Μετά τη μεγάλη επιτυχία της νέας όπερας «Έντα Γκάμπλερ» στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, η ομάδα μουσικού θεάτρου The Medium Project παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «The Shell Game» των Γιώργου Δούση και Έρις Κύργια, στο Από Μηχανής Θέατρο (κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00) και προ(σ)καλεί το κοινό να ζήσουν όλοι μαζί…την όπερα αλλιώς!

Ο τίτλος του «The Shell Game» είναι εμπνευσμένος από το τυχερό παιχνίδι του παπά, του οποίου μια εξωτική εκδοχή χρησιμοποιεί κοχύλια και έναν καρπό μπιζελιού ή αρακά. Το έργο εξετάζει με σύγχρονη ματιά το αδιέξοδο των σχέσεων των δύο φύλων. Και το παρουσιάζει ως ένα τυχερό παιχνίδι που προσφέρει ψεύτικη ζωντάνια αλλά ταυτόχρονα «μαδάει» την τσέπη και αδειάζει συναισθηματικά τους παίκτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μουσική του έργου αποδίδεται με μια μουσική γλώσσα άμεση, στον απόηχο της λυρικότητας του ύστερου Ρομαντισμού, αλλά και του ρυθμικού πλούτου του ευρύτερου χώρου της τζαζ μουσικής.

To «The Shell Game» είναι μια συμπαραγωγή της Loopa Production και του Από Μηχανής Θεάτρου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ράια Τσακηρίδη, τη μουσική διεύθυνση ο Φώτης Μιχαλάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Παύλος Θανόπουλος, τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης, την κίνηση η Κορίνα Κόκκαλη και τις φωτογραφίες ο Πάτροκλος Σκαφίδας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης