Τον  Μαρουσιώτη μεγάλο ερμηνευτή, συνθέτη και στιχουργό Νίκο Γούναρη τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, με την εξαιρετική συναυλία που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016.

Ιδιαίτερο συγκινητικό τόνο στη βραδιά έδωσε η παρουσία στο μουσικό αφιέρωμα της εγγονής του ταλαντούχου καλλιτέχνη Βαλεντίνης Γούναρη και της νύφης του Ντενίζ Γούναρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συμμετοχή της ορχήστρας των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, η Καθηγήτρια σύγχρονου τραγουδιού του Ωδείου Κέλλυ Κουνάκη, καθώς και οι μαθητές Μονωδίας της Τάξης της Χριστίνας Σπηλιακοπούλου Ειρήνη Τζαμτζή, Στέλιος Τσαντές, Μαριάννα Σχοινά και Παναγιώτης Κούβελος ερμήνευσαν μεγάλες και αξέχαστες επιτυχίες του Νίκου Γούναρη.

Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης η Παιδική Χορωδία του Ωδείου και η Χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου Αγίας Φιλοθέης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.

Οι θεατές απόλαυσαν και σιγοτραγούδησαν μαζί με τους ερμηνευτές, πολυαγαπημένες επιτυχίες του Νίκου Γούναρη, όπως: Όμορφη μου Αθήνα – Το ταγκό το ωραιότερο του κόσμου – Εκεί ψηλά στον Άι Λιά – Γύρνα πάλι αγάπη μου – Αυτός ο άλλος – Μάρω Μάρω -Τώρα που σε γνώρισα – Στης νύχτας τη σιγαλιά – Γιασεμί στο στήθος – Γλυκά μου μάτια – Γύρισε — Άγιε μου Γιώργη – Είστε γυναίκες – Ο μήνας έχει εννιά – Σε είδα να κλαδεύεις – Ένα βράδυ πούβρεχε – Το κοκοράκι – Μια κότα στρουμπουλή – Για μας κελαηδούν τα πουλιά – Λίγα λουλούδια – Λες και ήταν χτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μίλησε με θερμά λόγια για το μεγάλο Μαρουσιώτη τραβαδούρο που με τα τραγούδια του διασκέδασαν γενιές και γενιές και που ακόμη και σήμερα μας συγκινούν.

«Τιμούμε τον συμπολίτη μας Νίκο Γούναρη για τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε στο πολιτισμό της χώρας μας και που τίμησε με τις μεγάλες επιτυχίες του το Μαρούσι, όπου έζησε και μεγαλούργησε.

Η προτομή του Νίκου Γούναρη στο Μαρούσι είναι μία ένδειξη της αναγνώρισης της σπουδαίας προσφοράς του, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αρκεί μία συναυλία για να τιμήσουμε έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη.

Πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε στην πόλη μας έναν μουσειακό χώρο προς τιμήν του Νίκου Γούναρη, μετά και την επιθυμία της οικογένειας του να προσφέρει στο Δήμο μας προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη».

Ο κ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της συναυλίας για τη μεγάλη επιτυχία της, προσέφερε στην εγγονή Βαλεντίνη Γούναρη ως αναμνηστικό δώρο το ιστορικό λεύκωμα της πόλης.

Την εκδήλωση διάνθισαν χορευτικά, τα τμήματα χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, με υπεύθυνη την Έφη Κεραμάρη.

Τη γενική επιμέλεια και την ευθύνη της ορχήστρας είχε η Φωτεινή Κοσκόρου την οργάνωση – αφήγηση η Ελένη Χοζού και τις ενορχηστρώσεις ο Ευάγγελος Ζωγράφος.

Τη συναυλία παρακολούθησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νικόλαος Πέππας.

Την ορχήστρα αποτελούσαν οι καθηγητές του Ωδείου:

Βιολί: Σωκράτης Σταθουλόπουλος και Μαριλένα Καραγιάννη
Κοντραμπάσο: Όσβαλντ Αμιράλης
Πιάνο: Μανώλης Παπαγιάννης
Ακορντεόν: Φωτεινή Κοσκόρου
Τρομπέτα: Παντελής Πασχαλίδης

Ενώ συμμετείχαν φιλικά οι:

Τσέλο: Ρία Αναστασίου
Κλαρινέτο: Φίλιππος Χίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης