Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου υποδέχεται τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, ανοίγοντας τις πύλες του στο «Βήμα Νέων Καλλιτεχνών» του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Στο πλαίσιο του Βήματος των Νέων Καλλιτεχνών, το τριήμερο 1 με 3 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 6 συναυλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου η αυλαία του Βήματος των Νέων Καλλιτεχνών, ανοίγει με τις συναυλίες της Δάφνης Ζουρνατζή και των Ρεγγίνα Σοφού και Σωτήρη Καπρούλια.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνουν ο Γιάννης Λιόλιος και ο Θοδωρής Νικολάου, με δύο συναυλίες στις οποίες ο καθένας θ’ αφήσει το δικό του μουσικό «χρώμα».

Η ενότητα του βήματος των Νέων Καλλιτεχνών κλείνει την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία του μουσικού σχήματος Flamarabenco και του μουσικού σχήματος Les Scartoi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Δάφνη Ζουρνατζή

Η Δάφνη Ζουρνατζή είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία ενώ καταλυτική στη διαδρομή της ήταν η συμμετοχή της στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», όπου έπαιξε μαντολίνο και τραγούδησε σε συνεργασία με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Συμμετέχει στον νέο δίσκο του Γιάννη Μαρκόπουλου και πρόσφατα ξεκίνησε τη γνωριμία της με το αθηναϊκό κοινό. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι και την κιθάρα, ενώ παράλληλα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσικής σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σωτήρης Καπρούλιας και Ρεγγίνα Σοφού

Ο Σωτήρης Καπρούλιας και η Ρεγγίνα Σοφού παρουσιάζουν έργα Piazzola, Bartok και άλλων συνθετών που πάντρεψαν την ιδιαίτερη μουσική της πατρίδας τους με τη μουσική δωματίου.

Γιάννης Λιόλιος

Ο Γιάννης Λιόλιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου καθώς και Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Ενορχήστρωσης και Ενοργάνωσης, Σύνθεσης).

Ο Γιάννης Λιόλιος δεν είναι άλλη μια καινούργια παρουσία στην εγχώρια μουσική σκηνή. Έχει ένα μακρύ δρόμο μουσικής παρουσίας και προσφοράς στο ενεργητικό του σαν μουσικός και τραγουδιστής του έντεχνου τραγουδιού σε μουσικές σκηνές και συναυλίες. Δάσκαλος μουσικής στο κύριο επάγγελμα, λειτουργεί ταυτόχρονα σαν ένας μόνιμα μαθητευόμενος λάτρης της.

Θοδωρής Νικολάου

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα,αλλά έζησε και μεγάλωσε μέχρι τα 27 του χρόνια στην Πάτρα. Σπούδασε κοινωνική και εκπαιδευτική πολιτική στο πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου, αλλά η αγάπη του για τη μουσική κέρδισε. Έτσι από το 2009 παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού με καθηγητή τον Γιώργο Μισαηλίδη, οπότε και διέκοψε τις όποιες εμφανίσεις που δειλά-δειλά είχε ξεκινήσει από το 2005,παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας σε μικρές μουσικές σκηνές της πόλεις του. Στόχος του να βρει τη φωνή του και να μπορεί να υπηρετεί το καλό ελληνικό τραγούδι με μία σχετική καλλιτεχνική επάρκεια. Εδώ και δύο χρόνια ασχολείται με το πολιτικό τραγούδι, ερευνώντας το σε βάθος και στήνοντας μαζί με το 9-μελές μουσικό του σχήμα,το ΗΧΟΤΡΟΠΟΝ, παραστάσεις με σχετική θεματική. Έχει βρεθεί και συνεργαστεί επί σκηνής με το συνθέτη Σάκη Παπαδημητριού και τους Βασίλη Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο και Χρόνη Αηδονίδη.

Flamarabenco

To σχήμα συνδυάζει τις κοινές ρίζες και τα ακούσματα της Αραβικής και της Φλαμένγκο Μουσικής. Το σχήμα απαρτίζουν οι Γιάννης Παναγιωτόπουλος (ούτι – πολίτικη λύρα), Ιωάννης Τσεντρούρος (κρουστά) και Ανδρέας Κίκινας (Φλαμένγκο – κιθάρα)

Les Skartoi

Οι Les Skartoi είναι μια ska/reggae μπάντα από το Αίγιο που μετρά πάνω από δέκα χρόνια ύπαρξης, έχοντας κυκλοφορήσει δύο επίσημες δουλειές (το full album «Ska Radio» και το ep «Rude Boyz») ενώ έχουν εμφανιστεί και στο πλευρό σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Manu Chao, ο Tonino Carotone και πολλοί ακόμα.

Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης