Οι Γέφυρες Πολιτισμών, ένας από τους βασικούς άξονες εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες, φιλοξενούν, αυτό τον Ιανουάριο, μια ακόμη συναυλία που εξερευνά τα μουσικά μονοπάτια Ανατολής και Δύσης.

Έτσι, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται το συγκρότημα «Τα κορίτσια του Νείλου-Banat El Nile Band» (μουσική διεύθυνση: Nervatte Mohamed Rifaat Garanah). Η εμφάνιση του γυναικείου μουσικού σχήματος στο Μέγαρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tη Σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Τα κορίτσια του Νείλου προσεγγίζουν με ανανεωτική ματιά μια σπουδαία παράδοση που ανέδειξε στο παρελθόν μεγάλες τραγουδίστριες όπως η Ουμ Καλσούμ. Με τις φωνές τους – και με όργανα όπως το κανονάκι, το ούτι, το ρεκ ή το νέι, αλλά και η άρπα, τα βιολιά, τα τσέλα, το κοντραμπάσο ή η μαρίμπα –, τα μέλη της ομάδας, καθηγητές και απόφοιτοι του Ανώτατου Αραβικού Μουσικού Ινστιτούτου, μας ταξιδεύουν με τον δικό τους τρόπο, μέσα από ορχηστρικά κομμάτια αλλά και μέσα από τραγούδια, στους δρόμους της κλασικής αραβικής παράδοσης αλλά και σε έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για το συγκρότημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κορίτσια του Νείλου έχουν εμφανιστεί σε πολλές χώρες. Έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, όπως το Φεστιβάλ Ουμ Καλσούμ στο Λονδίνο, σε ειδικές εκδηλώσεις των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι, στο Κατάρ, στο Μπαχρέϊν και αλλού.



Tα κορίτσια του Νείλου-Banat El Nile Band

Wesam Mahmoud Osman Fayed, Amany Ahmed, Nabil Elsayed Ghonein, Sara Hassan Saleh Ahmed, Elbataty, Shereen Adel Azmy Tawfik, Amira Gaml Hafez Shehata, Doaa Adnan Mohamed Kotb, Abeer Amin, Ramadan Elteleb, Yasmin Mohamed Sameh Mohamed, Abdelmenem Alharby, Noha Adel Moustaffa Elsaqqa, Saadat Fouad Aly Moussa

Μουσική διεύθυνση Nervatte Mohamed Rifaat Garanah

Τιμές εισιτηρίων:

10 € (Ζώνη Β΄), 15 € (Ζώνη Α΄)
Ειδικές τιμές: 4 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6 € (65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης