο πριν το γάμο του δούκα της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου – μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν – οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν. Στο μυθικό δάσος της Αθήνας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος – ένα χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο – οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους.

Πληροφορίες

Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, τηλ. 210 5223522

Μέρες- ώρες παραστάσεων και τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη λαϊκή απογευματινή ώρα: 19.00: 18 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15 ευρώ

Πέμπτη και Παρασκευή ώρα 21.00: Πλατεία: Α’ Ζώνη 25 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό,  ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Εξώστης: Α’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 17 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15 ευρώ

Σάββατο απογευματινή ώρα 18.00 & βραδινή ώρα 21.00: Πλατεία: Α’ Ζώνη 25 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Εξώστης: Α’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 17 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15 ευρώ

Κυριακή ώρα 19.00: Πλατεία: Α’ Ζώνη 25 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Εξώστης: Α’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 17 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15 ευρώ.

«Ωνάσης: Τα θέλω όλα» του Σταμάτη Φασουλή

Ένα πρωτότυπο έργο με θέμα τη ζωή του Έλληνα που σφράγισε με τη διεθνή του πορεία το 2ο μισό του 20 ού αιώνα, του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και ως τέτοια έχει
εξιστορηθεί εκατοντάδες φορές σε δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές μεταφορές ή ακόμη και βιβλία. Η ταραχώδης ζωή ενός “κοφτερού” μυαλού που “διάβασε” την εποχή του και κατάφερε να γίνει ένα από τους πιο ισχυρούς άνδρες του 20ου αιώνα. Σε μία πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα συνδέθηκε και σημάδεψε τις εμβληματικότερες και διασημότερες γυναίκες της εποχής, όπως την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας. Θάρρος και επιχειρηματικό ένστικτο, αυτό ήταν που τον χαρακτήριζε και που αποτέλεσε το δίπτυχο της επιτυχίας του.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Δήμητρα Ματσούκα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μέμος Μπεγνής, Ευγενία Δημητροπούλου

Τον Ωνάση σε νεαρή ηλικία ερμηνεύει ο Αγησίλαος Μικελάτος.

Παίζουν: Γιάννης Αθητάκης Μανώλης Γεραπετρίτης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος Δημήτρης Καραμπέτσης, Τατιάνα Μελίδου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Τζένη Σκαρλάτου, Νίκος Σταυρακούδης, Κοραλία Τσόγκα, Κώστας Φαλελάκης.

Θέατρο Παλλάς

Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    20:30
Παρασκευή    20:30
Σάββατο    20:30
Κυριακή    19:00
Εισιτήρια
Προπώληση από 15€ έως 100€

Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210-3639343

«Τζάσμιν» του Γούντυ Άλλεν στο Θέατρο Διάνα

Έπειτα από μια θριαμβευτική σεζόν η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Τζάσμιν» της Ελένης Ράντου
βασισμένη στο σενάριο του Γούντυ Άλλεν ,Βlue Jasmine επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Διάνα σε σκηνοθεσία Σταμάτη  Φασουλή από Παρασκευή 11 Οκτωβρίου  έως Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Η υπόθεση αφορά σε μια πλούσια χρεοκοπημένη Νεοϋορκέζα, τη Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζιντζερ (Καλλιρρόη Μυριαγκού) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Συντελεστές:

Σενάριο: Γούντυ Αλλεν
Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός σκηνογράφου Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Κρυσταλία Λιονάκη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Παίζουν:

Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος.

Θέατρο Διάνα

Τετάρτη    20:00
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    20:30
Σάββατο    21:00
Κυριακή    19:30

Εισιτήρια
Προπώληση από 15€

«ART» της Γιασμίνα Ρεζά εκ νέου στο Μικρό Παλλάς

Tο Art, η πιο έξυπνη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά, επιστρέφει ανανεωμένο στο Μικρό Παλλάς.

Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών. Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους. Θα αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες», οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων. Η τέχνη μας εμπαίζει; Η ελευθερία της έκφρασης μήπως λειτουργεί ως άσυλο για τσαρλατάνους; Τι θα πει “αυτό το έργο μιλάει μέσα μου”; Κι αν κάποιος λέει ψέματα, ποιος είναι αυτός; Ο Δημιουργός ή ο αποδέκτης; Ή και οι δυο; Ή κανένας; Μήπως φταίω εγώ, που δεν αναγνωρίζω την αξία του; Πως μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο που ο άλλος θεωρεί “σκουπίδι”;

Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά, υπαρξιακά ζητήματα προς επίλυση.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου
Μουσική Επιμέλεια: Θοδωρής Αθερίδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κάλλη Μαυρογένη

Παίζουν:

Θοδωρής Αθερίδης, Άλκης Κούρκουλος, Μιχάλης Οικονόμου.

Μικρό Παλλάς

Τετάρτη    20:00
Πέμπτη    21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    20:00

Εισιτήρια

Από 15€

Προπώληση: Viva.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης