Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, τα Αντισώματα στήνουν στο Κύτταρο μία γιορτή για τους Clash. Καλεσμένοι, μερικές από τις πιο δυνατές μπάντες της σκηνής. Δεκαπέντε συγκροτήματα και καλλιτέχνες επιχειρούν τη δική τους ανάγνωση στο υλικό των Clash, διασκευάζοντας τραγούδια τους, τιμώντας τη μπάντα που έχει σημαδέψει ολόκληρες γενιές.

Στη συναυλία – φόρος τιμής στους Clash συμμετέχουν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

BAD MOVIES, BEGGAR BELIEF, DEAD DRANKS, DIRTY FUSE, DUSTBOWL feat Alex K, JET BLACK, PANX ROMANA feat MC Yinka, Tolis Fasois, Haris Αρνάκια & Stavros Εx, The STATYCS, TSIRI BAND feat Μ. Pougouna, XENOFON RAZIS & PIRATES CITY και ΖΩΡΖ ΠΙΛΑΛΙ ΚΑΙ Η SOUFRA BAND.

Τόσα χρόνια μετά, οι στίχοι του Joe Strummer από το London Calling του 1980 θα μπορούσαν να περιγράφουν το σήμερα. Παθιασμένοι οραματιστές και μαζί ρεαλιστές, πρωτοπόροι μουσικοί και μαζί εμβληματική ροκ εν ρολ συμμορία, πηγή καθημερινής δράσης και μαζί δεξαμενή σκέψης, οι Clash άφησαν μια κληρονομιά που μοιάζει να δυναμώνει καθώς τα χρόνια κυλάνε και οι δυστοπικές περιγραφές τους γίνονται πραγματικότητα. Παράλληλα, η στάση τους απέναντι στον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία που χαρακτήρισε την πορεία και το έργο τους είναι οδυνηρά επίκαιρη σε μια χώρα που πλήττεται ανελέητα από τις ορέξεις των λίγων.

Η κοινωνική εγρήγορση και η αλληλεγγύη είναι ξανά τα δικά μας μέσα, και τα τραγούδια των Clash το δικό μας σάουντρακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος θα προβληθεί η ιστορική συναυλία του Joe Strummer & The Mescaleros, που έγινε στο Σπόρτινγκ της Αθήνας στις 30/11/2001. Είναι ένα φίλμ γυρισμένο από τον Frank Panx.

Πόρτες: 21.00

Εισιτήριο: 6€

Προπώληση εισιτηρίων:

Κύτταρο 10-13.00 Καθημερινές & Ώρες-Μέρες συναυλιών

www.kyttarolive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης