Ο Stormzy προέτρεψε τη μουσική βιομηχανία «να μην χρησιμοποιεί τη διαφορετικότητα απλώς ως σύνθημα» στην ομιλία του στην τελετή απονομής των Ανεξάρτητων Μουσικών Βραβείων – AIM Awards, στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός ράπερ ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Διαφορετικότητας στην εκδήλωση σε ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών του να «εξισορροπήσει τις ανισότητες» μέσω του Merky Foundation και του εκδοτικού του οίκου, #Merky Books.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο ράπερ είπε ότι είναι ευγνώμων για το βραβείο και τόνισε ότι η ομάδα του καθοδηγείται από την αγάπη, ότι όλα τα μέλη της τους έχουν τους ίδιους στόχους και παράγουν θετικό έργο.

 «Προτρέπω όλους στην αίθουσα σήμερα να μην χρησιμοποιούν τη διαφορετικότητα απλώς ως σύνθημα. Σε όποια θέση κι αν βρίσκεστε… επιτρέψτε η διαφορετικότητα να είναι ένας κινητήριος παράγοντας και όχι απλώς να τη βλέπετε ως ποσόστωση ή σαν κουτάκι που τσεκάρετε με Χ».

Ο Stormzy κάλεσε τα πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας να «βλέπουν πραγματικά την αξία» του να αγκαλιάζεις ένα ευρύ φάσμα φωνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 86% των μαύρων μουσικών δήλωσαν ότι συνάντησαν εμπόδια στην εξέλιξη της καριέρας τους, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση Black Lives In Music τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Ίδρυμα Merky του Stormzy έχει χορηγήσει δέκα εκατομμύρια αγγλικές λίρες σε διάστημα δέκα ετών σε οργανισμούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις που «δεσμεύονται να αγωνιστούν για τη φυλετική ισότητα, τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και την ενδυνάμωση των μαύρων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

 

   .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης