Ο  σούπερ σταρ του πόντιουμ Θεόδωρος Κουρεντζής θα βρεθεί με το νέο του διεθνές μουσικό σύνολο,Utopia στις 15 Ιουνίου στο Ηρώδειο για μία μοναδική συναυλία.

Χαρισματικός και ιδιοσυγκρασιακός, ο Κουρεντζής έχει καταφέρει να αναγνωριστεί παγκοσμίως, χαρίζοντας  στους λάτρεις της κλασικής μουσικής εκτελέσεις με ξεχωριστό καλλιτεχνικό στίγμα. Με το νέο του εγχείρημα, το σχήμα «Ουτοπία», το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του (Βιέννη / Βερολίνο), ο μαέστρος επιστρέφει στη γενέτειρά του για να παρουσιάσει στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου την επιβλητική Τρίτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αξιοθαύμαστη πορεία στις διεθνείς σκηνές, ο αρχιμουσικός που γεννήθηκε στον Βύρωνα της Αθήνας, έχει πια ως κέντρο της δημιουργίας του την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου έχει κατασκευάσει ένα δικό του μουσικό σύμπαν. Πρωτοπόρος και αντισυμβατικός, ο Θεόδωρος Κουρεντζής επιδιώκει να αλλάξει το πρόσωπο της κλασικής μουσικής, δίνοντας νέα πνοή στην τέχνη της διεύθυνσης ορχήστρας. Γνωστός για τη μουσική ιδιοφυία του και τον εκφραστικό τρόπο που ερμηνεύει, ο Κουρεντζής δίνει ραντεβού με το ελληνικό κοινό στη μεγάλη αυτή διεθνή συμπαραγωγή που αποτελεί σημείο αναφοράς του φετινού μουσικού προγράμματος του Φεστιβάλ.

«Το Ηρώδειο είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο μεγάλωσα, στον οποίο ουσιαστικά διαπλάστηκα και είχα τα πρώτα μου ακούσματα. Τα πρώτα καλλιτεχνικά όνειρα που έκανα όταν προχώρησα στη μουσική έχουν να κάνουν με αυτόν τον χώρο» λέει ο Έλληνας μαέστρος. Η συναυλία στην Αθήνα, εκτός της καλλιτεχνικής της σημασίας, έχει για τον Θεόδωρο Κουρεντζή και ιδιαίτερη συναισθηματική αξία: «Η συμμετοχή μου σε κοντσέρτα στην πατρίδα μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Μπορεί να παίζω στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, όμως μεγαλύτερη ευθύνη αισθάνομαι εδώ. Ο κάθε καλλιτέχνης αισθάνεται έτσι όταν γυρνάει στον τόπο του. Είναι σαν να βγαίνεις πρώτη φορά στη σκηνή. Γίνεσαι έφηβος ξανά!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Συμφωνία του Μάλερ και η «Ουτοπία»

Μαζί με τον Θεόδωρο Κουρεντζή θα βρεθεί στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου η Utopia, ένα διεθνές σύνολο αποτελούμενο από κορυφαίους σολίστ του κόσμου.

Σύμφωνα με τον μαέστρο πρόκειται για μια ουτοπική «αδελφότητα» με την οποία πραγματοποιεί τα μουσικά του όνειρα. «Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια. Σκέφτηκα τι θα γινόταν αν ενώναμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους μουσικούς που έχουν δίψα και ιδεολογία. Που έχουν αυτή τη φωτιά μέσα
τους και διατηρούν αυτή τη νεότητα. Γιατί νέος καλλιτέχνης είναι αυτός που έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσεται, να αφουγκράζεται την εποχή του».

Ο διάσημος αρχιμουσικός θα διευθύνει την ορχήστρα στην Τρίτη Συμφωνία του Μάλερ, που αποτελεί έναν ύμνο του μεγάλου συνθέτη στη Φύση. «Είναι μεγάλη μου τιμή που κάνουμε το ντεμπούτο μας στην Ελλάδα, ακριβώς σε αυτόν τον χώρο με αυτό το ρεπερτόριο. Ένα έργο που – όπως έλεγε ο Μάλερ – είναι ένα ολόκληρο σύμπαν το οποίο έχει δικούς του νόμους και κανόνες. Αυτή η συμφωνία ήταν η αγαπημένη της εφηβείας μου και οι ιδέες μου για την ερμηνεία της ήταν πάντα συνυφασμένες με αυτόν τον τόπο».

Από τις πιο δυνατές στιγμές του φετινού καλοκαιριού το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υποδέχεται τον Θεόδωρο Κουρεντζή και την Utopia στο Ηρώδειο για μία συναυλία – εμπειρία.

Info

Πληροφορίες εισιτηρίων
Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr
Κεντρικά Εκδοτήρια: Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)| Δε-Πα 10:00-18:00 – Τηλεφωνική Αγορά: +30 2118008181 | Δε-Πα 10:00-18:00 – ΑΜΕΑ: +30 210 3221 897 | Δε-Πα 10:00-17:0

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης