Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ξεκινάει τη νέα χρονιά με μια συναυλία μουσικής δωματίου για βιολοντσέλο και πιάνο τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, ώρα 21.00.

Το Duo Plegma, που απαρτίζουν οι νεαροί καταξιωμένοι μουσικοί Δημήτρης Καραγιαννακίδης, βιολοντσέλο και Αλέξιος Λίζος, πιάνο, θα παρουσιάσουν έργα L.V.Beethoven, και F. Mendelssohn – Bartholdy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία των δύο μουσικών ξεκίνησε το 2011, ως αποτέλεσμα μιας κοινής αναζήτησης και ανταλλαγής απόψεων.

Ως Duo Plegma οι καλλιτέχνες έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα στην Ελλάδα και στο Βέλγιο και την άνοιξη του 2019 πρόκειται να εμφανιστούν στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

F. Mendelssohn– Bartholdy : Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο No.1,Op.45
F. Mendelssohn – Bartholdy : Variations Concertantes Op. 17, σε ρε μείζονα – Θέμα και 8 παραλλαγές,
Ludwig van Beethoven : Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο No.2, Op.5 No.2
σε σολ μείζονα.

Ο Δημήτρης Καραγιαννακίδης (βιολοντσέλο) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989. Είναι μεταπτυχιακός σπουδαστής στο Münster της Γερμανίας στην τάξη βιολοντσέλου του Matias de Oliveira Pinto. Επιπλέον, σπούδασε Κουαρτέτο Εγχόρδων στο Άμστερνταμ. Έλαβε δίπλωμα βιολοντσέλου από την τάξη του Russi Dragnev στο Σ.Ω.Θ. και πτυχίο Bachelor από την Ακαδημία του Saarbrücken της Γερμανίας, από την τάξη του Ulrich Voss, με εξειδίκευση στη μουσική ορχήστρας.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ και έχει δώσει συναυλίες είτε μόνος είτε ως μέλος συνόλου σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ουγγαρία, Αίγυπτο, Ισπανία και Ελβετία. Τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του είναι αφιερωμένο στη μουσική δωματίου, σε συνεργασίες με πολλούς και γνωστούς μουσικούς. Επίσης, έχει συνεργαστεί με συνθέτες και έχει ερμηνεύσει πρώτες εκτελέσεις έργων τους. Από το 2015 είναι καλλιτεχνικός συνδιευθυντής του International PelionFestival (www.pelionfestival.com).

Ο Αλέξιος Λίζος γεννήθηκε το 1986 στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος Masters in Piano Performance «magna cum laude» από το Πανεπιστήμιο Luca School of Arts – Lemmensinstituut του Leuven του Βελγίου (τάξη Alan Weiss), διπλώματος πιάνου από το Κ.Ω.Θ. (τάξη Ζωής Σαμσαρέλου) και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Μελέτησε επί δύο έτη υπό την καθοδήγηση του Νικολάου Ζαφρανά και παρακολούθησε μαθήματα εξειδίκευσης στο fortepiano και την ιστορικά τεκμηριωμένη εκτέλεση στην τάξη του Φλαμανδού φορτεπιανίστα Jan Vermeulen. Με ενεργή συμμετοχή σε πολυάριθμα σεμινάρια πιάνου, είναι κάτοχος βραβείων και υποτροφιών σε Ελλάδα, Αυστρία και Βέλγιο. Εργάζεται σαν συνοδός στο Πανεπιστήμιο Lemmensinstituut και τα τελευταία δύο έτη, ως αποτέλεσμα της πιανιστικής καθηγητικής δραστηριότητάς του, δημιούργησε το προσωπικό του πιανιστικό workshop, «Pianoles Leuven», με βάση το Leuven του Βελγίου. Για περισσότερες πληροφορίες: www.pianolesleuven.be

Είσοδος 8 ευρώ και 5 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης