Μας έχει συνηθίσει σε χαρακτηριστικές πειραματικές performances επί σκηνής. Αυτή τη φορά ο Larry Gus μοιράζεται μυστικά, συμβουλές και τεχνικές μεθόδους γύρω από τη δημιουργία μουσικής σε ένα απογευματινό Studio Science στο Μουσείο Μπενάκη, από το Red Bull Music Academy. Στη συνέχεια ακολουθεί live act.

Θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας στις μέρες μας, έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς παραγωγούς και εμφανίσεις σε stages του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εργαλεία τις εμπειρίες του αλλά και ένα μοναδικό στιλ που τον έχει κάνει να ξεχωρίσει τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, ο Larry Gus δίνει ραντεβού με τη νέα γενιά μουσικών που πειραματίζεται γύρω από διαφορετικά μουσικά είδη, συνθέσεις και samples, σε ένα Studio Science με περιορισμένες θέσεις, στο φουαγιέ του Μουσείου Μπενάκη, την Παρασκευή, 10 Μαρτίου από τις 19.00 έως τις 21.00.

Έχοντας τον εξοπλισμό του, ο Έλληνας καλλιτέχνης της DFA Records, θα δείξει μεθόδους, θα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα μοιραστεί εμπειρίες-σταθμούς από την έως τώρα πορεία του, όπως τη συμμετοχή του στο Red Bull Music Academy του Τόκιο το 2014. Αμέσως μετά, στις 21.30, ο Larry Gus θα περάσει από τη θεωρία στην πράξη με ένα open σε όλους live act σε ένα ασυνήθιστο –ακόμα και για εκείνον- venue.

Αν θέλεις να είσαι ένας από τους τυχερούς που θα συμμετάσχουν στο Studio Science του Larry Gus, συμπλήρωσε τη φόρμα με τα στοιχεία σου εδώ. Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να είσαι εκεί, το Red Bull Music Academy θα βιντεοσκοπήσει το session ως μέρος του Studio Science series, όπως έχει κάνει και με άλλους καλλιτέχνες, όπως με τους Four Tet, Dorian Concept και Suzanne Ciani.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολούθησε εδώ το Studio Science του Four Tet και μείνε συντονισμένος για το αντίστοιχο βίντεο του Larry Gus λίγο μετά το session.

Σχετικά με το Red Bull Music Academy

Το Red Bull Music Academy είναι ένα παγκόσμιο μουσικό ίδρυμα που έχει στόχο την προώθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Γιορτάζει τη μουσική, την κουλτούρα της και τα υπέροχα μυαλά πίσω από αυτήν. Η Ακαδημία φέρνει κοντά θρυλικούς μουσικούς και αναδεικνύει νέα ταλέντα από το 1998 σε πόλεις, όπως το Βερολίνο, το Κέιπ Τάουν, η Μελβούρνη, η Βαρκελώνη, το Σάο Πάολο, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Τόκιο. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός της παλιάς εμπειρίας με τους νέους ήχους είναι η κινητήριος δύναμη της Ακαδημίας και των κατορθωμάτων της.

Περισσότερες από 1.500 μουσικές αυθεντίες έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια στο Red Bull Music Academy. Η λίστα των παλιών ομιλητών περιλαμβάνει τους Giorgio Moroder, Chuck D, Steve Reich, Sly & Robbie, Bernie Worrell, Mark Ronson, M.I.A., Q-Tip, Hot Chip, MF Doom, Ryuichi Sakamoto, RZA, Stephen O’Malley, Gilberto Gil αλλά και πρωτοποριακούς συνθέτες όπως οι Bob Moog, Tom Oberheim, Don Buchla, Roger Linn και Dave Smith, μεταξύ άλλων.

Πολλοί παλιοί συμμετέχοντες της Ακαδημίας εξελίχθηκαν σε κυρίαρχες φιγούρες της σκηνής τους, όπως ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, Flying Lotus, ο Hudson Mohawke, Σκοτσέζος παραγωγός πίσω από τα beats των Drake και Kanye West, η Ρωσίδα DJ και παραγωγός Nina Kraviz και ο τραγουδιστής της soul από το Λος Άντζελες, Aloe Blacc.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Red Bull Music Academy και πρόσβαση σε χιλιάδες βίντεο από ομιλίες, μίξεις, αποκλειστικά κομμάτια και συνεντεύξεις, επισκεφθείτε το daily.redbullmusicacademy.com και ακολουθήστε @RBMA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης