«Ο κουτσομπόλης» του Δημήτρη Ψαθά

Η διαχρονική ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά που αποδεικνύει ότι τον κουτσομπόλη πολλοί μίσησαν, αλλά το κουτσομπολιό κανείς. Ένας φρέσκος θίασος ταλαντούχων και γεμάτων ενέργεια ηθοποιών ερμηνεύει μία κωμωδία – στιγμιότυπο της κοινωνίας μας. Ο Ψαθάς με την καυστική του πένα διεισδύει σε μία ακόμη ενοχλητική συνήθεια του νεοέλληνα , μία συνήθεια που δεν ξεπέρασε ποτέ, όσο «Ευρωπαίος» και αν έγινε. Η ενασχόληση με το τι κάνει ο διπλανός, τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των άλλων σπιτιών, ποιος κάνει απιστία σε ποιόν, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γνωστοί και γείτονες, καλύπτει τις δικές μας ανασφάλειες και ανεπάρκειες και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα μέσα στη δική μας ελαττωματική ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Προσαρμογή – Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Πανταζής
Σκηνικά – κουστούμια: Χριστίνα Πετράκη
Μακέτες: Δήμητρα Καραγιάννη
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Ήχος – Φώτα: Μάνος Δημητρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζουν:

Μένιος Βλοχαϊτόπουλος, Αναστασία Αυγερινού, Κατερίνα Ξαναλάτου, Δημήτρης Αλεξίου, Χριστίνα Πετράκη, Απόστολος Βαρναβέλιας, Όλγα Χλουβεράκη, Βασίλης Κουφόπουλος, Γωγώ Γκαλτέμη, Αναστασία Παπαδοπούλου, Ρενάτα Αθανασιάδου.

Θέατρο Ελυζέ

Τετάρτη 20:00
Σάββατο 21:15
Κυριακή 18:30

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€

Άνεργοι, φοιτητές 5€ (Ισχύουν ειδικές τιμές για γκρουπ)



Ο Βαγγέλης Γερμανός στο Beerger

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου ο Βαγγέλης Γερμανός στο Beerger μας ταξιδεύει στις ρότες των τραγουδιών του, με την κιθάρα και την φωνή του.

Guest: Nikos Giolias (gtr/vox)

Beerger

Θεομήτορος 62 Τηλέφωνο: 2109812272

16 Ιανουαρίου 2019
22:00



«8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Αργώ

Ένα θρίλερ, ένα ψυχολογικό δράμα, μια τρελή κωμωδία.

Μια μητέρα, δυο κόρες, μια γιαγιά, μια θεία, μια οικονόμος, μια καμαριέρα και μια απρόσκλητη επισκέπτρια. 8 γυναίκες κι ένας άντρας. Που δεν εμφανίζεται ποτέ. Και ξαφνικά ένας φόνος! Η αναζήτηση του δολοφόνου γίνεται ο καταλύτης στις σχέσεις των γυναικών. Μια μέρα είναι αρκετή για να έρθουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά. Και όπως συμβαίνει πάντα και στη πραγματική ζωή, οι αποκαλύψεις βάζουν σε δοκιμασία σχέσεις και χαρακτήρες. Ένα έργο που συγκεντρώνει όλα τα είδη του θεάτρου.

Αστυνομικό, θρίλερ, ψυχολογικό δράμα, σουρεαλιστική κωμωδία. Σε μια γοητευτική παράσταση για τον κόσμο των γυναικών, μ’ έναν άντρα στο βάθος του κάδρου.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Θωμάς Βούλγαρης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Λιντσέρης
Κίνηση: Πάρις Μαντόπουλος
Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):

Σανέλ: Στέλλα Γκίκα
Λουίζ: Ειρήνη Σταματίου
Γιαγιά: Σίβη Σιδέρη
Σουζόν: Δήμητρα Στογιάννη
Γκάμπυ: Αιμιλία Υψηλάντη
Κατρίν: Ειρήνη Κωνσταντίνου
Ωγκιστίν: Μαρία Ζορμπά
Πιερέτ: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Θέατρο Αργώ
Τετάρτη 18:30
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 20:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 19:00

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 17€
Φοιτητικό: 15€
Ανέργων: 12€
Ατέλειες: 5€

«Με λένε Έμμα» του Duncan Macmillan

Μια παράσταση της Ομάδας Νάμα
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Μετάφραση-σκηνογραφία Γιώργου Χατζηνικολάου.

Τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου δυσβάσταχτη; Εμείς ή ο κόσμος είναι ελαττωματικός; Υπάρχει αλήθεια; Πόσα προσωπεία διαθέτουμε; Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας;

Η Έμμα είναι γυναίκα, ηθοποιός, έξυπνη, ταλαντούχα, φιλόδοξη, θυμωμένη, πνευματώδης, εθισμένη σε ναρκωτικές ουσίες. Από τη σκηνή του θεάτρου βρίσκεται σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης προσπαθώντας να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με τον κόσμο που την περιβάλλει. Η ιστορία της Έμμα δεν είναι μια απλή ιστορία αποτοξίνωσης και αποκατάστασης. Είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει μέσα στον σύγχρονο κόσμο. Ένα έργο-πρόκληση για τη γενναιότητα που απαιτεί η ζωή, που συν-κινεί και τολμά να μιλήσει για “άγριες καταστάσεις” με απλότητα και χιούμορ σε μια ξέφρενη στους ρυθμούς και στις εναλλαγές δραματουργία.

Στο ρόλο της Έμμα η Μαίρη Μηνά. Τη διανομή συμπληρώνουν οι Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κώστας Καζανάς, Χάρης Τζωρτζάκης, Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιάννης Λεάκος, Σοφία Κορώνη, Ιωάννα Τζίκα, Μαρίτα Τζατζαδάκη, Έλενα Βακάλη. Τους φωτισμούς υπογράφει ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος και τη μουσική σύνθεση ο Στέλιος Γιαννουλάκης.

Μια παραγωγή του Σύγχρονου Θεάτρου (Ομάδα Νάμα – Λυκόφως).
Σύγχρονο Θέατρο
Τετάρτη 21:15
Πέμπτη 21:00
Σάββατο 18:15
Κυριακή 18:00
Εισιτήρια
20€-7€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης