Συναυλία για τα 91α γενέθλιά του Μίκη Θεοδωράκη με την Πέγκυ Ζήνα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016, 15:07
Συναυλία για τα 91α γενέθλιά του Μίκη Θεοδωράκη  με την Πέγκυ Ζήνα
Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης του πανελληνίου και της οικουμένης, συμπληρώνει ενενηνταένα χρόνια ζωής. Και στην Τρίπολη, την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Άρεως διοργανώνεται μεγάλη γιορτή - συναυλία για τα γενέθλιά του με την Πέγκυ Ζήνα να ερμηνεύει αξέχαστες επιτυχίες του Έλληνα δημιουργού.Ο Μίκης Θεοδωράκης, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1925 στη Χίο από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά.

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια λατρεμένα, από την απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του, φορτισμένα με μνήμες.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση, εκδήλωση σεβασμού και αγάπης συνάμα, είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει σπάνιες στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όσους θελήσουν να παρευρεθούν και να συνεορτάσουν τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη γιορταστική εκδήλωση μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και την Πέγκυ Ζήνα, θα πάρουν μέρος οι τραγουδιστές:

Παναγιώτης Πετράκης και Παναγιώτης Καραδημήτρης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι Επίτιμο Μέλος της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας
και  Ιδρυτικό Μέλος του Διεθνους Δικτύου Αρκαδίας.

Η Πέγκυ Ζήνα ερμηνεύει Θεοδωράκη...

Η Πέγκυ Ζήνα, αναμετράται για πρώτη φορά με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια της εποχής μας, ξεκίνησε την καριέρα της με το ελαφρύ και στη συνέχεια λαϊκό ελληνικό τραγούδι και δημιούργησε το δικό της πιστό και φανατικό κοινό. Τράβηξε ωστόσο την προσοχή για την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της. Το ήθος και η ταπεινότητα της παραπέμπουν στη σεμνότητα αγαπημένων λαϊκών φωνών της παλιάς γενιάς.

Η συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο, ο οποίος διέκρινε το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής της και συνέπραξε επί δύο χρόνια μαζί της, αποτελεί σταθμό στην καριέρα της.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τη δεκαετία του '60, μετέφερε με τα τραγούδια του στον ελληνικό λαό την ακτινοβολία της ελληνικής ποίησης, επιστρατεύοντας φωνές θρυλικών λαϊκών τραγουδιστών όπως του Μπιθικώτση και του Καζαντζίδη,  συνδυάζοντας με τόλμη εξαίσιους συμφωνικούς με λαϊκούς μουσικούς χρωματισμούς, σε μια εποχή που αυτό θεωρείτο αδιανόητο.

Η Πέγκυ Ζήνα επιθυμούσε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.  Ο συνθέτης δέχτηκε μ´ευχαρίστηση την πρότασή της και σε συνάντησή τους επισφράγισε τη συνεργασία της με την Ορχήστρα που φέρει το όνομά του!

Η γνωστή τραγουδίστρια μελετάει το τελευταίο διάστημα τα τραγούδια με μεγάλη προσήλωση υπό την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του συνθέτη και ιδρύτριας της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», αλλά και του ίδιου του συνθέτη, ώστε να αποδώσει με ακρίβεια κι ευαισθησία το ύφος του περίτεχνου έργου.Τελικά τα έργα τέχνης τα δικαιώνει μόνο ο χρόνος και η αποδοχή του κοινού.

Ας περιμένουμε λοιπόν την ερμηνεία μιας τραγουδίστριας της νέας γενιάς ευρείας αποδοχής, σε αριστουργηματικές και απαιτητικές μελωδίες.

Η δύναμη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη μεταμορφώνει ολόκληρη την κοινωνία μας, εισχωρεί και διαποτίζει το μεδούλι του λαού, με μουσικές εξαίσιες και ουμανιστικές αξίες.

Την Πέγκυ Ζήνα πλαισιώνουν ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης, ο Παναγιώτης Καραδημήτρης λαϊκός τραγουδιστής από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι όλοι τους στενοί συνεργάτες της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με την οποία θα συμπράξει η Πέγκυ Ζήνα.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με πρώτο σταθμό  την παραλία Βραχατίου, ακολουθούν η Τρίπολη, η Αρχαία Ολυμπία (Μακρίσια) την Παρασκευή 5 Αυγούστου, τα Γιάννενα γενέτειρα της Πέγκυς Ζήνα και άλλες ακόμη.

Ο κύκλος των συναυλιών θα κλείσει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016, 15:07