Ο τενόρος Στεφάν Σενεσάλ δίνει καθημερινά συναυλίες από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Παρίσι, θέλοντας να αναπτερώσει το ηθικό των γειτόνων του, μπροστά στην επιδημία του νέου κορωνοϊού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλαν οι αρχές για την αναχαίτισή της.

Κάθε απόγευμα, στις 7, ο Σενεσάλ ανοίγει τα παράθυρά του και τραγουδά κλασικά κομμάτια, έχοντας ως κοινό τους γείτονές του που αναγκάζονται να μείνουν μέσα λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που εφάρμοσε η κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είμαι γιατρός. Δεν είμαι ήρωας. Δεν είμαι μέλος προσωπικού νοσοκομείου. Το μοναδικό πράγμα που ξέρω να κάνω είναι να τραγουδώ, να προσπαθώ να φέρω λίγη χαρά» είπε ο τραγουδιστής της όπερας, στο Reuters TV.

Ο 43χρονος το κάνει αυτό από τότε που τέθηκαν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, τη 17η Μαρτίου. Σημειώνει ότι αναζητούσε έναν τρόπο να ψυχαγωγήσει τους συμπολίτες του και να τους ενθαρρύνει. Οι περισσότερου από αυτούς είναι ηλικιωμένοι.

Την Τετάρτη, ο Σενεσάλ τραγούδησε την επιτυχία «Somewhere» από το μιούζικαλ «West Side Story». Αφιέρωσε την ερμηνεία αυτή στους επαγγελματίες υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, σε αυτόν τον «πόλεμο», όπως ονόμασε την κρίση ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης