Ένα νέο σεμινάριο γνωριμίας με την Κλασική Μουσική για ενήλικες ξεκινάει στις 15 Μαΐου.

Σε ποιους απευθύνεται

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθύνεται σε ενήλικες που είτε δεν είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στο παρελθόν, είτε είχαν ασχοληθεί και επιθυμούν να θυμηθούν και να εμπλουτίσουν τις υπάρχουσες γνώσεις.

Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την μουσική και θέλουν να αποκτήσουν γενικές γνώσεις (ιστορικές ή συστηματικές ) ώστε να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν σε βάθος αυτή τη μουσική και να ωφεληθούν από τη προσφορά της.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν μέσα από οκτώ (8) τρίωρες συναντήσεις να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες για την κλασική μουσική και τα εργαλεία που αυτή χρησιμοποιεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιες ηλικίες αφορά

Αφορά όλες τις ηλικίες άνω των 18 ετών. Οι ομάδες που σχηματίζονται περιλαμβάνουν ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Γνωστικό υπόβαθρο

Δεν είναι απαραίτητη προϋπάρχουσα γνώση. Κάθε φορά σταθμίζουμε το γνωστικό υπόβαθρο της ομάδας και λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις των μελών διαμορφώνεται το τελικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η γνώση για κάθε συμμετέχοντα. Απαραίτητη είναι… η αγάπη για τη Μουσική!

Τι περιλαμβάνει

Ιστορία της κλασικής μουσικής

Μουσική θεωρία

Ομαδικά μαθήματα πιάνου και τραγουδιού

Από τη θεωρία στην πράξη

Το σεμινάριο χωρίζεται σε 8 ενότητες-συναντήσεις. Κάθε ενότητα αφορά σε συγκεκριμένο κεφάλαιο θεωρίας και ιστορίας της μουσικής και ταυτόχρονα περιλαμβάνει μουσική ακρόαση, βιωματική προσέγγιση με πιάνο, τραγούδι και χορό.

Περιλαμβάνει σειρά από βίντεο, ζωντανές παρουσιάσεις, σημειώσεις, εργασίες, ασκήσεις όπου θεωρία και πράξη συνυπάρχουν αρμονικά.

Κάθε μάθημα συνοδεύεται από σαφείς οδηγίες που βοηθούν στην κατανόηση της μουσικής ιστορίας, στην εκμάθηση της μουσικής θεωρίας και σημαντικών μουσικών εννοιών.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν εύκολες μελωδίες στο πιάνο ώστε να εφαρμόζουν στην πράξη όσα μαθαίνουν και να απολαμβάνουν τη μουσική ερμηνεύοντας.

Στη διάρκεια των μαθημάτων

Ακούμε μουσική
Διαβάζουμε μουσική
Γράφουμε μουσική
Παίζουμε μουσική

Ανακαλύπτουμε τους μεγάλους κλασικούς, το έργο τους και περιηγούμαστε στην εποχή και την χώρα που έζησαν.

Μαθαίνουμε να προσεγγίζουμε τη μουσική με το μυαλό
Μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε τις αισθήσεις.

Τι προσφέρει το σεμινάριο

Γνώση
Εμπειρία
Πράξη
Νέες παρέες

H musicArte είναι μια μεγάλη παρέα που τη συνδέει η αγάπη για την κλασική μουσική. Εκτός του σεμιναρίου οργανώνουμε επισκέψεις σε μουσικούς χώρους, συζητήσεις και άλλες δράσεις στις οποίες συμμετέχουν παλιοί μαθητές των σεμιναρίων μας.

Με αυτό τον τρόπο οι μουσικές δραστηριότητες αποτελούν μια ευχάριστη, δημιουργική, ομαδική εμπειρία με πλούσια μάθηση που διεγείρει το μυαλό και τη φαντασία και αποτελεί μια μουσική -εκπαιδευτική πρόταση.

Πότε πραγματοποιούνται

Κάθε φθινόπωρο και άνοιξη

Διάρκεια προγράμματος

Οκτώ τετράωρα μαθήματα, τριάντα δυο (32) ώρες διδασκαλίας

Ημέρα και ώρα μαθημάτων

Σάββατο 10.00-14.00

Πότε ξεκινούν τα επόμενα

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Αναλυτικά οι ημερομηνίες
15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6, 19/6, 26/6, 3/7

Κόστος συμμετοχής
290 ευρώ

Για εμάς στην musicArte το να ανακαλύψεις τη κλασική μουσική είναι μια ατομική αλλά και ομαδική υπόθεση που χαρίζει χαρά, ευχαρίστηση, αισιοδοξία κι ελπίδα!

Εν κατακλείδι

Πρόκειται για 8 τετράωρες συναντήσεις με στόχο την απόκτηση γενικών γνώσεων και εμπειριών σχετικά με την κλασική μουσική και τα εργαλεία που αυτή χρησιμοποιεί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και προσωπική επικοινωνία-καθοδήγηση όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σεμινάριο & Covid-19

Παρέχεται πλήρης εκπαιδευτική υποστήριξη διά ζώσης ή online, ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες της περιόδου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε κάθε περίπτωση.

Περισσότερες πληροφορίες
https://www.musicarte.gr/
https://bit.ly/3pTiq5i

Στοιχεία επικοινωνίας

2109755173
musicarte.education@gmail.com

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης