Σε απευθείας σύνδεση με την Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤHD θα μεταδώσουν τους δύο ημιτελικούς της Eurovision που θα διεξαχθούν την Τρίτη 8 και την Πέμπτη 10 Μαΐου, καθώς και τον τελικό του διαγωνισμού το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 10 το βράδυ.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 14η θέση του πρώτου ημιτελικού με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου» σε μουσική και στίχους Γιάννας Τερζή, Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής έχει η Chali Jennings.

Στο σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Τη μεγάλη βραδιά του τελικού, η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς, έχει ως εξής:

1ος ημιτελικός, Τρίτη 8 Μαΐου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισλανδία
3. Αλβανία
4. Βέλγιο
5. Τσεχία
6. Λιθουανία
7. Ισραήλ
8. Λευκορωσία
9. Εσθονία
10. Βουλγαρία
11. πΓΔΜ
12. Κροατία
13. Αυστρία
14. Ελλάδα
15. Φινλανδία
16. Αρμενία
17. Ελβετία
18. Ιρλανδία
19. Κύπρος

2ος ημιτελικός, Πέμπτη 10 Μαΐου

1. Νορβηγία
2. Ρουμανία
3. Σερβία
4. Σαν Μαρίνο
5. Δανία
6. Ρωσία
7. Μολδαβία
8. Ολλανδία
9. Αυστραλία
10. Γεωργία
11. Πολωνία
12. Μάλτα
13. Ουγγαρία
14. Λετονία
15. Σουηδία
16. Μαυροβούνιο
17. Σλοβενία
18. Ουκρανία

Στους δύο ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο (A΄ ημιτελικός), Γαλλία, Γερμανία Ιταλία (Β΄ ημιτελικός), καθώς και της διοργανώτριας χώρας Πορτογαλίας (Α΄ ημιτελικός), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision.

Στον Τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – οι «Big Five» και η διοργανώτρια Πορτογαλία.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης