Συναυλίες, και θεατρικές παραστάσεις μάς περιμένουν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, και μας προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας.

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο θέατρο Ακροπόλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Θέαμα Ακροπόλ» παρουσιάζει τον «Κουρέα της Σεβίλλης» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

Η Σοφία Σπυράτου στήνει εφέτος μία παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία και ταξιδεύοντας το θεατή μέσα από την καινούρια μετάφραση- διασκευή της ΛουίζαςΜητσάκου, με μία γλώσσα σημερινή. H μουσική της παράστασης, από τα γνωστά σε όλους θέματα του Ροσίνι έως τις πρωτότυπες μελωδίες του Μιλτιάδη Παπαστάμου συγκινούν και τονίζουν το μουσικό χαρακτήρα της παράστασης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη εντυπωσιάζουν ισορροπώντας ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ρόλο του Φίγκαρο αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος θα ερμηνεύσει και την περίφημη άρια του Ροσίνι ελαφριά πειραγμένη. Στον ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο ο Φάνης Μουρατίδης.

Ο δεκαεπταμελής θίασος αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς καθώς και ζωντανή ορχήστρα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπομαρσέ εμπνεό-μενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου,του Ρουσσώ κι επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» που ανεβαίνει στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία και στη συνέχεια  μεταμορφώνεται από τον ΤζοακίνοΡοσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως.

Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός  χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο ο-ποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Στην ιστορία του έργου μπαίνει ανάμεσα στη διαμάχη του γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα που μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα.Παρά τις μάταιες προφυλάξεις του Μπαρτόλο ο Φίγκαρο με τα πανέξυπνα τεχνάσματά του καταφέρνει να κερδίσει ο αριστοκράτης κόμης Αλμαβίβα την  πανέμορφη Ροζίνα κι ως εκ τούτου στο τέλος να νικήσει ο έρωτας.
    
Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου

Πρωταγωνιστούν:

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Γιώργος Συμεωνίδης, Ρένος Ρώτας, Νίκη Βακάλη, Μάριος Πετκίδης, Ιωάννης Κοντέλης.

Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 18.00, και 21.00, Κυριακή: 18.00
Τοποθεσία:

Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

Eισιτήρια:

45, 35, 25, 20 ευρώ | Φοιτητικό – Ανέργων 15 ευρώ | Δεχόμαστε εισιτήρια ΟΓΑ | Ειδικές τιμές για group
Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ: 2103648 303

«Σλουθ» με τον Σωτήρη Χατζάκη και τον Δημήτρη Μυλωνά στο «Από Μηχανής» Θέατρο

Στο «Από Μηχανής» Θέατρο παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία το κορυφαίο ψυχολογικό θρίλερ του Άντονι Σάφερ «Σλουθ». Στους δύο ήρωες του έργου απολαμβάνουμε τον σκηνοθέτη της παράστασης Σωτήρη Χατζάκη και τον Δημήτρη Μυλωνά, δύο καλλιτέχνες με σημαντική διαδρομή στον χώρο της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας, οι οποίοι συναντιούνται επί σκηνής σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που συναρπάζει.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η σύγκρουση δύο ανδρών με επίκεντρο μια γυναίκα μετατρέπει τη σκηνή σε ένα πεδίο «μάχης» μεταξύ του απατημένου συζύγου και του εραστή της γυναίκας του ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί. Με γενναίες δόσεις φλεγματικού χιούμορ και την ατμόσφαιρα ενός στιβαρού αστυνομικού έργου, το συναρπαστικό θεατρικό του Άντονι Σάφερ εξελίσσεται σε ένα συμφωνημένο μεταξύ των ηρώων «παιχνίδι» όπου όλα επιτρέπονται: οι ρόλοι εναλλάσσονται, η πραγματικότητα θολώνει, η μεταμόρφωση αντανακλά την αλήθεια.
Σε αυτήν την κωμικοτραγική αρένα που έχει στηθεί, η κοινωνική καταξίωση, η σεξουαλική υπεροχή, η αγωνία της φθοράς του χρόνου γίνονται οι καταλύτες που παρακινούν τους δύο άντρες σε ένα μυστήριο παιχνίδι αλληλοεξόντωσης…δίχως επιστροφή!  Θα υπάρξει άραγε νικητής;

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Παίζουν:
Σωτήρης Χατζάκης
Δημήτρης Μυλωνάς

Δείτε το τρέιλερ:

 

Info:
Μια παραγωγή του Από Μηχανής Θεάτρου
ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 18:00, Πέμπτη & Σάββατο 21:00, Κυριακή 17:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Τετάρτη & Πέμπτη
Κανονικό:15€
Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ):12€

Ο Φρουρός, του Ferenc Molnár, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Φρουρός έρχεται με τη γοητεία του Βορρά, τη μέθεξη της σκηνικής ψευδαίσθησης, το χιούμορ και την αγάπη του θεατρικού παιχνιδιού. Η μεγάλη επιτυχία του Δημήτρη Χορν, το 1964, έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 57 χρόνια μετά, σε νέα απόδοση και ανατρεπτική σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουμίδου.

Μια εκρηκτική πεντάδα ηθοποιών, με τον Δημήτρη Πλειώνη ως Φρουρό και τον Γεράσιμο Γεννατά σε έναν ανατρεπτικό ρόλο-έκπληξη, χορεύει, τραγουδάει, δημιουργεί ρομαντικές ψευδαισθήσεις αλλά και στιγμές τρελές και απρόσμενες. Ο Κωνσταντίνος Κασπίρης ντύνει τον θίασο με λαμπερά κοστούμια και αυθεντικές τουαλέτες εποχής.

Η ιστορία του έργου επικεντρώνεται σε ένα διάσημο θεατρικό ζευγάρι, όπου μετά από έξι μήνες γαμήλιας ζωής ο σύζυγος-ηθοποιός αρχίζει να πιστεύει ότι η σύζυγος ηθοποιός δεν έχει πλέον μάτια μόνο γι’ αυτόν. Ο σύζυγος, σε συνεννόηση με έναν κριτικό θεάτρου, καταστρώνει ένα σχέδιο μεταμόρφωσης και αποπλάνησης της συζύγου, ένα έργο μέσα στο έργο, που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην όπερα.

«Κανένας δεν θα μου πάρει τη γυναίκα μου! Εδώ δεν παίζουμε θέατρο. Χρειάζεται ένα καινούργιο ειδύλλιο; Πολύ ωραία, θα το έχει. Θα γίνω εγώ αυτός ο άντρας. Θα παίξω τον Φρουρό της».

Ο Φρουρός, του Ούγγρου συγγραφέα Ferenc Molnar, είναι ένα έργο-σταθμός στην παγκόσμια θεατρική ιστορία, αλλά και μια αγαπημένη κωμωδία των Ελλήνων πρωταγωνιστών του 20ού αιώνα.

Απόδοση – σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Γεράσιμος Γεννατάς
Κωνσταντίνος Δημητρακάκης
Ολίνα Μανωλοπούλου
Δημήτρης Πλειώνης
Μάρια Φλωράτου

Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Από 16, 17, 18, 22, 23, 25, 29, 30/12 & 1/1
Ώρα έναρξης: 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γεν. είσοδος: 12€
Μειωμένο: 10€

«Λεωφορείον ο πόθος» στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο.

Η Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ξεκίνησε τη νέα θεατρική περίοδο με ένα αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας, το Λεωφορείον ο πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς, το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου.

Νέα Ορλεάνη, τέλη της δεκαετίας του 1940. Η Στέλλα και ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους – η Στέλλα κόρη μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας του Νότου, ο Στάνλεϊ ένας τραχύς Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς – ζουν έναν παθιασμένο έρωτα σε μια γοητευτικά παρηκμασμένη συνοικία της πόλης υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ. Αυτό μέχρι τη στιγμή που στο σπίτι τους φτάνει η Μπλανς Ντυμπουά, η αδελφή της Στέλλας. Η Μπλανς στις αποσκευές της φέρνει όλη την απελπισία της χαμένης ζωής της, τα οικογενειακά βάρη που την τσάκισαν, έναν εύθραυστο ψυχισμό που την κάνει να προτιμά να ζει στη φαντασία αντί στην οδυνηρή πραγματικότητα. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος

Διανομή (αλφαβητικά):

Γιατρός:  Άγγελος Ανδριόπουλος
Μιτς:  Ιερώνυμος Καλετσάνος    
Μάργκαρετ-Νοσοκόμα:  Ίντρα Κέιν            
Πάμπλο: Λάμπρος Κτεναβός        
Στιβ: Νικόλας Μακρής    
Ευνίκη-Μεξικάνα: Πηνελόπη Μαρκοπούλου     
Στέλλα: Νάνσυ Μπούκλη    
Mπλανς: Κωνσταντίνα Τάκαλου    
Στάνλεϊ: Αποστόλης Τότσικας    
Νέος: Γρηγόρης Φρέσκος        

Μουσικοί επί σκηνής: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Γιάννης Παπαναστασίου

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο  στις 21:00, Κυριακή στις 19:30.

 Πληροφορίες: Ταμεία κτηρίου Τσίλλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24), τηλ. 210.5288170-171

Όταν η Βίκυ Μοσχολιού συνάντησε τον Γιώργο Ζαμπέτα στη Σφίγγα

Από τα Ξημερώματα ως τα Δειλινά, η Βίκυ Μοσχολιού ερμήνευσε με τον μοναδικό της τρόπο τον σπουδαίο Γιώργο Ζαμπέτα και έχτισε μαζί του μια πολυετή συνεργασία που ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του 60’ κληροδοτώντας μας μερικά από τα τραγούδια «σταθμός» της ελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής, αλλά και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής τους.

Μια ολόκληρη εποχή σκιαγραφείται μέσα από αυτά τα τραγούδια, οι αγωνίες, οι έρωτες, οι χωρισμοί, οι προδοσίες, οι χαρές, οι στιγμές ευτυχίας ενός ολόκληρου λαού που ζει στο χρονικό σημείο που εμείς αποκαλούμε «εποχή της αθωότητας».

Η Αφεντούλα Ραζέλη μια από τις καταξιωμένες και αγαπημένες φωνές της γενιάς της, θα μας ταξιδέψει με τη ζεστή και χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμη φωνή της, αλλά και το εκφραστικό μέσον της θεατρικής αφήγησης σε αυτό το αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού και τον Γιώργο Ζαμπέτα. Μαζί της ο Γιώργος Ζαμπέτας, μουσικός και εγγονός του συνθέτη, και ο raper Restelio με “Τα Δειλινά” και άλλες διασκευές πάνω σε αγαπημένα τραγούδια μέσα από ραπ ήχους, θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν στην αφηγηματική ενότητα του αφιερώματος και θα αναδείξουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη διαχρονικότητα των τραγουδιών αυτών.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος θα ακούσουμε και άλλους συνθέτες που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού μέσα από τη φωνή της Αφεντούλας Ραζέλη όπως Σταύρο Ξαρχάκο, Άκη Πάνου, Απόστολο Καλδάρα, Γιώργο Σπανό και Σταμάτη Κραουνάκη.

Συντελεστές

Αφεντούλα Ραζέλη, Γιώργος Ζαμπέτας, Restelio

Παίζουν οι μουσικοί:

Χρήστος Βιδινιώτης: μπουζούκι- επιμέλεια ορχήστρας
Βασίλης Κούλογλου: κιθάρα
Φώτης Μυλωνάς: πιάνο, πνευστά
Σωκράτης Γανιάρης: κρουστά

Τετάρτη 22 & 29 Δεκεμβρίου
Αφεντούλα Ραζέλη
Γιώργος Ζαμπέτας

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος στο μπαρ: 10€
Είσοδος σε τραπέζι: 15€

Η Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου

Ένα μουσικό ταξίδι χωρίς προηγούμενο θα μας προσφέρει η Ιουλία Καραπατάκη στην κεντρική σκηνή στον Σταυρό του Νότου σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, με την κιθάρα και τη φωνή της.

Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει. Με την καρδιά της. Για αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα.

Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 τελειώνοντας το σχολείο πήρε την κιθάρα της και τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία.

Κυρίως έντεχνα, ρεμπέτικα αλλά και παλιά λαϊκά, τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη.

Συμμετέχει επίσης στο μουσικό σχήμα Kompania όπου, όπως η ίδια λέει, τραγουδάει αυστηρά ρεμπέτικα.

Μαζί της οι:
Άγης Παπαπαναγιώτου: μπουζούκι , κιθάρες, φωνή
Καλογιάννης Βεράνης: βιολί, τρομπέτα
Άρης Κονιδάρης: πλήκτρα
Μιχάλης Δάρμας: κοντραμπάσο
Μιχάλης Μπακάλης: κρουστά

Πληροφορίες

Σταυρός του Νότου – Κεντρική σκηνή
Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, Αθήνα
Τηλ: 21 0922 6975

Εισιτήρια
Γενική Είσοδος : 10€ ( Το εισιτήριο αφορά την είσοδο στον χώρο )

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης