Συναυλίες, και θεατρικές παραστάσεις μάς περιμένουν σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου και μας προσφέρουν στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας.

«Aristophanes The Show» στο Red Jasper

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο μόνο ηθοποιοί σε αναμέτρηση με οκτώ έργα του Αριστοφάνη!
Χορεύουν, τραγουδάνε, παίζουν. Αλλάζουν ρόλους, φύλα, έργα.
Έρχονται για να μας διασκεδάσουν και να μας γνωρίσουν την ευφυία και το τολμηρό χιούμορ του μεγάλου μας ποιητή, σε μία εποχή που έχει απόλυτη ανάγκη την πολιτική σοφία του Αριστοφάνη.

Οκτώ αριστοφανικά έργα, σε μία πρωτότυπη cabaret προσέγγιση, γεμάτη ζωηρούς στίχους, ήχους και χρώματα! Aristophanes -The Show!

Συντελεστές:
Σύλληψη / Σκηνοθεσία / Χορογραφίες: Βάσια Βασιλείου
Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής: Γιάννης Τσούκας
Πρωτότυπη Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Κατασκευή κοστουμιών: Καλίτσα Πασχάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί σκηνής: Βάσια Βασιλείου, Γιάννης Τσούκας.

Red Jasper Cabaret Theatre
26 Δεκεμβρίου 2021    Κυριακή    20:30
2 Ιανουαρίου 2022    Κυριακή    20:30

26 Δεκεμβρίου 2021 – 2 Ιανουαρίου 2022

«Καρυοθραύστης» από το St. Petersburg Classical Ballet of Russia

Το Classical Ballet της Αγίας Πετρούπολης αμέσως μετά τις παραστάσεις του στην Βιέννη τον Δεκέμβριο, έρχεται στην Αθήνα μόνο για δύο μέρες – τα Χριστούγεννα – και παρουσιάζει τον Καρυοθραύστη στην χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν που την δημιούργησε με οδηγό την πρώτη χορογραφία του Καρυοθραύστη, αυτή του Μαριούς Πετιπά. Και οι δύο αυτές χορογραφίες πρωτοπαρουσιάστηκαν στα μπαλέτα Κίροφ – Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.

Κορυφαίοι χορευτές που συμμετέχουν στις περιοδείες του Classical Ballet του Αντρέι Μπατάλοφ είναι η Οξάνα Μποντάρεβα, ο Ευγένι Ιβασένκο αλλά και ο Λεονίντ Σαραφανόφ από το μπαλέτο Μαριίνσκι ενώ στην επίσκεψή τους στην Ελλάδα θα απολαύσουμε επίσης τους κορυφαίους σολίστ του Εθνικού Μπαλέτου της Ουκρανίας Ευγένι Σβετλίτσα και Καρίνα Σατκόφσκαγια.

Σύνοψη της ιστορίας

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Σταλμπάουμ έχει στο σπίτι του μεγάλη γιορτή. Φίλοι συγκεντρωμένοι, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο δεσπόζει και τα παιδιά ανυπομονούν να πάρουν τα δώρα τους. Ο Ντροσελμάγιερ απασχολεί τα παιδιά με τα τρικ του και τις κούκλες του που μοιάζουν σαν ζωντανές. Χαρίζει στην Μαρία μία καινούρια κούκλα, έναν Καρυοθραύστη. Ο αδελφός της Μαρίας ο Φριτζ, τρομάζει την αδελφή του μ’ ένα κουρδιστό ποντίκι και της σπάει τον Καρυοθραύστη. Η γιορτή πλησιάζει στο τέλος της… οι καλεσμένοι φεύγουν, τα παιδιά πηγαίνουν για ύπνο.

Στο δωμάτιό της, κάτω από το μυστηριώδες φως του φεγγαριού, η Μαρία αποκοιμιέται αγκαλιά με τον Καρυοθραύστη της. Στο όνειρό της όλα μεταμορφώνονται. Ξαφνικά ένας στρατός από ποντίκια εισβάλλει στο δωμάτιο. Οι κούκλες- στρατιώτες με αρχηγό τον Καρυοθραύστη πολεμούν γενναία και κατατροπώνουν τα ποντίκια αλλά ο Καρυοθραύστης σκοτώνεται στη μάχη. Η Μαρία είναι απελπισμένη όμως ένα θαύμα συμβαίνει και η κούκλα ζωντανεύει και παίρνει τη μορφή του νεαρού Ντροσελμάγιερ. Αρχίζει να χιονίζει. Ο πρίγκιπας- Καρυοθραύστης οδηγεί τη Μαρία σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο. Περνούν από διάφορα παράξενα μέρη και στη χώρα των Γλυκών στήνεται μια γιορτή προς τιμήν τους και όλοι έρχονται να χαιρετήσουν το νεαρό ζευγάρι. Εκεί ομολογούν τον έρωτά τους ο ένας για τον άλλον. Η Μαρία ξυπνάει και αντί για τη σπασμένη κούκλα βρίσκει τον Ντροσελμάγιερ, τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε για πρώτη φορά στη ζωή της.

26 Δεκεμβρίου 2021    Κυριακή    12:0016:00 20:30

Εισιτήρια
VIP: 35€
Α Ζώνη: 30€
Β Ζώνη: 25€
Γ Ζώνη: 20€
Δ Ζώνη: 15€
Ε Ζώνη: 10€
ΑμεΑ: 13€, συνοδός: 15€ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211-7701700 ή στο ταμείο του θεάτρου)

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια πληροφορίες στο 211-7701700 και στο tickets@ct.gr

«Μια υπέροχη ζωή» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τη Νάντια Κοντογεώργη στο Μέγαρο Μουσικής

«Μια υπέροχη ζωή». Η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία του Φρανκ Κάπρα γίνεται μουσικοθεατρική παράσταση και έρχεται στο Μέγαρο μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, μόνο για 9 παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Νάντια Κοντογεώργη, Γιώργος Γλάστρας, Άγγελος Μπούρας, Θεοδοσία Σαββάκη. Την ελληνική μετάφραση του κειμένου του Τζο Λάντρυ υπογράφει ο Νίκος Χατζόπουλος.

Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Βάνας Γιαννούλα και οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου. Τους ηθοποιούς πλαισιώνει ζωντανά επί σκηνής η Athens Collective Orchestra που διευθύνει ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση).

 

Το «Μια υπέροχη ζωή – a live radio play» στη σκηνή

Μια παράσταση βασισμένη στη διασκευή της κλασικής, αγαπημένης σε όλες τις ηλικίες, ομώνυμης ταινίας του Φρανκ Κάπρα. Σε ένα στούντιο της δεκαετίας του 1940, αμέσως μετά τη λήξη του Πολέμου, έξι ηθοποιοί κάνουν τη ραδιοφωνική μετάδοση της ταινίας και παίζουν όλους τους ρόλους. Παράλληλα, δημιουργούν επί σκηνής όλους τους ήχους του φιλμ με τον τρόπο που γίνονταν τα ηχητικά εφέ της εποχής, χρησιμοποιώντας καθημερινά και αναπάντεχα αντικείμενα, όπως τους δίδαξε ένας «foley», δηλαδή ένας επαγγελματίας δημιουργός ηχητικών εφέ για τον κινηματογράφο. Την ίδια στιγμή, η ζωντανή τζαζ ορχήστρα παρακολουθεί τη δράση, παρεμβαίνει και σχολιάζει. Όλοι μαζί δημιουργούν τη ραδιοφωνική μεταφορά του κόσμου της ταινίας και της συγκινητικής ιστορίας του Τζωρτζ Μπέηλυ. Μια παράσταση στην οποία θριαμβεύουν η παιγνιώδης εναλλαγή των ρόλων, η δημιουργία φανταστικών κόσμων και η πίστη καλλιτεχνών και θεατών πως η ζωή μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχη.

Η παράσταση παίζεται στις 26, 29, 30 Δεκεμβρίου & 4 και 5 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

«Λεωφορείον ο πόθος» στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο.

Η Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ξεκίνησε τη νέα θεατρική περίοδο με ένα αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας, το Λεωφορείον ο πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς, το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου.

Νέα Ορλεάνη, τέλη της δεκαετίας του 1940. Η Στέλλα και ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους – η Στέλλα κόρη μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας του Νότου, ο Στάνλεϊ ένας τραχύς Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς – ζουν έναν παθιασμένο έρωτα σε μια γοητευτικά παρηκμασμένη συνοικία της πόλης υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ. Αυτό μέχρι τη στιγμή που στο σπίτι τους φτάνει η Μπλανς Ντυμπουά, η αδελφή της Στέλλας. Η Μπλανς στις αποσκευές της φέρνει όλη την απελπισία της χαμένης ζωής της, τα οικογενειακά βάρη που την τσάκισαν, έναν εύθραυστο ψυχισμό που την κάνει να προτιμά να ζει στη φαντασία αντί στην οδυνηρή πραγματικότητα. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος

Διανομή (αλφαβητικά):

Γιατρός:  Άγγελος Ανδριόπουλος
Μιτς:  Ιερώνυμος Καλετσάνος    
Μάργκαρετ-Νοσοκόμα:  Ίντρα Κέιν            
Πάμπλο: Λάμπρος Κτεναβός        
Στιβ: Νικόλας Μακρής    
Ευνίκη-Μεξικάνα: Πηνελόπη Μαρκοπούλου     
Στέλλα: Νάνσυ Μπούκλη    
Mπλανς: Κωνσταντίνα Τάκαλου    
Στάνλεϊ: Αποστόλης Τότσικας    
Νέος: Γρηγόρης Φρέσκος        

Μουσικοί επί σκηνής: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Γιάννης Παπαναστασίου

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο ( στις 20:00), Κυριακή στις 17:30.

 Πληροφορίες: Ταμεία κτηρίου Τσίλλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24), τηλ. 210.5288170-171

Καίτη Γαρμπή – Χρήστος Μενιδιάτης – Alcatrash στην Αυτοκίνηση 81

Η Καίτη Γαρμπή, βάζει την υπογραφή της στην “Αυτοκίνηση”, μ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο συναισθήματα, γεμάτο με τις διαχρονικές επιτυχίες της 30χρονης καριέρας της.

Ο Χρήστος Μενιδιάτης, ένας από τους πιο δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του, θα δώσει κέφι και δυνατές μουσικές στιγμές με την αυθεντική χροιά του, τις προσωπικές επιτυχίες του κι αγαπημένα τραγούδια δικά του και δικά μας.

Οι Alcatrash, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και αγαπημένες ’90s επιτυχίες.

Ο Δημήτρης Σχοινάς θα κάνει το opening του προγράμματος μ’ ένα πρωτότυπο concept δικό του, παίζοντας μουσική και τραγουδώντας.

Εορταστικές εμφανίσεις: 26, 31 Δεκεμβρίου και 1, 5, 7, 8 Ιανουαρίου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης