«Ο καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Ο καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ, ένα κείμενο που ανεβαίνει σπάνια στο θέατρο, υπηρέτησε για τον Μπρεχτ μια άσκηση διάρρηξης των ορίων προς το αδύνατο, το ουτοπικό. Πρόκειται για ένα έργο που εξασφαλίζει τη θέση του στο πεδίο του σύγχρονου πειραματισμού για τη θεατρική εμπειρία σε κάθε της έκφανση, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Ελένη Βαροπούλου που υπογράφει τη μετάφραση. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Σίμος Κακάλας πιστός στην ανήσυχη ιδιοσυγκρασία του, απαντά στην πρόκληση του μπρεχτικού κειμένου με μια παράσταση που αποδεικνύει ότι οι καινοτόμες ιδέες του Γερμανού δραματουργού παραμένουν αφετηρία προς γόνιμες αναζητήσεις, ενώ την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Αγγελάκας στην πρώτη του συνεργασία με τον Σίμο Κακάλα και το Εθνικό Θέατρο.

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ έγραψε το έργο μεταξύ 1926 και 1931 αφήνοντάς το ημιτελές, αποσπασματικό, ανοιχτό. Περιλαμβάνει σκηνές, σημειώσεις, χορικά, λυρικά κομμάτια και κείμενα φιλοσοφικού περιεχομένου.

Συντελεστές:
Μετάφραση – Διασκευή: Ελένη Βαροπούλου
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Σκηνικά – Κοστούμια: Kenny MacLellan
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Επιμέλεια Ήχου: Coti Κ.
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Καλακίδης
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτογράφος παράστασης: Κάρολ Τζάρεκ

Διανομή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μιχάλης Βαλάσογλου, Νίκος Γιαλελής, Σίμος Κακάλας, Χαρά Κότσαλη, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Μάνος Πετράκης, Φελίς Τόπη.
Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex – Σκ. Παξινού
Κυριακή 20:00
Τετάρτη 21:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
1 Δεκεμβρίου 2018 – 20 Ιανουαρίου 2019


Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει!

Και αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε έναν τόπο γιορτής. To Σάββατο 01/12 στις 18.00 ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με μια γιορτή με οικοδεσπότη τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Νανούρη.

Τα γιορτινά φώτα ανάβουν, οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ενεργοποιούνται, τα τρία εντυπωσιακά έλατα στολίζονται και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια γεμίζουν την Αγορά από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στη συνέχεια, αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων θα παρουσιάσουν στο παγοδρόμιο ένα show καλλιτεχνικού πατινάζ με εντυπωσιακές φιγούρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βραδιά κάτω από τα γιορτινά φώτα θα κλείσει με μουσική από τους Mottet κα τραγούδια ερμηνευμένα με εκφραστικότητα και πάθος από την εκπληκτική Ξένια Γαργάλη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των ημερών.

Το ωράριο που αναγράφεται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Καθημερινά 09:00 – 23:59
1 Δεκεμβρίου 2018 – 6 Ιανουαρίου 2019
Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Νίκος Πορτοκάλογλου «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά»


Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου. Από τη γενιά τους, την πρώτη γενιά της μεταπολίτευσης, είναι ίσως οι δημιουργοί με τη μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια.

Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές. Από την δεκαετία του ’90-που συνεχίζουν πια μόνοι τους-μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Η παράσταση αυτή είναι ταυτόχρονα απολογισμός αλλά και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους αλλά και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους. Τα τραγούδια των δυο δημιουργών θα διαδέχονται το ένα το άλλο σε μια ροή ραδιοφωνική. Σαν μια νοσταλγική, παιχνιδιάρικη και ανατρεπτική εκπομπή.

Μαζί τους η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου, στην πιο δημιουργική της φάση, η οποία θα δώσει το δικό της στίγμα στην παράσταση με τη φρεσκάδα της και φυσικά…με το κόκκινο ακορντεόν της. Τέλος το έργο θα ολοκληρώνεται με μια απροσδόκητη συμμετοχή: τον Μυστηριώδη Επισκέπτη.
Ένα επισκέπτη με τον οποίο οι οικοδεσπότες θα δημιουργούν ένα ξεχωριστό μυσταγωγικό στιγμιότυπο στην καρδιά της παράστασης

Συμμετέχουν:

Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι

Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο

Μαζί τους οι:

Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα,κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι
Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά
Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά
Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα
Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Άκης Πασχαλάκης

Καλεσμένοι:

Αφροδίτη Μάνου
30/11 – 1/12 και 7 – 8/12

Θανάσης Γκαϊφύλλιας
14 -15/12

Βαγγέλης Γερμανός
21 – 22/12 και 28 – 29/12

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Παρασκευή 22:30
Σάββατο 22:30

Εισιτήρια

12€ με μπίρα ή κρασί στο bar
14€ με ποτό στο bar
25€ με ποτό στο τραπέζι

75€ φιάλη κρασί | 2 άτομα
150€ φιάλη ποτού | 4 άτομα


Jackie Chan Long Yun Kung Fu Troupe «Kung Fu Warriors»


Μετά από δεκάδες ταινίες που τον καθιέρωσαν σαν το μεγαλύτερο ίσως σταρ ταινιών πολεμικών τεχνών, ο Τσάκι Τσαν που έλαβε το 2016 το “τιμητικό” Oscar για τα “εξαιρετικά επιτεύγματά του” έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Δημιούργησε την δική του ομάδα με πολεμιστές Κουνγκ Φου. Πρόκειται για την ομάδα Jackie Chan Long Yun Kung Fu Troupe που έχει δάσκαλο της τον μεγάλο μύθο του Κουνγκ Φου!

Ευφυής δάσκαλος αλλά και αφοσιωμένο παιδί του σινεμά, στα 64 του χρόνια σήμερα ο Τσάκι Τσαν δεν είναι μόνο ένας από τους πιο διάσημους Ασιάτες, αλλά και η ζωντανή απόδειξη για τη δύναμη της θέλησης καθώς έκανε την πρώτη του ταινία στην ηλικία των οκτώ, έχοντας ήδη ως τότε συμμετάσχει σε περίπου τριάντα ταινίες πολεμικών τεχνών!

Το Κουνγκ Φου στα Κινέζικα δεν σημαίνει να παλεύεις. Σημαίνει να πετύχεις την τελειότητα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η παράσταση Kung Fu Warriors ακολουθεί τις αρχαίες παραδόσεις και φιλοσοφίες που δείχνουν το μεγαλείο του Κινεζικού λαού.

Η θεωρία των πέντε στοιχείων (Νερό, Μέταλλο, Φωτιά, Γη, Ξύλο) δίνει την ζωή στο σύμπαν αλλά και σε κάθε πλάσμα που θεωρείται μια μικρογραφία του σύμπαντος. Στην Κίνα αποτελεί σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο για πάρα πολλούς, αν όχι για όλους τους τομείς: Την ιατρική, τις πολεμικές τέχνες, την στρατηγική, την πολιτική, την αρχιτεκτονική, την καλλιγραφία, την ζωγραφική, κ.ά.

Τα 5 στοιχεία ή κινήσεις βρίσκονται στην βάση όλων των πραγμάτων που συναπαρτίζουν τον κόσμο μας, άρα και εμάς. Αλλά κάθε στοιχείο έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια σε σχέση με τα άλλα και κάθε ένα συμπληρώνει τα υπόλοιπα ώστε να υπάρχει η ισορροπία στην δημιουργία. Η ιδιαίτερη ποιότητα κάθε στοιχείου και οι σχέσεις μεταξύ τους είναι που διατηρούν την τάξη.

Μέσα από αυτήν τη θεωρία οι πολεμιστές Κουνγκ φου του Τσάκι Τσαν θα μας παρουσιάσουν μια εντυπωσιακή παράσταση με εκπληκτικές εναέριες κινήσεις και όχι μόνο, έτσι όπως τις έχει διδάξει στη νέα γενιά ο μύθος του Κουνγκ Φου. Την παράσταση συμπληρώνουν μοναδικές βιντεοπροβολές σε μια εντυπωσιακή κινηματογραφική ατμόσφαιρα που μόνο ο ίδιος μπορούσε να δημιουργήσει.

Ζήστε τη μαγεία του Κουνγκ Φου από την ομάδα του θρύλου των ταινιών πολεμικών τεχνών, την ομάδα πολεμιστών Kung Fu του Τσάκι Τσαν που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)

30 Νοεμβρίου 2018 Παρασκευή 20:00

1 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 20:00

2 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 17:30

30 Νοεμβρίου 2018 – 2 Δεκεμβρίου 2018

Εισιτήρια

Πλατεία και κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
VIP Ζώνη: Κανονικό 54€, Παιδικό: 27€
Α Ζώνη: Κανονικό 44€, Παιδικό: 22€
Β Ζώνη: Κανονικό 36€, Παιδικό: 18€

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)

Γ Ζώνη: Κανονικό 26€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολύτεκνων: 13€

Δ Ζώνη: Κανονικό 18€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολύτεκνων: 9€
Ε Ζώνη: Κανονικό 10€, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολύτεκνων: 5€

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700

«Η νεράιδα και το παληκάρι» στο Θέατρο Broadway

Η ΒroadwayShow Productions, παρουσιάζει 50 χρόνια μετά, την αισθηματική κωμωδία της Finos Films, η “Η νεράιδα και το παληκάρι” για πρώτη φορά στο θέατρο σε διασκευή –σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρα, με τους Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτη Πετράκη και τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια παραγωγή με 30μελή θίασο, παραδοσιακό Κρητικό χορευτικό σύλλογο και τον Κρητικό λυράρη Νίκο Ζωιδάκη με την ορχήστρα του να ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή μαντινάδες, παραδοσιακές Κρητικές αλλά και νέες μελωδίες με την υπογραφή του.

Συντελεστές:

Κείμενο: Λάκης Μιχαηλίδης
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Παραδοσιακή Κρητική Μουσική
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης
Φωτογράφος: Μάνθος Τσακιρίδης
Video trailer: Φώτης Φωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Κων/νος Φρίγγας
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Βοηθός παραγωγής: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη
Παραγωγή: BroadwayShow Productions

Πρωταγωνιστούν:

Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Σταύρος Νικολαίδης (Ενωμοτάρχης), Σπύρος Μεριανός (Ιερέας), Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ), Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός) και στον ρόλο του Βροντάκη ο Κοσμάς Ζαχάρωφ.

Φιλική συμμετοχή: Πέτρος Ξεκούκης

Στον ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη η Χρυσούλα Διαβάτη.
Στον ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Συμμετέχουν: Κων/νος Φρίγγας, Χρήστος Ιντζέογλου (χωροφύλακας), Άρης Δελαγραμμάτικας (Μαθιός) και ο Κρητικός χορευτικός Σύλλογος του Αντώνη Βασσάλου
Την παραδοσιακή κρητική μουσική και τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά ο Νίκος Ζωιδάκης.

Θέατρο Μπρόντγουαιη

Κυριακή 15:00
Τετάρτη 19:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:15
Καθημερινά και Κυριακές (εκτός Σαββάτου)
Διακεκριμένη: 25€
Α’ Ζώνη: 21€
Β’ Ζώνη: 17€
Γ‘ Ζώνη: 14€

Βραδινή Σαββάτου:
Διακεκριμένη: 28€
Α’ Ζώνη: 23€
Β’ Ζώνη: 18€
Γ‘ Ζώνη: 15€

Ειδικές τιμές για ΑμΕΑ, Άνω των 65, Φοιτητές και Ανέργους.
Ειδικές τιμές για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Ειδικές τιμές για γκρουπ.


«Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Συντελεστές:

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία – Επιμέλεια κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη
Σχεδιασμός make-up: Εύη Ζαφειροπούλου
Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος

Διανομή:

Γιούγκερμαν: Γιάννης Στάνκογλου
Μιχάλης Καραμάνος / Σύλβεστρος: Χρήστος Μαλάκης
Ντάινα / Λίλη: Ζέτα Μακρυπούλια
Βούλα: Θάλεια Σταματέλου
Γιώργος Μάζης / Αστυφύλακας: Γιάννης Καπελέρης
Κλεό / Μάγκας 2: Πολύδωρος Βογιατζής
Σκλαβογιάννης / Διευθυντής Τραπέζης / Διοικητής / Ντε Κρεσύ: Δημήτρης Πετρόπουλος
Θωμάς Παπαδέλης/Σύμβουλος οικονομικών/ Κάρλ: Γιάννης Νταλιάνης
Αλκμήνη / Σάσα: Δανάη Σαριδάκη
Ασπασία / μητέρα Καραμάνου: Καίτη Μανωλιδάκη
Λιάπκιν /Μόγιας/Πρίγκηψ Αρκάνωφ: Δημητρής Μπίτος
Γερο-Στρατής/Υπηρέτης: Νίκος Καλαμό
Νίτσα / γυναίκα που τραγουδά / Αντιόπη: Λήδα Μανιατάκου
Μάγκας 1 / Παύλος / Νεαρός: Αλκιβιάδης Μαγγόνας
Κοσμική καλλονή / Πόρνη 2 / Συνοδός Γιώργου: Μπίλιω Μαρνέλη
Τσιγγάνα / Πόρνη 1 / Συνοδός Κλεό / Ελίζ: Κορίνα Κόκκαλη
Νάσος / Υπάλληλος / Τραπεζικός: Ανδρέας Νάτσιος

Ζωντανά παίζει μουσική η Λένα Χατζηγρηγορίου.

Διάρκεια: 180 λεπτά

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση θα έχουν και οι αγγλόφωνοι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, χάρη στους υπέρτιτλους στην αγγλική γλώσσα κάθε Πέμπτη από 6 Δεκεμβρίου.

Θέατρο Πορεία

Κυριακή 19:00
Τετάρτη 19:00
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 20:00
Σάββατο 16:00
Σάββατο 20:30

«Ithaca – Our Odyssey 1» της Christiane Jatahy

Κι αν ο Οδυσσέας ήταν πρόσφυγας; 10 τόνοι νερού πλημμυρίζουν την Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Η Κριστιάν Ζαταΐ, το νέο αστέρι της γαλλικής σκηνής, παρουσιάζει ένα τολμηρό multimedia θέαμα για τη μετανάστευση. Σινεμά, θέατρο και νέες τεχνολογίες για μια ιστορία που είναι, συγχρόνως, παρόν και παρελθόν.

Από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου, η θάλασσα της Ιθάκης πλημμυρίζει την Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Ο Οδυσσέας, η Πηνελόπη και η Καλυψώ επιπλέουν στα νερά της. Ένας αρχαίος μύθος ή μια είδηση για την προσφυγική κρίση; Η Βραζιλιάνα σκηνοθέτρια Κριστιάν Ζαταΐ τοποθετεί έναν μεγεθυντικό φακό μύθου πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα. Κατασκευάζει έναν παράλληλο με το δικό μας κόσμο –συγχρόνως, παρόν και παρελθόν– που αντανακλά την οδύσσεια της επιστροφής στην πατρίδα.

Εμπνευσμένο από το έργο του Ομήρου.

Συντελεστές:

Δραματουργία, Σκηνογραφία & Σκηνοθεσία: Christiane Jatahy
Καλλιτεχνική Συνεργασία, Φωτισμοί & Σκηνογραφία: Thomas Walgrave
Συνεργασία στη Σκηνογραφία: Marcelo Lipiani
Καλλιτεχνική Συνεργασία: Henrique Mariano
Σχεδιασμός Ήχου: Alex Fostier
Φωτογράφος: Paulo Camacho
Κοστούμια: Siegrid Petit-Imbert, Géraldine Ingremeau
Βίντεο: Julio Parente
Βοηθός Σκηνοθέτη & Μετάφραση: Marcus Borja
Κατασκευή σκηνικού: Tο εργαστήριο διακόσμησης του Odeon-Théâtre de l’Europe και η ομάδα του Odeon-Théâtre de l’Europe

Παίζουν: Karim Bel Kacem, Julia Bernat, Cédric Eeckhout, Stella Rabello, Matthieu Sampeur, Isabel Teixeira.

Στα γαλλικά & πορτογαλικά, με ελληνικούς & αγγλικούς υπέρτιτλους.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

30 Νοεμβρίου 2018 Παρασκευή 20:30
1 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 20:30
2 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 20:30
29 Νοεμβρίου 2018 – 2 Δεκεμβρίου 2018
Εισιτήρια
Κανονικό: 20€
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 16€
Παρέα 10+ άτομα: 14€
Κάτοικος Γειτονιάς: 7€
ΑμεΑ, Ανεργίας: 5€ | Συνοδός ΑμεA: 10€

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800


«Παλιοί καιροί» του Χάρολντ Πίντερ στο Θέατρο Τέχνης

Συμπαραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Μια αγροικία που έχει μετατραπεί σε σπίτι. Φθινόπωρο. Νύχτα. Χαμηλό φως. Διακρίνονται τρεις φιγούρες. Ο Ντίλι χωμένος βαθιά στην πολυθρόνα, ακίνητος. Η Κέιτ κουλουριασμένη σ’ έναν καναπέ, ακίνητη. Η Άννα στέκεται στο παράθυρο, κοιτάζει έξω. Παλιοί καιροί. Ή μήπως νέοι; Τότε ή μήπως τώρα; Ένας άνδρας και δύο γυναίκες ή μήπως ένας άνδρας και μία γυναίκα, η ίδια, η τότε και η τώρα, αυτή και εκείνη; Ένα ζευγάρι και μία φίλη από τα παλιά ή ένα γυναικείο ζευγάρι και ο παρείσακτος άνδρας; Δύο ζωντανοί και μία νεκρή, δύο ζωντανές και ένας νεκρός ή όλοι νεκροί; Γεγονότα που έχουν συμβεί και ανακαλούνται στη μνήμη ή που δεν έχουν συμβεί ποτέ, αλλά καθώς ανακαλούνται στη μνήμη γίνονται πραγματικότητα;

Συντελεστές:

Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Video design: Παντελής Μάκκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μαρία Κεχαγιόγλου, Χρήστος Λούλης, Μαρία Σκουλά.

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο

Κυριακή 20:00
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:15
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 18:30
Σάββατο 21:15
29 Νοεμβρίου 2018 – 10 Φεβρουαρίου 2019

Εισιτήρια
Τετάρτη & Παρασκευή: 15€ γενική, 10€ μειωμένο και 8€ ανεργίας
Πέμπτη: 10€ γενική είσοδος
Σάββατο: 18€ γενική και 12€ μειωμένο και ανεργίας
Κυριακή: 16€ γενική και 12€ μειωμένο και ανεργίας

«Το Άλσος» Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Άλσος

Στην καρδιά του πράσινου πνεύμονα της πόλης, ανοίγει τις πόρτες του από τις 29 Νοεμβρίου ένα νέο στέκι, μια «διακτινισμένη» – όπως λέει ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος- μπουάτ, που έχει γερά θεμέλια στη μνήμη της παλιάς Αθήνας και ατενίζει αισιόδοξα το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Από τις 29 Νοεμβρίου και σχεδόν κάθε ημέρα θα παρουσιάζονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις αλλά και ποικίλα άλλα προγράμματα ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Τα Σαββατοκύριακα

«Τα τραγούδια των άλλων»
Διονύσης Σαββόπουλος

Τις Παρασκευές

«Τα πιο ωραία λαϊκά»

Διαλέγει, σχεδιάζει και διευθύνει η Λίνα Νικολακοπούλου
Νοέμβριος: Βιολέτα Ικαρή – Ρία Ελληνίδου – Θάνος Ματζίλης
Gueststar η Μαίρη Λίντα

Τις Πέμπτες

«Οι καινούργιοι του μήνα»

Διαλέγει και παρουσιάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος
Υποστηρίζει ο «Μελωδία»

Νοέμβριος:

Βιολέτα Ικαρή – Κατερίνα Πολεμή –Κατερίνα Ντούσκα

Δεκέμβριος:

Κατερίνα Πολεμή –Κατερίνα Ντούσκα- Άννα Ψυχογιού
Τα τραγούδια τους θα μεταδίδονται από τον «Μελωδία» όσο διαρκούν οι εμφανίσεις τους στο «Άλσος»

Δευτέρα 3 και 10 Δεκεμβρίου

“Jour fixe”

Christian Ronig und sein orchester
Christian Ronig : φωνή / κιθάρα
Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Στέλιος Χατζηκαλέας: τρομπέτα

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι
Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών

Από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε αφηγήσεις της Σαπφώς Νοταρά στο κρατικό ραδιόφωνο με την συμμετοχή του Νίκου Καραθάνου και του Διονύση Σαββόπουλου σε σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη και μουσική του Αγγέλου Τριανταφύλλου.

Το πρόγραμμα του «Άλσους» θα αλλάζει εντελώς, σχεδόν κάθε μήνα.

«Το Άλσος» Κυψέλης

29 Νοεμβρίου 2018 Πέμπτη 21:00

30 Νοεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
1 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
2 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 12:0020:00
3 Δεκεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
6 Δεκεμβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
7 Δεκεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
8 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
9 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 12:0020:00
10 Δεκεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
13 Δεκεμβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
14 Δεκεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
15 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
16 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 12:0020:00
20 Δεκεμβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
21 Δεκεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
22 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
23 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 12:0020:00
27 Δεκεμβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
28 Δεκεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
29 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
30 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 12:0020:00
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 14:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης