Συναυλία Αλληλεγγύης για τον Αντώνη Τουρκογιώργη, τον θρυλικό τραγουδιστή των Socrates

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, 19:15
Συναυλία Αλληλεγγύης για τον Αντώνη Τουρκογιώργη, τον θρυλικό τραγουδιστή των Socrates
Συναυλία αλληλεγγύης για τον Αντώνη Τουρκογιώργη θα δοθεί την 1η Οκτωβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών τραγουδιστών.

Οι νέοι από τις γειτονιές δεν ήξεραν καλά-καλά αγγλικά, δεν είχανε ταξιδέψει έξω από την Ελλάδα, δεν είχανε λεφτά για να πάνε σε ωδεία, αλλά είχανε μια μεγάλη εσωτερική ανάγκη που τους ωθούσε να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν ψηλά και ελεύθερα! Κόντρα στη στρατιωτική δικτατορία που προσπαθούσε να βάλει την επιθυμία για ζωή σε γύψο, την αστυνομία που κυνηγούσε όσους είχανε μακριά μαλλιά, τη λογοκρισία που έκοβε τα τραγούδια και τις ταινίες που αγαπούσε η νεολαία και τις εφημερίδες που περιγελούσαν κάθε έναν που άφηνε φαβορίτες και κάθε μία που φορούσε μίνι φούστα!

Μέσα απ’ αυτήν τη ζύμωση, την ανησυχία, τον πόθο, την ανακατωσούρα και την αντίδραση γεννήθηκε και φούντωσε το ελληνικό ροκ. Αυτοσχέδιοι μουσικοί και αμούστακοι ακροατές δημιούργησαν ένα ρεύμα που ένωνε τα παιδιά της Ελλάδας με τα παιδιά όλου του κόσμου. Με κιθάρες, τύμπανα και φωνές που έμοιαζαν άλλοτε με ύμνους κι άλλοτε με κραυγές!Σ’ αυτήν την έκρηξη, ένα συγκρότημα με το πρωτότυπο όνομα Socrates drank the conium ανέβασε τα ντεσιμπέλ στα άκρα και έβαλε φωτιά στα μυαλά των αγοριών και των κοριτσιών που πλημμύριζαν τις αίθουσες των κινηματογράφων στα περίφημα κυριακάτικα πρωινά. Με τη φωνή του Αντώνη Τουρκογιώργη, δυνατή και οργισμένη, ο ηλεκτρισμός διαπερνούσε τις νεανικές ψυχές και άφηνε όλες τις φαντασίες να ταξιδέψουν!

Οι αναμνήσεις ρίζωσαν και η ιστορία γράφτηκε με αγάπη και νοσταλγία, αλλά τώρα χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε την αλληλεγγύη μας. Να σταθούμε στον Αντώνη που έχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Γι’ αυτό τον σκοπό, πολλοί καλλιτέχνες, μουσικοί, συνθέτες και τραγουδιστές, απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού, δηλώνουν την παρουσία τους σε μια ξεχωριστή γιορτή μουσικής, καλώντας φίλες και φίλους, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, να γεμίσουν το Κηποθέατρο Παπάγου, για να συμπαρασταθούμε όλοι μαζί στον τραγουδιστή των Socrates που δίνει τώρα ένα άλλο δύσκολο αγώνα.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Βιτάλη Ελένη
Γερμανός Βαγγέλης
Γλυκερία
Δάντης Χρήστος
Ζιώγαλας Νίκος
Ζουγανέλη Ελεονώρα
Ζουγανέλης Γιάννης
Θηβαίος Χρήστος
Κυριαζής Χρήστος
Μαχαιρίτσας Λαυρέντης
Μπίγαλης Κώστας
Παπαδόπουλος Λάκης
Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Τουρκογιώργης Άκης & The Blue Airways
Τουρνάς Κώστας

Κείμενα – παρουσίαση: Αλμπέρτο Εσκενάζη
Προλογίζει ο Στέλιος Ελληνιάδης
Καλλιτεχνικη διεύθυνση: Στέλιος ΦωτιάδηςΚηποθέατρο Παπάγου

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 €

Προπώληση: 10 €
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, 19:25