Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη” του Περικλή Μοσχολιδάκη στο Vault

Η Αγγέλικα Νίκλη πουλήθηκε σε ηλικία 13 ετών στον Κόντε Νικόλαο Σαλαμών για να γίνει παλλακίδα του – μαντενούτα του και έκανε μαζί του δύο νόθα αγόρια, τον Διονύσιο που αναδείχτηκε Εθνικός ποιητής των Ελλήνων και τον Δημήτριο που έγινε Γερουσιαστής των Ιονίων Νήσων. Λίγο πριν πεθάνει ο γέρο Κόντες Σαλαμών παντρεύεται τη μαντενούτα του και νομιμοποιεί τα νόθα παιδιά του που γίνονται και βασικοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του. Η σχέση λατρείας του Διονύσιου με τη μητέρα του Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού γκρεμίζεται οριστικά όταν ο ετεροθαλής αδελφός του Διονύσιου Ιωάννης Λεονταράκης, γιος της μητέρας του από επόμενο γάμο διεκδικεί μέρος της περιουσίας του Κόντε Σαλαμών και η μητέρα του παίρνει το μέρος του. Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ακρη σ’άκρη με την Επανάσταση του 1821, η Δίκη Σαλαμών συγκλονίζει την Ελλάδα και η Αγγέλικα, θύμα τελικά της αντιδικίας, διασύρεται σε ολόκληρο τον Ελληνισμό καθώς η προσωπική της ζωή συζητιέται παντού και η ίδια Διάφανη από παντού βιώνει τον φοβερό εξευτελισμό, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια παράσταση διάλογος ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο, μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο, που παρεμβαίνει και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα.

Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Περικλής Μοσχολιδάκης
Μουσική: Κωνσταντίνος Χίνης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς
Βιολοντσέλλο: Κωνσταντίνος Χίνης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Άκης Σαμόλης
Φωνή Διονύσιου Σολωμού: Περικλής Μοσχολιδάκης
Trailer: Αντώνης Μίκροβας
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Αφίσα: Δημήτρης Μητσιάνης
Παραγωγή: Πολυχώρος Vault

Ερμηνεία: Μάγδα Κατσιπάνου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πολυχώρος Vault

Σάββατο

19:00

Κυριακή

21:00

8 Δεκεμβρίου 2018 – 26 Μαΐου 2019

«Η διαθήκη της Μαρίας» του Colm Toibin

«Θυμάμαι τα πάντα. Η μνήμη καταλαμβάνει μέσα στο σώμα μου τόσο χώρο, όσο καταλαμβάνουν το αίμα και τα κόκκαλα». Αυτά είναι τα λόγια της Μαρίας. Μιας μητέρας που της άρπαξαν τον γιο της και που τον έχασε για πάντα. Ο μονόλογος του Colm Toibin «Η Διαθήκη της Μαρίας» θα μπορούσε να έχει και σαν τίτλο “το κατά Μαρία ευαγγέλιο”, μια και ποτέ δεν ακούστηκε ο λόγος της και η δική της πραγματική μαρτυρία. Η Μαρία, εξόριστη στην Έφεσο, γερασμένη και καταπονημένη και πάντα σε κίνδυνο, αφηγείται, με τον δικό της βιωματικό τρόπο, τη ζωή της και τη ζωή του γιου της. Για κείνη το μόνο που έχει σημασία είναι ότι το παιδί της σκοτώθηκε με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο, για έναν απροσδιόριστο για την ίδια σκοπό, σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και ιστορικών ανακατατάξεων.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Κατερίνα Βαλαβανίδη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελική Αθανασιάδου, Λήδα Σπερελάκη
Μουσική:Παύλος Κατσιβέλης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Επιμέλεια Κίνησης και Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Καρανικόλας

Ερμηνεύει η Ασπασία Κράλλη.

Χορός:
Γιώργος Ημέρης
Αντώνης Καραστεργίου
Γιάννης Ντάσιος
Νάνσυ Ρηγοπούλου
Χριστίνα Σκλαβάκη

Από Μηχανής Θέατρο

Σάββατο

18:00

12 Ιανουαρίου 2019 – 25 Μαΐου 2019

Εισιτήρια

Κανονικό: 13€
Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/Άνω των 65: 10€
Aτέλεια: 5€

«Το παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν

Ο Γιώργος Κιμούλης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Θείος Βάνιας», σκηνοθετεί το «Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν, στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Δύο άγνωστοι συναντιούνται και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Παίζουν:  Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη

Θέατρο «Τόπος Αλλού»

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Μετάφραση: Νίκος Καμτσής
Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Γιώργος Κιμούλης
Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πούλης
Video: Κώστας Κιμούλης

Παρασκευή

21:00

Σάββατο

21:00

Κυριακή

21:00

22 Μαρτίου 2019 – 2 Ιουνίου 2019

Εισιτήρια

Προπώληση από 10€.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης