Παραγγελία στον Danny Boyle για μια σειρά έξι επεισοδίων για τον θρυλικό κιθαρίστα των Sex Pistols, τον Steve Jones, έδωσε το FX. Σκηνοθέτης και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς «Pistol» θα είναι ο δημιουργός των «Trainspotting», «Slum Dog Millionaire» και «Yesterday».

Στη σειρά, η οποία βασίζεται στα απομνημονεύματα του Steve Jones με τίτλο «Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol» (κυκλοφόρησαν το 2018), στον ρόλο του Jones θα είναι ο Toby Wallace, σε αυτόν του John Lydon ο Anson Booth, τον Sid Vicious θα υποδυθεί ο Louis Partridge, ο Jack Slater τον Paul Cook, ο Fabien Frankel τον Glen Matlock, ο Dylan Llewellyn τον Wally Nightingale ενώ η Sydney Chandler θα υποδυθεί την Chrissie Hynde, η Emma Appleton τη Nancy Spungen και η Maisie Williams την Pamela Rooke (την πανκ μοντέλα και ηθοποιό με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Jordan).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο κέντρο της καταιγίδας που συγκλόνισε το κατεστημένο της ροκ ήταν ο Steve Jones και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Danny και την υπόλοιπη ομάδα δημιουργών να αφηγηθούν την ιστορία του, ως μέλος μιας από τις πιο περιβόητες μουσικές μπάντες, των Sex Pistols» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο Nick Grad, πρόεδρος προγραμματισμού στο FX Entertainment.

Ο Danny Boyle, σύμφωνα με το Rolling Stone, πρόσθεσε: «Φανταστείτε να μπουκάρετε στον κόσμο του “The Crown” και του “Downton Abbey” με τα φιλαράκια σας και να ουρλιάζετε τα τραγούδια σας και τη λύσσα σας σε όλα αυτά που αντιπροσωπεύουν. Αυτή είναι η στιγμή που άλλαξε για πάντα η βρετανική κοινωνία και κουλτούρα… Ήταν το σημείο εκπυρσοκρότησης για τη βρετανική κουλτούρα δρόμου… όταν απλοί νέοι άνθρωποι είχαν δική τους τη σκηνή και ξέσπαγαν τον θυμό τους και τη μόδα τους… κι όλοι έπρεπε να παρακολουθούν και ν’ ακούνε… κι όλοι τούς φοβόντουσαν ή τούς ακολουθούσαν. Οι Sex Pistols. Στον πυρήνα τους ήταν ένας νεαρός γοητευτικός αγράμματος κλεπτομανής – ήρωας για εκείνα τα χρόνια – ο Steve Jones, που έγινε, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, ο 94ος καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών. Αυτό (η σειρά) είναι το πώς έφτασε ως εκεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης