Έχουν περάσει σχεδόν δύο αιώνες από την πρεμιέρα της «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» στο Τεάτρο Σαν Κάρλο της Νάπολης, και η τραγική ηρωίδα του Γκαετάνο Ντονιτσέττι παραμένει δημοφιλής όσο ποτέ στο ρεπερτόριο των λυρικών θεάτρων όλου του κόσμου.

Το 2002, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανέβασε το αριστούργημα του μεγάλου ιταλού συνθέτη σε μια έξοχη παραγωγή με ένα λαμπερό καστ, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή τη σπουδαία όπερα του μπελκάντο ολοκληρώνεται, την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, ο επιτυχημένος κύκλος διαδικτυακών μεταδόσεων Megaron Online.

Στην παράσταση αυτή, τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που απαιτεί υψηλές δεξιοτεχνικές και υποκριτικές ικανότητες, ερμήνευσε η εξαίρετη αμερικανίδα σοπράνο Τζουν Άντερσον, πλαισιωμένη από δύο κορυφαίους λυρικούς τραγουδιστές, τον μεξικανό τενόρο Ραμόν Βάργκας (Εντγκάρντο Ρέηβενσγουντ) και τον ιταλό βαρύτονο Ρομπέρτο Φροντάλι (Λόρδος Ενρίκο Άστον). Τη διανομή συμπληρώνουν οι Σαβέριο Φιόρε και Πατρίτσιο Σαουντέλλι καθώς και δύο Έλληνες μονωδοί που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης και η Μαίρη-Έλεν Νέζη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Νίκος Πετρόπουλος, ένας καταξιωμένος δημιουργός με μακρά πορεία στον χώρο της όπερας. Συμμετέχει η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που διευθύνει η Φανή Παλαμίδη. Στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ο διάσημος ιταλός μαέστρος Άντζελο Καβαλλάρο.

Δείτε τη «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι (διάρκεια: 142 λεπτά), τη σύνοψη και τους συντελεστές της παράστασης εδώ

Megaron on demand

Στην ιστοσελίδα του Μεγάρου διατίθενται οn demand η μονόπρακτη όπερα «Η ανθρώπινη φωνή» του Φρανσίς Πουλένκ με τη διάσημη ελληνίδα υψίφωνο Ζανέτ Πηλού, το βίντεο (Making-of) με πλάνα από την προετοιμασία της παράστασης «Ο Νάνος» του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκυ καθώς και η ταινία «Νίκος Σκαλκώτας: Οι μουσικές αναπνοές μιας ιδιοφυΐας» σε σενάριο-σκηνοθεσία Θωμά Κιάου.

Στη σελίδα του Megaron Plus είναι επίσης διαθέσιμες on demand ομιλίες διακεκριμένων ελλήνων και ξένων επιστημόνων, διανοητών και καλλιτεχνών (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη).

Live συναυλίες του ECHO

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι συναυλίες του ECHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής) στο facebook του Μεγάρου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στις 9:00 μ.μ. Οι περισσότερες από αυτές είναι διαθέσιμες στο fb και μετά τη live προβολή τους.

Όλες οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ. Η βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων του Μegaron Plus έγινε από τον ιστότοπο του Ιδρύματος Mποδοσάκη (www.blod.gr).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης