Αναΐς Βάθη ανταπόκριση από Γαλλία

Ο εικοσιπεντάχρονος Supernova ή αλλιώς Martin Geunens όπως και είναι το κανονικό του όνομα γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες. Ανακάλυψε το beatbox τελείως τυχαία όταν μια μέρα αυτός και οι φίλοι του έκαναν περίεργους ήχους με το στόμα τους στο βαγόνι ενός μετρό, όταν κάποιος πλησίασε και τους είπε πως αυτό που κάνουν λέγεται beatbox. Από εκείνη την ημέρα το beatbox έγινε το νόημα της ζωής του νεαρού καλλιτέχνη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2013 έως σήμερα ο Supernova έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς beatbox σε Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Βουλγαρία και Λουξεμβούργο. Ο νεαρός καλλιτέχνης είναι ενεργό μέλος της διεθνούς κοινότητας Beatbox και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες στο είδος του ανά την Ευρώπη.

Υπήρξε καλεσμένος ως κριτής σε πολλά διεθνή Battles όπως το Ολλανδικό πρωτάθλημα beatbox το 2017. Επίσης υπήρξε διοργανωτής πολλών επιτυχημένων φεστιβάλ όπως το Fricaworld Beatbox Battle το 2015. Ο Supernova είναι ενεργός σε όλα τα μέσα μαζικής δικτύωσης για να είναι σε άμεση επαφή με όλους τους fan του αλλά και τους λάτρεις της τέχνης που υπηρετεί. Τα πιο δημοφιλή του βίντεο με χιλιάδες ακόλουθους φιλοξενούνται σε δύο δημοφιλή κανάλια στο youtube όπως Swissbeatbox και Belgian Beatbox Session (BBS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός των άλλον ο Supernova αποτελεί πρόεδρος της του οργανισμού Belgian Beatbox Session όπου αυτή τη χρονιά διοργανώνει το Βελγικό Πρωτάθλημα Beatbox για να αποστείλουν τον επόμενο εκπρόσωπο του Βελγίου στον διεθνές Πρωτάθλημα Beatbox όπου θα διεξαγχθεί στην Πολωνία τον Απρίλιο του 2020.  

Η Supernova χρησιμοποιεί beatbox για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους!

Ο καλλιτέχνης, μετά τις σπουδές του ως ειδικός εκπαιδευτικός, χρησιμοποιεί το beatbox για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους. Η διατριβή του αφορούσε την «ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσω της τέχνης του beatbox». Πολύ συχνά διοργανώνει εργαστήρια beatbox χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές για την ενίσχυση της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων. Έχει ήδη δώσει μαθήματα σε πολλές γνωστές βελγικές ενώσεις και πολιτιστικά κέντρα όπως Jeunesses Musicales, Bozart, Ecole des Pagodes, Fedasil Jodoigne, Internat du chant d’oiseau, De Zandloperk και Lezart urbains ASBL.

Νικητής του What’s Up Φεστιβάλ Βρυξελλών 2019

Η Supernova είναι ο νικητής πολλών beatbox battles στο παρελθόν. Φέτος για άλλη μια φορά κέρδισε την πρώτη θέση του beatbox battle του Φεστιβάλ What’s Up Βρυξελλών. Τo What’s Up Φεστιβάλ των Βρυξελλών είναι ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο στην πόλη των Βρυξελλών και προάγει τον αστικό πολιτισμό ενώ αναμιγνύει μουσική, χορό, μόδα και φαγητό.

Middle School Project

Οι Middle School είναι μια συνεργασία μεταξύ δύο επαγγελματιών beatboxers, Martin Geunens και Tim Vandroogenbroek, αντίστοιχα γνωστοί ως Supernova Beatbox και FootboxG. Ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 2016, όταν ο Supernova ανέλαβε τον FootboxG για να τον βοηθήσει να αναπτύξει τις ικανότητές του στο beatbox. Ο Supernova, ο οποίος ήταν ήδη καθιερωμένος στη διεθνή σκηνή του beatbox, μπόρεσε να βελτιώσει τις μεθόδους του συνεργάτη του και να τον βοηθήσει να ανοίξει την πόρτα διεθνών σκηνών. Από το 2018, ο Supernova και το FootboxG είναι ένα αδιάσπαστο δίδυμο που διαπρέπει στα μεγαλύτερα διεθνή beatbox battles.

 Supernova Beatbox και FootboxG
 
Το 2018, μπήκαν στην πρώτη τους μάχη στην κατηγορία «Tag Team», αλλά όχι απλά οποιαδήποτε μάχη: το Βελγικό πρωτάθλημα beatbox 2018! Βρέθηκαν πρωταθλητές της Βελγικής Ομάδας χάρη σε μια αδιαμφισβήτητη νίκη. Στη συνέχεια πήγαν για να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 στο Βερολίνο. Τον επόμενο χρόνο, κέρδισαν συμμετοχή στη μάχη Grand Beatbox Battle 2019 (μια εκδήλωση της Swissbeatbox), χάρη σε ένα video qualification του διαδικτύου, το οποίο τους προσέφερε απευθείας τη θέση των παγκόσμιων πρωταθλητών GBB 2019 . Αυτό το αποτέλεσμα τους έφερε τόσο μεγαλύτερη αναγνώριση στην beatbox κοινότητα όσο και σε μεγάλα φεστιβάλ στο Βέλγιο, όπως:

2019 Γαλλικό φεστιβάλ κινηματογράφου Namur (Βέλγιο)

2019 Feux de la Saint-Jean, Mons (Βέλγιο)

2019 Φεστιβάλ Fissa, Denderleeuw (Βέλγιο)

Αυτήν τη στιγμή κάνουν ατελείωτες ώρες πρόβα για να εκπροσωπήσουν το Βέλγιο στους πιο διάσημους διαγωνισμούς beatbox παγκοσμίως, προσφέροντας παράλληλα ένα καινοτόμο show για τα φεστιβάλ που θα ακολουθήσουν …

 Φωτογράφος  Ammar Dafri

Ποια είναι τα πιο αξιομνημόνευτα φεστιβάλ στα  οποία έχεις συμμετάσχει στο παρελθόν;

Σίγουρα το Βελγικό Πρωτάθλημα Beatbox, επειδή αυτό ήταν το γεγονός που με βράβευσε ως πρωταθλητή στη χώρα μου. Επίσης πραγματικά λάτρεψα να λάβω μέρος στο Masterboard Beatbox στο Plovdiv της Βουλγαρίας. Συμμετέχω κάθε χρόνο στα γαλλικά και στα ολλανδικά πρωταθλήματα beatbox από το 2013 και κάθε χρόνο καλωσορίζομαι ως καλλιτέχνης. Ένα άλλο τεράστιο γεγονός είναι to Big Beatbox Battle, όπου συμμετείχα το 2018 στη Βαρσοβία. Πέραν των battles είχα την τύχη να συμμετέχω σε μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ όπως «Les Ardentes» στη Λιέγη το 2019, το Φεστιβάλ LZU #HumanTraffic στις Βρυξέλλες το 2019, το Feux de la Saint-Jean στο Mons το 2019 και το Festival Roads στην Ορλεάνη της Γαλλίας το 2019.

Πώς μπορεί η τέχνη του beatbox να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους;

Η τέχνη μας μπορεί να είναι χρήσιμη για αρκετά πράγματα, επειδή έχουμε ταυτόχρονα τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε κάνοντας ένα άθλημα ή ένα μουσικό όργανο. Εκτός αυτού, επέλεξα να δουλέψω με το κομμάτι της αυτοπεποίθησης, τη δυναμική της ομάδας, την εμπιστοσύνη που έχει κάποιος στις δικές του δεξιότητες.

Η τέχνη του beatbox έχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα. Τα βραχυπρόθεσμα οφέλη συνδέονται με την πρακτική (πειθαρχία, cardio, ομαδική αποδοχή, μουσική γνώση κλπ.) Τα μακροπρόθεσμα οφέλη μπορεί να είναι πολλά περισσότερα, για παράδειγμα γνωρίζω πολλούς ανθρώπους όπου απλώς με το πάθος τους για το beatbox βρήκαν έναν νόημα στη ζωή τους, γιατί μόνο όταν βρίσκουμε αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, μόνο τότε μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες της ζωής και να βρούμε τη δική μας πορεία.

Σύμφωνα με εσένα, πώς βλέπεις την εξέλιξη του beatbox στο μέλλον;

Νομίζω ότι πρόκειται να γίνει ένα αναγνωρισμένο μουσικό στυλ επειδή προς το παρόν οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να ορίσουν τον beatbox (ως όργανο, ως τεχνική κλπ). Οι άνθρωποι αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι το beatbox δεν είναι μόνο ένας ρυθμός που παράγεται από το στόμα αλλά μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και μουσικά όργανα. Ο κόσμος συνειδητοποιεί τις ατελείωτες δυνατότητες που το beatbox μπορεί να προσφέρει στη μουσική.

Πιστεύεις ότι το beatbox πρέπει να προωθηθεί περισσότερο από τα πολιτιστικά ιδρύματα;

Φυσικά και ναι! Το beatbox προέρχεται από το ρεύμα του Hip Hop, το οποίο ήδη προωθείται από τους πολιτιστικούς θεσμούς, ο μόνος λόγος για τον οποίο το beatbox δεν είναι τόσο προωθημένο προς το παρόν είναι το γεγονός ότι είναι ακόμα πρόσφατο. Δεν το γνωρίζουν στην πραγματικότητα πολλοί άνθρωποι. Νομίζω ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο τα πολιτιστικά ιδρύματα θα πρέπει να προωθούν περισσότερο το beatbox είναι το γεγονός ότι αποτελεί ένα εκπαιδευτικό καινοτόμο εργαλείο που μπορεί να ενισχύσει την ομαδική εργασία αν το συγκρίνεις με το hip hop ή ακόμα και με οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο. To ομαδικό beatbox βοηθά στην ενίσχυση της αυτοσυγκέντρωσης, της αίσθησης του ρυθμού και βελτιώνει την αναπνοή μας αλλά και τη φυσική μας κατάσταση.

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

Αρχικά με καλλιτέχνες των Βρυξελλών όπως ο «Le 77», «L’or du commun», «Zwangere Guy» και «Caballero et Jean Jass».  Θα ήταν τρελό αν μπορέσω να φτάσω να έχω συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Lomepal, Orelsan, Flume, Lorenzo, Roméo Elvis αλλά αν με ρωτάς με ποιον μεγάλο καλλιτέχνη ονειρευόμουν από πάντα να έχω κάποια συνεργασία αυτός είναι ο Kendrick Lamar.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Πώς οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου;

Ολοκληρώνω το άλμπουμ μου σύντομα, πρόκειται να αποτελείται από beatbox, rap, τραγούδι, όργανα και πολλές εκπλήξεις. Εκτός αυτού τρέχω το BBS και τις δραστηριότητές του και συνεχίζω να δίνω shows με τον συνεργάτη μου FootboxG (Middle School).

Οι άνθρωποι μπορούν πάντα να επικοινωνούν μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook ή το instagram ή ακόμα και το YouTube και πάντα δίνω μια απάντηση. Αλλά όσον αφορά τις κρατήσεις και τις επαγγελματικές συμφωνίες, μπορείτε να βρείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του manager μου στις περιγραφές μου στα μέσα μαζικής δικτύωσης.

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης