«Ταγκό & Tango» από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

«Ταγκό & Tango» από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τους PLAZA ENSEMBLE σε μια συναυλία με τίτλο: «Ταγκό & Tango» την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 21:00.

Η συναυλία αυτή αποτελεί ένα αφιέρωμα στο tango, τον γεμάτο ενέργεια και πάθος χορό που γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις αρχές του 20ού αιώνα και που κατέκτησε όλο τον κόσμο, συνεχώς εξελισσόμενο μουσικά και προσαρμοζόμενο κοινωνικά και αισθητικά στον τόπο και στην ιδιοσυγκρασία του κοινού που το φιλοξενούσε. Η συναυλία επιχειρεί να παρουσιάσει ένα πανόραμα του tango και των εκφάνσεών του, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εμβληματική μορφή του Astor Piazzolla και στη μουσική του.

To πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έξι οργανικά tango (Milonga del Angel, La Muerte del Angel, Ressurection del Angel, Adios Nonino, Concierto para quinteto, Regreso al amor-Vuelvo al sur) του Astor Piazzolla, του δημιουργού και σημαντικότερου εκπροσώπου του αργεντίνικου Nuevo Tango. Παράλληλα όμως, περιλαμβάνει και έργα συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα (των Kurt Weill, Zbigniew Preisner, Alfred Schnittke και Κώστα Τσούγκρα) που είναι επηρεασμένα ή εμπνευσμένα από το τάγκο, όπως επίσης και κλασικό tango (του Carlos Gardel) και ελληνικό τραγούδι σε ρυθμό ταγκό (του Κώστα Γιαννίδη).

Το Plaza Ensemble αποτελείται από τους:

Θανάση Μπιλιλή (πιάνο), Κώστα Τσούγκρα (ακορντεόν),
Άκη Αρχοντή (βιολί) και Γιάννη Πολυμενέρη (κοντραμπάσο).

Συμμετέχει φιλικά η μετζο-σοπράνο Δήμητρα Αθανασάτου.


 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, 08:55