Το τραγούδι της Ρωσίδας τραγουδίστριας Μανίζα για την Eurovision «Russian Woman» έγινε αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), όταν το μέλος της επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την τήρηση του συντάγματος και την κρατική διοίκηση Γιελένα Αφανάσιεβα έθεσε ζήτημα σχετικό με την επιλογή του τραγουδιού αυτού για τον διαγωνισμό της Eurovision. Η συνεδρίαση μεταδίδονταν μέσω του καναλιού της άνω βουλής στο YouTube.

«Είναι προφανές ότι η Eurovision έχει μετατραπεί σε έναν διαγωνισμό, πως θα το έλεγα πιο ήπια, για ανθρώπους με ασυνήθιστη εξωτερική εμφάνιση και κάποια πάθη. Σε ανθρώπους με καλά φωνητικά δεδομένα και καλά τραγούδια, γεμάτα νόημα, ο δρόμος έχει πρακτικά ήδη κλείσει», ισχυρίσθηκε η Αφανάσιεβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υποψήφιο για τον διαγωνισμό της Eurovision τραγούδι «Russian Woman» είχε επιλεγεί μετά από ψηφοφορία των τηλεθεατών που έγινε ζωντανά από το Πρώτο κανάλι της ρωσική τηλεόρασης και για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια, δίνοντας της το πράσινο φως να εκπροσωπήσει τη Ρωσία στον διαγωνισμό.

Η Γιελένα Αφανάσιεβα δήλωσε ότι το τραγούδι αυτό «εξέπληξε τους πάντες»: «Στις περιφέρειες, θα το πώς ευθέως, η έκπληξη δεν έχει όρια, επικρατεί δυσαρέσκεια και δεν καταλαβαίνουν τι βρίσκεται πίσω από το τρολάρισμα αυτό σε σχέση με τις Ρωσίδες γυναίκες».

Θεωρεί μάλιστα, ότι το τραγούδι δεν έχει νόημα και είναι «μια συλλογή φράσεων μιας ανώριμης 30χρονης κοπέλας που έχει κάποια άλυτα προσωπικά προβλήματα και η οποία δεν ξέρει τι θέλει». Η γερουσιαστής πρότεινε μάλιστα να χρησιμοποιείται στο τραγούδι αντί της λέξης «Ρωσίδα» το επίθετο «ανώριμη», καθώς κατά την άποψη της, η εικόνα της γυναίκας στο τραγούδι δεν δείχνει την «αληθινή ρωσική ψυχή» και δεν ανταποκρίνεται στις «παραδοσιακές αξίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, απαντώντας συνέστησε σε όσους δεν γνωρίζουν το τραγούδι της Μανίζα να δουν τα λόγια του.

«Όποιος δεν γνωρίζει τα λόγια του τραγουδιού, του συνιστώ να τα διαβάσει. Τι να πω, τι άνθρωποι υπάρχουν και γενικά τι ανοησίες. Γενικά δεν καταλαβαίνω, τι είναι αυτό. Για ποιο πράγμα μιλάει;», είπε η Ματβιένκο.

Η Ρωσίδα τραγουδίστρια Μανίζα Σανγκίν, η οποία κατάγεται από το Τατζικιστάν, έγινε γνωστή από τα μουσικά βίντεο που αναρτούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον Δεκέμβριο του 2020 έγινε η πρώτη πρέσβειρα καλής θέλησης για ζητήματα προσφύγων από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης