Το νέο έργο του Γιώργου Κουρουπού «Φωνή Δρυός», που είναι εμπνευσμένο από το Μαντείο της Δωδώνης, παρουσιάζεται σε πρώτη παγκόσμια την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Στη συναυλία, η οποία τιτλοφορείται «Γη και Θάλασσα», θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα από τη μουσική του Γ. Κουρουπού για το μπαλέτο «Οδύσσεια» του John Neumeier [Τζον Νοϋμάγερ], που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο (1995, συμπαραγωγή MMA-Κρατική Όπερα του Αμβούργου) και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο ερμηνεύεται για πρώτη φορά με τη μορφή αυτόνομης σουίτας.

Στη συναυλία «Γη και Θάλασσα», τις συνθέσεις του Γ. Κουρουπού ερμηνεύουν οι σολίστ Άρτεμις Μπόγρη (σοπράνο) και Τάσος Αποστόλου (μπάσος-«Φωνή Δρυός», αφηγητής-«Οδύσσεια»).

Μαζί τους, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Την ΚΟΑ διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Συμμετέχει χορωδιακό σύνολο υπό τη διδασκαλία του Νίκου Βασιλείου, ο οποίος έχει αναλάβει και τη μουσική προετοιμασία. Στον σχεδιασμό φωτισμών, ο Γιώργος Τέλλος. Στη «Φωνή Δρυός», σε ρόλο αφηγήτριας η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ενώ την εικαστική επιμέλεια των προβολών που συνοδεύουν τα μουσικά μέρη έχει ο Τάκης Μαυρωτάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ημερομηνία: Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, ώρα 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 9,00 € • 15,00 € • 22,00 € • 30,00 € (Διακεκριμένη Ζώνη)
5,00 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) • 8,00 € (65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 72.82.333
www.megaron.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης