Σεπτέμβριος στον Κήπο με κλασική μουσική - «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016, 13:16
Σεπτέμβριος στον Κήπο με κλασική μουσική - «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του»
Ο επίλογος των φετινών συναυλιών κλασικής μουσικής στον Κήπο ανήκει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956), ετοίμασε για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 20.30) το αφιέρωμα «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του» που επικεντρώνεται στον Κουρτ Βάιλ (1900-1950) και στον Χανς Άισλερ (1898-1962), τους δύο μεγάλους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά ο σπουδαίος γερμανός δραματουργός και σκηνοθέτης. Θα ακουστούν ορχηστρικά έργα αλλά και τραγούδια που θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Μάιρα Μηλολιδάκη και ο τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης.

Μαζί τους, ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης.

Την ΚΟΑ διευθύνει ο Στάθης Σούλης.

H συναυλία αποτελεί μέρος της σπονδυλωτής Δράσης «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 κατά το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει τη Σουίτα από την όπερα Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ, τη Σουίτα από την Όπερα της πεντάρας καθώς και τραγούδια από το ίδιο έργο,
αποσπάσματα από τα έργα Ηappy End και Βερολινέζικο ρέκβιεμ και συνθέσεις για φωνή και πιάνο του Κουρτ Βάιλ. Η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει επίσης τη Μικρή συμφωνία του Χανς Άισλερ και αποσπάσματα από τις Χολλυγουντιανές ελεγείες του ίδιου συνθέτη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Κουρτ Βάιλ που έχουν πει κατά καιρούς σημαντικές καλλιτέχνιδες όπως η Λόττε Λένυα, η Τερέζα Στράτας ή η Ούτε Λέμπερ: το «September Song» (στίχοι Μάξουελ Άντερσον), το «Youkali» (στίχοι Ροζέ Φερναί) και το «Surabaya Johnny» (στίχοι Μπέρτολτ Μπρεχτ).

Mε την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Συμπαραγωγή ΜΜΑ και ΚΟΑ.

Προπώληση εισιτηρίων: 12 ευρώ

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 14 ευρώ.

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 8.30 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλ: 210 72 82 333

www.megaron.gr
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 14:27