«Το καλοκαίρι σας γίνεται όλο και πιο καλύτερο, γιατί ο Έλληνας συνθέτης Yanni επιστρέφει στην Αίγυπτο!». Με φράσεις σαν και αυτή, της ιστοσελίδας Sada El Balad, ο αιγυπτιακός Τύπος αναγγέλλει ως μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την Χώρα του Νείλου, τη συναυλία που πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 26 Ιουλίου, κοντά στην Αλεξάνδρεια, ο ελληνικής καταγωγής μουσικοσυνθέτης Yanni, Γιάννης Χρυσομάλλης.

Ο Έλληνας συνθέτης θα εμφανιστεί στο παραθαλάσσιο θέρετρο «Mountain View North Coast», κοντά στην πόλη της Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας, σε μία παράσταση με τίτλο «Ο Γιάννης στη θάλασσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» γράφει ότι «ο γνωστός Έλληνας μουσικός Yanni θα εμφανιστεί στην Αίγυπτο για δεύτερη φορά, καθώς η πρώτη ήταν πριν από δύο χρόνια στο Κάιρο, στις Πυραμίδες της Γκίζας».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Έλληνας συνθέτης γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1954 στην Καλαμάτα, μετακόμισε σύντομα στις ΗΠΑ για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο του εθνικού πρωταθλητή κολύμβησης της Ελλάδας, παίρνοντας αργότερα πτυχίο στην κλινική ψυχολογία και μεταβαίνοντας τελικά στη μουσική από το 1977.

Η εφημερίδα «Egypt Independent» τονίζει με τη σειρά της ότι ο Yanni έλαβε διεθνή αναγνώριση με την παραγωγή συναυλιών σε ιστορικά μνημεία ανά τον κόσμο, όπως «η συναρπαστική συναυλία του στην Ακρόπολη, που απέσπασε το δεύτερο καλύτερο μουσικό συναυλιακό βίντεο όλων των εποχών», καθώς επίσης στο Ινδικό Taj Mahal, την απαγορευμένη πόλη της Κίνας, το Burj Khalifa των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Κρεμλίνο της Ρωσίας, το κάστρο El Morro του Πουέρτο Ρίκο, την αρχαία πόλη Byblos του Λιβάνου, το ρωμαϊκό θέατρο της Καρχηδόνας της Τυνησίας, το Κάστρο του Αμμάν και άλλες κορυφαίες παγκόσμιες πολιτιστικές τοποθεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αιγυπτιακός Τύπος σημειώνει, επίσης, ότι «ο Yanni έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε πέντε ηπείρους, με πωλήσεις άνω των 25 εκατομμυρίων αντιτύπων».

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 
 
 
 
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης