6 ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου 2020!

Ίδρυμα Ωνάση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ένατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του. Σήμερα μπορείτε να παρακολουθήσετε τον καθηγητή του ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη που απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζον Νας και μιλάει για την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη στην ομιλία του, Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Το 1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Έξοδος: Άνοιξη έχει στόχο να προσφέρει στους φίλους της ΕΛΣ στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο μια «ψηφιακή» έξοδο στην εφετινή άνοιξη που χάσαμε, μέσα από βίντεο-παραστάσεις μουσικής, χορού, λυρικής τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα μπορείτε να δείτε την παράσταση «Άνοιξη στα Απαλάχια» – Ένας διάλογος μουσικής και χορού από τον Άαρον Κόπλαντ και τη Μάρθα Γκράχαμ – Μουσική διεύθυνση Στάθης Σούλης. Μουσικοί Ορχήστρας ΕΛΣ & Έλενα Τοπαλίδου.

Δείτε την παράσταση εδώ

#snfccAtHome Παραβάσεις

Ακούστε εδώ  και σήμερα στις 20:30, την ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του διηγήματος «Αϊ-Γιώργης» του Δημήτρη Χατζή, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Αργυρώς Χιώτη και με την ερμηνεία των Μανώλη Μαυροματάκη και Ηρώς Μπέζου.Οι Παραβάσεις παρουσίασαν τον «Αϊ-Γιώργη» τον Φεβρουάριο του 2019

H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες των καιρών, ξεκινάει νέες δράσεις από το «σπίτι του». Και σπίτι του δεν μπορεί παρά να είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του θεάτρου.

Ξεκινάει λοιπόν, με τον Άντον Πάβλοβιτς Τσέχοφ. «Θαυμάσιοι άνθρωποι» – 6 Μικρές χιουμοριστικές ιστορίες.

Οι προβολές συνεχίζονται και σήμερα στις 21:00 και το κάθε βίντεο θα παραμένει διαθέσιμο στο κανάλι για τρεις ημέρες.

Δείτε το εδώ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο της σειράς #snfccAtHome: Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα Τρελαντώνης σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση συνοδεύουν τέσσερα έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

Το 4ο επεισόδιο ξεκινά σήμερα στις 18.00. Ακούστε το εδώ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

 Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε και σήμερα το έργο «This House» του Τζέιμς Γκράχαμ, σε σκηνοθεσία του Jeremy Herrin. Αυτή η πολύ αγαπημένη παραγωγή απολάμβανε δύο sold -out διαδρομές του Εθνικού Θεάτρου, μια μεταφορά του West End και μια εθνική περιοδεία, καθώς επίσης γυρίστηκε από το National Theatre Live.

 Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Πέμπτη 4/6.

Δείτε την εδώ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης